Укр
Privacy & Cookies
Ми використовуємо файли cookie, щоб ти мiг отримати бiльше вiд нашого сайту. Продовжуючи перегляд цього веб-сайту, ти погоджуєшся на використання файлiв cookie.
Відхилити
Прийняти
Окрошка на мінеральній воді та заквасці

Окрошка - холодна перша страва, яка готується з різними варіантами заправки: квасом, кефіром, таном та ін. Ми пропонуємо приготувати класичний рецепт на заквасці.
Інгредієнти
- Яловичина або телятина 400 г
- Яйця ТМ “ЯСЕНСВІТ” 3-4 шт.
- Закваска 700 мл
- Мінеральна вода 700 мл
- Сметана 100 г
- Картопля 2-3 шт.
- Редиска 8-10 шт.
- Огірок свіжий 2 шт.
- Зелена цибуля 1 пучок
- Кріп 1 пучок
- Лимонний сік 3 ст.л.
- Сіль за смаком
Рекомендований продукт
Опис рецепту
- Зваріть м'ясо у підсоленій воді до готовності (близько 40-90 хвилин, в залежності від того, яке м'ясо ви обрали). Дайте м'ясу охолонути, потім — наріжте дрібними кубиками.
- Змішайте закваску, мінеральну воду і сметану, а також лимонний сік. Додайте сіль. Дайте настоятися отриманій рідини протягом 30 хв.
- Зваріть картоплю в мундирі та яйця круто. Остудіть їх, а потім наріжте невеликими кубиками.
УВАГА: якщо Ви виключите картоплю як інгредієнт, то у Вас вийде відмінна страва з будь-якої білкової дієти (Дюкана, кето-дієти, яєчної). - Наріжте огірки та редиску тонкими кільцями.
- Дрібно поріжте кріп і зелену цибулю.
- Змішайте всі інгредієнти, залийте закваскою і злегка посоліть.
- Відправте окрошку в холодильник мінімум на 30-60 хвилин. І — смачного!
На замітку: ви можете експериментувати і використовувати різні варіанти заправок: нежирний кефір, тан, класичний квас, мінеральну воду і багато інших. Всі вони дадуть страві унікальні смакові особливості, наприклад, квас — терпкість, а кефір і тан — кислинку. Якщо ви не визначилися, з якою заправкою віддасте перевагу окрошці, можете порційно додавати до начинки різні її види та дегустувати.