Укр
Privacy & Cookies
Ми використовуємо файли cookie, щоб ти мiг отримати бiльше вiд нашого сайту. Продовжуючи перегляд цього веб-сайту, ти погоджуєшся на використання файлiв cookie.
Відхилити
Прийняти

Яйця пашот зі спаржею й соусом голландез

Яйця пашот зі спаржею

3.63 5

img 1408

Інгредієнти

  • Яйця 2 шт
  • Спаржа 200 г
  • Вершкове масло 40 г
  • Яєчні жовтки 3 шт
  • Лимонний сік 2 ст. л.
  • Сіль 1 дрібка
  • Спеції за смаком

Опис рецепту

Смажена спаржа з соусом голландез, яйцями пашот - рецепт смачного бранчу з низьким вмістом вуглеводів, який готується приблизно за 20 хвилин. Досить шикарна, щоб її можна було подавати в особливих випадках, і, безумовно, чудове здорове частування на сніданок для всієї сім’ї.

Перейдемо до приготування цієї неймовірно вишуканої страви з незвичайним смаком та ганною, ресторанною подачею в домашніх умовах. 

Нам знадобляться три каструлі або сотейники для приготування: 

  1. спаржі;
  2. яйця пашот;
  3. соусу голландез.

Як приготувати спаржу правильно

  • Відламаємо жорстку частину від спаржі. Не викидайте залишки, адже їх можна використати, зваривши їх в овочевому бульйоні. При необхідності можна трохи зачистити шкірку на спаржі, якщо вона трохи товста, щоб готова страва була м’якішою та смачнішою.
  • Поставимо каструлю на пательню, попередньо посолимо воду і додамо 1ст. л. соку лимону (або покладемо ¼ частину лимону в воду).
  • Якщо ви не знаєте скільки варити спаржу, трохи придавіть її, вона має бути м’якенькою, але трохи альденте. 
  • Після варіння перекладіть в холодну воду з льодом на 5 хвилин спаржу. А далі можна додати їй неймовірного вершкового смаку. Розтопимо вершкове масло на сковороді та покладемо спаржу. Періодично помішуючи, підсмажимо спаржу протягом 1-2 хвилин на середньому вогні, додавши трохи солі.

Яйця-пашот: простий рецепт від Ясенсвіт

Для приготування оригінальної страви аспарагус та соусу голландез необхідно ще додати яйця-пашот. Як це зробити правильно, читайте в нашому рецепті на сайті. 

Як приготувати соус голландез

  • Відділимо жовток від яйця та покладемо в металеву ємність жовтки.
  • Варимо на водяній бані приблизно 2-3 хвилини,  інтенсивно перемішуючи. Додаємо 1 ст. л. соку лимону, сіль, перець за смаком. 
  • Додаємо 30 г масла до нашого соусу та обережно перемішуємо. Перед тим, як додати вершкове масло, консистенція жовтків має нагадувати густу сметану.  Якщо масло буде погано перемішуватись, поставте додатково миску на водяну баню, щоб масло краще розчинилось. А краще одразу розтоплене масло додавати. 
  • Знімаємо соус з водяної бані та продовжуємо перемішувати ще 1 хвилину.
Викладаємо на тарілку приготовлену спаржу, потім яйця-пашот або яйця-бенедикт (з підсмажеим тостом) та поливаємо зверху соусом. Неймовірно смачна та корисна страва готова. Це не звичайна їжа, а справжня насолода, ви відчуєте, що обідаєте в дорогому ресторані, навіть якщо ви насолоджуєтеся нею, не виходячи з дому.
© ТМ «ЯСЕНСВІТ»
2023-05-17T23:18:02+03:00 2023-07-07T12:53:54+03:00
img 1408
замовити
онлайн