Варені курячі яйця — це один з найпоширеніших корисних сніданків, вони є частиною сотень рецептів салатів, а також використовуються в якості прикраси страв. Загалом, постійно присутні в нашому повсякденному кулінарному житті! А чи знали ви, що існує безліч цікавих способів, як зварити яйця? І для цього можна використовувати не тільки каструлю з киплячою водою, а й різні пристрої, які є на кухні.
Вашій увазі представляємо 8 цікавих і простих способів варіння яєць із зазначенням часу приготування:
У мультиварці
Шанувальники мультиварок, які люблять готують в них усі страви, оцінять можливість зварити в цьому пристрої також і яйця.
Складіть яйця в чашу, залийте їх холодною водою — вона повинна повністю покрити продукт. Ви можете вибирати для приготування різні режими, наприклад "Суп", "Каша" або "На пару".
Час приготування: не круті (рідкі) — 5 хвилин, "в мішечок" — 7 хвилин, круті — 12 хвилин.
У пароварці
Яйця в пароварці варити дуже зручно. Не потрібно чекати закипання води, шкаралупа не тріскається і легко чиститься після готовності.
Час приготування: не круті (рідкі) — 5-6 хвилин, "в мішечок" — 7-10 хвилин, круті — 12-15 хвилин.
У скороварці
Перевага приготування яєць у скороварці в тому, що це можна зробити дуже швидко — круто вони варяться за 5 хвилин! Налийте на дно чаші стакан води, покладіть на решітку яйця (вода не повинна їх торкатися). Використовуйте режим "На пару".
Час приготування: не круті (рідкі) — 2 хвилини, круті — 4-5 хвилин.
У мікрохвильовці
Напевно ви чули про те, що приготування яєць у мікрохвильовці загрожує довгим її відмиванням після. Яйця в мікрохвильовці розриваються протягом декількох секунд, але є спосіб, як цього уникнути. Покладіть їх до ємністі в один ряд, і залийте водою — так, щоб вона покрила яйця. Головна частина рецепта — додайте в ємність чайну ложку солі для запобігання розриву яєць.
Час приготування (на середньої потужності): не круті (рідкі) — 4-6 хв, круті — 8-10 хвилин.
В яйцеварці
Для справжніх любителів варених яєць було створено спеціальний пристрій — яйцеварку. Вона дозволить не помилитися з часом і температурою для різної консистенції яєць, їх шкаралупа точно не трісне і буде легко чиститься, навіть якщо після приготування ви не покладете продукт у холодну воду. Особливість приготування яєць в яйцеварці полягає в тому, що шкаралупу необхідно проколоти, щоб усунути надлишковий тиск зсередини, для цього в комплекті з пристроєм йде спеціальна голка. Ставимо яйця проколом вниз, мірним стаканом наливаємо необхідну кількість води, включаємо потрібний режим і чекаємо — простіше простого!
Час приготування: не круті (рідкі) — 4 хвилини, круті — 7-8 хвилин.
В аерогрилі
Це один з найбільш незвичайних способів приготування яєць. Його особливість в тому, що вони готуються без використання води, запікаються у шкаралупі. Для приготування яєць круто викласти їх на середній рівень, готувати при 205 градусах 10 хвилин, через 5 хвилин повернувши їх на іншу сторону. Для рідких яєць час приготування скорочується до 5 хвилин.
Як доварити яйця
Якщо яйце очищено від шкаралупи і з'ясувалося, що воно не доварене: повернути його в каструлю, залити холодною водою, і доварити після закипання необхідну кількість часу (3-4 хвилини). Потім викласти в холодну воду, остудити і почистити.
Примітка: зазначений час приготування може відрізнятися в залежності від виду пристрою і його потужності.
Корисна була для вас інформація? Тоді вам сподобається наша підбірка: