Суп з курячими фрикадельками та яйцем
Інгредієнти
- Куряче філе 300 г
- Картопля 4 шт.
- Морква 1 шт.
- Цибуля 2 шт.
- Яйця 5 шт. (1 яйце для фаршу та 4 для супу)
- Макарони 150 г
- Вода 2,5 л
- Сіль на ваш смак
- Лавровий лист 1-2 шт.
- Зелень на ваш смак
Рекомендований продукт
Опис рецепту
Суп з фрикадельками та яйцем — легка домашня страва, яка поєднує в собі насичений смак та аромат. Для приготування необхідно небагато інгредієнтів, а процес займає мало часу. Родзинкою цього супу є додавання яйця. Можна порційно класти по половинці яйця в кожну тарілку, нарізати кубиками або вливати сире яйце в каструлю на фінальному етапі готування. Використовуйте макаронні вироби, крупи (гречка, рис або інша крупа) щоб отримати більш ситний та поживний суп.
З нашими рекомендаціями ви легко приготуєте неймовірно смачний суп, яким порадуєте рідних і близьких.
Як приготувати фрикадельки для супу
Для прискорення процесу приготування можна заздалегідь підготувати фрикадельки і заморозити їх в морозилці. Використовувати вже готовий курячий фарш або самостійно перекручувати філе — залежить від вашого вільного часу, бажання та можливостей.
У нашому рецепті ми поділимося тим, як зробити ідеальні фрикадельки для супу.
- Беремо свіже куряче філе, відрізаємо хрящі, забираємо зайвий жир.
- Ріжемо філе на середні шматочки та перекручуємо в м'ясорубці.
- Попередньо очищену і порізану цибулю також перекручуємо в м'ясорубці.
- Додаємо у фарш сіль та перець за смаком, вбиваємо одне яйце і ретельно перемішуємо до отримання однорідної консистенції.
- Скручуємо фрикадельки в кульки за розміром як перепелине яйце.
Покроковий рецепт супу з фрикадельками та яйцем
- Наливаємо воду в каструлю та ставимо на середній вогонь.
- Очищаємо картоплю та нарізаємо дрібними кубиками.
- Висипаємо в каструлю картоплю і трохи підсолюємо воду.
- Очищаємо цибулю і дрібно ріжемо.
- Очищену моркву натираємо на дрібній терці (нарізаємо дрібними кубиками або соломкою на власний розсуд).
- Ставимо пательню на плиту, додаємо олію і смажимо цибулю і моркву приблизно 5-7 хвилин. Висипаємо овочеву суміш в каструлю.
- Перевіряємо готовність картоплі та додаємо макарони та заздалегідь підготовлені фрикадельки.
- Варимо суп з фрикадельками та макаронами 10-15 хвилин. Додаємо при необхідності сіль, спеції, лавровий лист за смаком.
- Окремо відварюємо яйця в круту. Остуджуємо, очищаємо від шкаралупи і ріжемо навпіл.
- Розливаємо суп із фрикадельками по тарілках і кладемо по половинці звареного яйця у кожну порцію.
- На свій смак додаємо зелень, наприклад подрібнений кріп і петрушку і подаємо зі сметаною.
Смачного. Насолоджуйтесь чудовим смаком і ароматом приготованої страви.