Укр
Privacy & Cookies
Ми використовуємо файли cookie, щоб ти мiг отримати бiльше вiд нашого сайту. Продовжуючи перегляд цього веб-сайту, ти погоджуєшся на використання файлiв cookie.
Відхилити
Прийняти
Рецепт приготування льєзону
Готувати льезон дуже просто, він стане помічником у приготуванні багатьох страв: котлет, відбивних, риби, густих крем-супів, для змазування пирогів і багато чого іншого.
33761
Інгредієнти
- Яйця 2 шт.
- Вода або молоко 120/200 мл
- Сіль 8 г
- Інші спеції за смаком
Рекомендований продукт
Опис рецепту
Льєзон (в перекладі з французької — "зв'язок", "з'єднання") — це в'язка суміш з яєць, молока або вершків та води. В інших варіантах замість яєць можуть використовуватися жирні вершки, желатин, крохмаль й інші компоненти. Зазвичай льєзон використовується як загущувач для соусів, а також для змочування продукту перед обволіканням в паніровці: він забезпечує краще прилипання. Нижче наводимо найпростіший рецепт льезона на основі яєць.
- Викладіть яйця з холодильника заздалегідь, щоб вони нагрілися до кімнатної температури. Збийте їх вінчиком.
- Повільно влийте в яєчну суміш молоко або питну воду. Молока слід налити 200 мл, а якщо використовуєте воду — менше, 120 мл.
- Всипте сіль та спеції, ретельно збийте яєчну рідину до утворення піни.
- Використовувати льезон потрібно відразу після приготування.
Вдалих вам кулінарних творінь!
33761