Укр
Privacy & Cookies
Ми використовуємо файли cookie, щоб ти мiг отримати бiльше вiд нашого сайту. Продовжуючи перегляд цього веб-сайту, ти погоджуєшся на використання файлiв cookie.
Відхилити
Прийняти
Шакшука– яєчня зі сходу

Арабський варіант яєчні називається шакшука. Достеменно не відомо, з якої країни походить ця страва. Її готують у Марокко, Ізраїлі та Йємені.
Інгредієнти
- Яйця ЯСЕНСВІТ3 шт.
- Томати4 шт.
- Часник1 зубчик
- Цибуля¼ шт.
- Болгарський перець½ шт.
- Томатна паста2 ст.л.
- Цукіні½ шт.
- Оливкова олія2 ст.л.
- Вершки15 г
- Сіль та перецьза смаком
Опис рецепту
Розігрійте оливкову олію у глибокій пательні, додайте цибулю та пасеруйте до напівготовності, додайте часник, залиште ще на 1-2 хвилини.
Додайте нарізаний болгарський перець й готуйте ще протягом 5-7 хвилин, після чого додайте у пательню томати та томатну пасту й перемішайте. Додайте спеції, вершки та посоліть, перемішайте та готуйте протягом 5-7 хвилин на невеликому вогні. По одному введіть яйця, закрийте кришкою та готуйте ще 10-15 хвилин. Можна залишити на невеликому вогні або поставити в духову шафу.
Подавати на стіл можна також в пательні.