Укр
Privacy & Cookies
Ми використовуємо файли cookie, щоб ти мiг отримати бiльше вiд нашого сайту. Продовжуючи перегляд цього веб-сайту, ти погоджуєшся на використання файлiв cookie.
Відхилити
Прийняти

Освіжаюча окрошка на заквасці

Рецепт окрошки на заквасці
Основні страви

3.46 5

img1714

Інгредієнти

  • Яловичина або телятина400 г
  • Яйця ТМ “ЯСЕНСВІТ”3-4 шт.
  • Закваска 700 мл
  • Мінеральна вода700 мл
  • Сметана 100 г
  • Картопля2-3 шт.
  • Редиска8-10 шт.
  • Огірок свіжий2 шт.
  • Зелена цибуля1 пучок
  • Кріп1 пучок
  • Лимонний сік3 ст.л.
  • Сільза смаком

Опис рецепту

image
  1. Зваріть м'ясо у підсоленій воді до готовності (близько 40-90 хвилин, в залежності від того, яке м'ясо ви обрали). Дайте м'ясу охолонути, потім — наріжте дрібними кубиками.
  2. Змішайте закваску, мінеральну воду і сметану, а також лимонний сік. Додайте сіль. Дайте настоятися отриманій рідини протягом 30 хв.
  3. Зваріть картоплю в мундирі та яйця круто. Остудіть їх, а потім наріжте невеликими кубиками.
    УВАГА: якщо Ви виключите картоплю як інгредієнт, то у Вас вийде відмінна страва з будь-якої білкової дієти (Дюкана, кето-дієти, яєчної).
  4. Наріжте огірки та редиску тонкими кільцями.
  5. Дрібно поріжте кріп і зелену цибулю.
  6. Змішайте всі інгредієнти, залийте закваскою і злегка посоліть.
  7. Відправте окрошку в холодильник мінімум на 30-60 хвилин. І — смачного!

На замітку: ви можете експериментувати і використовувати різні варіанти заправок: нежирний кефір, тан, класичний квас, мінеральну воду і багато інших. Всі вони дадуть страві унікальні смакові особливості, наприклад, квас — терпкість, а кефір і тан — кислинку. Якщо ви не визначилися, з якою заправкою віддасте перевагу окрошці, можете порційно додавати до начинки різні її види та дегустувати.

2020-06-22T12:35:37+03:002020-08-28T18:42:49+03:00
img1714

empty