Укр
Privacy & Cookies
Ми використовуємо файли cookie, щоб ти мiг отримати бiльше вiд нашого сайту. Продовжуючи перегляд цього веб-сайту, ти погоджуєшся на використання файлiв cookie.
Відхилити
Прийняти
Шакшука - яєчня по-єврейськи

Шакшука — традиційна єврейська яєчня, яку готують з великою кількістю томатів, з часником та перцем.
Інгредієнти
- Яйця ЯСЕНСВІТ 3 шт.
- Томати 4 шт.
- Часник 1 зубчик
- Цибуля ¼ шт.
- Болгарський перець ½ шт.
- Томатна паста 2 ст.л.
- Цукіні ½ шт.
- Оливкова олія 2 ст.л.
- Вершки 15 г
- Сіль та перець за смаком
Опис рецепту
- Поріжте дрібно часник та цибулю.
- Розігрійте оливкову олію у глибокій пательні, додайте цибулю та пасеруйте до напівготовності, додайте часник, залиште ще на 1-2 хвилини. Слідкуйте, аби часник підрум'янився, але не підгорів.
- Додайте нарізаний болгарський перець й готуйте ще протягом 5-7 хвилин, після чого додайте у пательню томати та томатну пасту й перемішайте.
- Додайте спеції, вершки та посоліть, перемішайте та готуйте протягом 5-7 хвилин на повільному вогні.
- По одному введіть яйця, закрийте кришкою та готуйте ще 5-6 хвилин. Можна залишити на невеликому вогні або поставити в духову шафу. У класичній шакшуці жовтки мають залишитись рідкими, і білок повністю готовим.
- Подавайте шакшуку у сковороді, а на порції поділіть безпосередньо перед вживанням.
Шакшуку подають із хлібом, шматочком лаваша або маци, їх можна вмочувати у томатну юшку, яка залишається після приготування.