Укр
Privacy & Cookies
Ми використовуємо файли cookie, щоб ти мiг отримати бiльше вiд нашого сайту. Продовжуючи перегляд цього веб-сайту, ти погоджуєшся на використання файлiв cookie.
Відхилити
Прийняти

Рецепт приготування льєзону

Рецепт приготування льєзону

2 5

img328

Інгредієнти

  • Яйця2 шт.
  • Вода або молоко120/200 мл
  • Сіль8 г
  • Інші спеціїза смаком

Опис рецепту

image

Льєзон (в перекладі з французької — "зв'язок", "з'єднання") — це в'язка суміш з яєць, молока або вершків та води. В інших варіантах замість яєць можуть використовуватися жирні вершки, желатин, крохмаль й інші компоненти. Зазвичай льєзон використовується як загущувач для соусів, а також для змочування продукту перед обволіканням в паніровці: він забезпечує краще прилипання. Нижче наводимо найпростіший рецепт льезона на основі яєць.

  1. Викладіть яйця з холодильника заздалегідь, щоб вони нагрілися до кімнатної температури. Збийте їх вінчиком.
  2. Повільно влийте в яєчну суміш молоко або питну воду. Молока слід налити 200 мл, а якщо використовуєте воду — менше, 120 мл.
  3. Всипте сіль та спеції, ретельно збийте яєчну рідину до утворення піни.
  4. Використовувати льезон потрібно відразу після приготування.

Вдалих вам кулінарних творінь!

2020-05-26T11:58:45+03:002020-05-26T11:58:45+03:00
img328

empty