Литовський холодний борщ - літні супи
Інгредієнти
- буряк 3 шт.
- яйця ТМ “ЯСЕНСВІТ” 4 шт.
- філе куряче 1 шт.
- картопля молода 300 г
- огірки свіжі 7 шт.
- редис 10 шт.
- кефір 1 л.
- зелень: кріп, петрушка, шпинат пучок
- гірчиця звичайна 1 ч. л.
- сіль за смаком
- лимонний сік за смаком
- мікрозелень за смаком
Опис рецепту
Литовський холодний борщ з печеним буряком, свіжими огірками, редискою, вареними яйцями. Подається обов’язково з молодою, печеною картоплею. Холодний Литовський борщ простий у приготуванні та ідеальний для тих, хто дбає про свою фігуру.
Литовський холодний борщ — це ідеальна страва для спекотних літніх днів. Легкий та освіжаючий суп на кефірі з буряком подається в холодному вигляді. Блюдо швидке у приготуванні, яке готують на кефірі, ряжанці або з йогуртом.
Приготування Литовського холодного борщу:
Рецепт розрахований на 8 порцій або на салатник 2,5 - 3 л.
- Буряк ретельно помити, обсушити. Загорнути у фольгу, зробити проколи у фользі. Запікати в нагрітій до 180 С духовці 1,5 - 2 години. Після готовності остудити та натерти на велику тертку.
- Помити картоплю, покласти на деко пергамент, викласти картоплю, полити олією, посолити, поперчити, поставити в розігріту духовку на 35 — 40 хв.
- Відварити до готовності філе без шкіри та кісток на 20 — 25 хвилин. Після готовності остудити та нарізати маленькими кубиками
- Яйця “ЯСЕНСВІТ” закласти в холодну воду, довести до кипіння і варити 8 хвилин. Зварені яйця залити холодною водою, почистити, нарізати кубиками.
- Огірки помити, нарізати кубиками.
- Редис помити і нарізати півкільцями.
- Зелень дрібно нарізати
- У салатнику змішати буряк, курку, яйця, огірки, редиску та зелень.
Приготуємо заправку для Литовського холодного борщу:
- Ретельно перемішати кефір з гірчицею, сіллю та лимонним соком.
- Додати заправку до салатнику із змішаними інгредієнтами
- Поставити холодний борщ у холодильник
Як гарно подавати Литовський холодний борщ:
- Розлити холодний борщ по тарілках, обабіч покласти півкільцями нарізану редиску, збризнути оливковою олією і додати дрібку мікро зелені.
- До Литовського холодного борщу, подати в окремій салатниці печену картоплю, її їдять вприкуску замість хлібу.
Традиційний Литовський холодний борщ готовий. Насолоджуйтесь смаком без шкоди для вашої фігури!
Якщо ви любите холодні, літні супи, рекомендуємо холодний іспанський суп Гаспачо з цукіні та томатами та окрошку на айрані з білим йогуртом. Відкрийте для себе рецепти та традиції найпопулярніших страв, які неодмінно збадьорять вас у спекотний день.