Укр
Privacy & Cookies
Ми використовуємо файли cookie, щоб ти мiг отримати бiльше вiд нашого сайту. Продовжуючи перегляд цього веб-сайту, ти погоджуєшся на використання файлiв cookie.
Відхилити
Прийняти

Рецепт бурякового супу з яйцем

Рецепт бурякового супу

2.8 5

img45066

Інгредієнти

  • буряк450 г
  • яйця ТМ “ЯСЕНСВІТ”4 шт.
  • сметана150 г
  • свіжі огірки2 шт.
  • листя салату2-3 шт.
  • зелена цибуля, петрушка, кріпза смаком
  • сільза смаком
  • лимонний сік / лимонна кислотаз половини фрукту / 1,5 ч.л.

Опис рецепту

Практично неможливо відстежити походження холодного освіжаючого супу з буряка — борщ, холодний червоний борщ, холодник з буряка, холодник литовський, білоруський, польський. Зрозумілим є одне: родом з країн Східної Європи, він по праву зайняв місце в літньому меню і гастрономічних книгах. Ось рецепт:


  1. Ретельно вимийте і почистіть буряк, покладіть його в каструлю і залийте водою (2,5-3 л) до верху. Додайте лимонний сік або кислоту, поставте на вогонь і доведіть до кипіння. Потім зменшіть вогонь та варіть буряк без кришки до м'якості, близько 40 хвилин.
  2. Відваріть яйця круто. Дайте їм трохи охолонути, відокремте білки і наріжте їх дрібними кубиками.
  3. Також наріжте дрібними кубиками огірки, порубайте зелень та зелену цибулю.
  4. Коли буряк буде м'яким, обережно вийніть плоди і покладіть в холодну воду.
  5. Буряковий відвар процідіть кілька разів через марлю. Має вийти близько 1,5 л. Якщо вийшло менше — додайте води. Охолодіть відвар.
  6. Коли буряк остигне, наріжте його дрібними кубиками.
  7. У великій каструлі змішайте всі нарізані інгредієнти, додайте сіль, сметану, ретельно перемішайте.
  8. Залийте отриману суміш холодним буряковим відваром.
  9. Буряковий суп готовий. Смачного!
© ТМ «ЯСЕНСВІТ»
2020-06-19T19:33:40+03:002022-06-03T11:04:25+03:00
img45066