Укр
Privacy & Cookies
Ми використовуємо файли cookie, щоб ти мiг отримати бiльше вiд нашого сайту. Продовжуючи перегляд цього веб-сайту, ти погоджуєшся на використання файлiв cookie.
Відхилити
Прийняти

Смачні та прості літні страви

весняні та літні страви
img 5922

Початок літа — сезон перших соковитих овочів та фруктів. Страви з ними виходять особливо смачними. Крім цього, вони містять багато вітамінів та мінералів, яких так не вистачає нашому організму зимою. Саме тому важливо вживати вдосталь сезонних смаколиків, особливо на початку літа.

Аби ваше меню було різноманітним, спробуйте страви, які ми підготувати для вас з кожної категорії.

Літні супи

Окрошка — один із найпопулярніших літніх супів, що готують з різноманітними заправками. Найбільш відомими варіантами вважаються окрошка на квасі та на заквасці. Незмінними інгредієнтами окрошки є яйця, м’ясо, редис та свіжий огірок. Страва чудово освіжає та насичує.

окрошка на заквасці

Ще однією супер стравою влітку вважається холодний буряковий суп на основі сметани із буряком, яйцем, салатом та огірком. Буряковий суп ще називають холодним борщем або холодником. Ця страва є також дуже популярною у Польщі та Литві.

буряковий суп

Щавлевий або зелений борщ — улюблена страва багатьох українців. Кислуватий, наваристий та дуже поживний борщ незрівнянно смакує із молодим щавелем. Можна варити з курятиною, як це зробили ми, або ж зі свининою — борщ одинаково відмінно смакує з іншими видами м’яса. Обов’язковим атрибутом борщу є щедра порція сметани у якості заправки. Для більш вираженого смаку можна додати трохи молодого шпинату.

щавлевий борщ

Весняні та літні салати

Найкращими інгредієнтами для літніх салатів вважаються редис, молода цибуля, огірки та різноманітна зелень. А щоб салати були більш поживними, у рецептах часто-густо можна зустріти яйце.

Наприклад, салат з редисом, огірком та яйцем — надзвичайно простий, але дуже поживний. Такий салат не лише наситить організм мінералами та вітамінами, а допоможе налагодити травлення. У якості заправки використовуйте майонез, сметану або ж олію. Салат можна присмачити кропом, петрушкою чи кінзою.

салат з редисом, огірком та яйцем

Один з видів зелені, що залишився дуже недооціненим — кропива. Кропива містить багато антиоксидантів, амінокислот, тому це відмінний продукт, щоб компенсувати зимовий та весняний авітаміноз. Спробуйте приготувати салат з кропивою та яйцем. Він гарантовано сподобається вам, завдяки своєму свіжому смаку.

Ще один класичний та досить бюджетний салат — з зеленою цибулею та яйцем. Вживайте як самостійну страву, або ж як намазку на хліб. Салат стане відмінною вітамінною вечерею, що не додасть зайвих калорій у ваш раціон, але подарує відчуття ситості надовго.

салат з зеленою цибулею та яйцем

Ми також рекомендуємо звернути увагу на рецепт приготування майонезу — класичного або ж низькокалорійного. Такий соус набагато корисніший та поживніший, ніж магазинний аналог.

домашній майонез

Беззаперечно весною вам знадобиться рецепт маринаду для шашлика.

Прості основні страви влітку

Головний герой чи не усіх літніх страв — кабачок. Його можна смажити, зробити тертюхи або ж апетитну запіканку. Для приготування запіканки вам знадобиться сам овоч, яйце, трохи борошна, сир, цибуля та зелень. Випікається страва всього 30 хвилин, тому “кабачковий” обід або вечеря завжди стане у пригоді, якщо ідей обмаль.

На сніданок можна приготувати швидкі кабачки з яйцем, їх зручно подавати порційно, а на випікання йде 5-8 хвилин.

До сезону кабачків, ви також можете використати минулорічні запаси картоплі і приготувати апетитні деруни.

деруни

У період першої зелені особливо смакує випічка з сезонними начинками — цибулею, кропом, петрушкою, шпинатом. Наприклад, апетитні пиріжки по-азербаджанськи можна приготувати не лише до приходу гостей, а й на вихідних, аби почастувати рідних. Пікантності додасть свіжий огірок, запашна зелень та сир.

Літні десерти

Як тільки температура надворі починає рости, королем усіх десертів стає морозиво. Ви звісно можете купити його у магазині, але й можете приготувати смачний пломбір у домашніх умовах. У натуральності такого морозива можна бути на 100% впевненим.

Більш свіжий варіант вершкового десерту — м’ятне морозиво з шоколадом. Воно зачарує своїм незвичайним смаком і точно сподобається рідним.

м'ятне морозиво

Влітку не обійтись без вареників з ягідним  начнками і сезон варто відкрити з вареників з вишнею. Соковиті, кисло-солодкі вареники є візитівкою української кухні, а головне — їх можна легко та швидко приготувати вдома. Секрети соковитих вареників читайте у нашому покроковому рецепті

Пиріг з ревенем — ще один смаколик, який вам точно слід спробувати приготувати. Соковита начинка з румбару та м’яке тісто просто танутимуть у роті. Використовуйте пропорції, що вказані у рецепті, однак кількість борошна скоригуйте на око.

пиріг з ревенем

Експерементуйте з весняними продуктами. Вони не лише корисні, а й дуже смачні. І доки вони на прилавках магазинів, слід встигнути поласувати ними досхочу та у різних варіаціях. Бажаємо вам побільше нових кулінарних вражень.

2022-05-18T14:47:09+03:00 2022-09-15T17:07:22+03:00 Початок літа — сезон перших соковитих овочів та фруктів. Страви з ними виходять особливо смачними. Крім цього, вони містять багато вітамінів та мінералів, яких так не вистачає нашому організму зимою. Саме тому важливо вживати вдосталь сезонних смаколиків, особливо на початку літа. Аби ваше меню було різноманітним, спробуйте страви, які ми
img 5922
замовити
онлайн