Укр
Privacy & Cookies
Ми використовуємо файли cookie, щоб ти мiг отримати бiльше вiд нашого сайту. Продовжуючи перегляд цього веб-сайту, ти погоджуєшся на використання файлiв cookie.
Відхилити
Прийняти
Яйце по-шотландськи з грибами
Незвичайне, дуже ситне блюдо, яке можна подати і на обід, і на вечерю, підходить для вживання як в гарячому, так і в холодному вигляді.
6654
Інгредієнти
- філе куряче 500 г
- яйця курячі ТМ ЯСЕНСВІТ, розмір С1 7 шт.
- білий хліб 2 шматочки
- шампіньйони 200 г
- цибуля 1 шт.
- молоко 100 мл
- панірувальні сухарі 4 ст.л.
- борошно 2 ст.л.
- рослинна олія для смаження
- свіжий кріп за смаком
- сіль, перець за смаком
- мелені коріандр і мускатний горіх за смаком
Рекомендований продукт
Опис рецепту
Класичний рецепт яйця по-шотландськи повинен бути на м'ясному фарші з телятини або свинини. Сьогодні у нас кулінарний шедевр, який ідеально підійде для тих, хто уникає жирного м'яса. Куряче філе та гриби — маленький секрет шедевра. При помірному смаженні блюдо цілком підійде для пізніх етапів будь-якої білкової дієти. Отже, рецепт:
- Подрібніть куряче філе з цибулею в блендері або пропустіть через м'ясорубку.
- Відваріть гриби, подрібніть за Вашим улюбленим розміром шматочка і додайте у фарш разом з дрібно нарізаним кропом.
- Хлібну м'якоть (без кірочок) розмочіть в молоці, додайте у фарш. Можна її подрібнити за допомогою блендера.
- Додайте сіль та спеції. Перемішайте все до однорідної маси.
- Відваріть 6 яєць некруто — не більше 6 хвилин. Детальніше — в нашому матеріалі про способи варіння яєць.
- 1 яйце добре збийте вінчиком або виделкою.
- З фаршу сформуйте 6 коржів діаметром приблизно 10 см, викладіть їх на харчовій плівці.
- Варене очищене яйце обваляйте в борошні, покладіть на корж. За допомогою харчової плівки оберніть фарш навколо яйця. Сформуйте котлету у вигляді яйця. Змочіть котлету в мисці зі збитим яйцем, обваляте в панірувальних сухарях. Повторіть процедуру з усіма яйцями.
- Обсмажте котлети до рум'яної скоринки, так як Ви б робили обсмажування у фритюрі, потім викладіть на плоску поверхню для виходу непотрібної рідини і / або залишків олії на 2-3 хвилини.
- Страва готова. Подавайте із зеленню. Смачного!
6654