Privacy & Cookies
Ми використовуємо файли cookie, щоб ти мiг отримати бiльше вiд нашого сайту. Продовжуючи перегляд цього веб-сайту, ти погоджуєшся на використання файлiв cookie.
Відхилити
Прийняти

Шакшука - яєчня по-єврейськи

Шакшука турецька

2.76 5

img 21219

Інгредієнти

  • Яйця ЯСЕНСВІТ 3 шт.
  • Томати 4 шт.
  • Часник 1 зубчик
  • Цибуля ¼ шт.
  • Болгарський перець ½ шт.
  • Томатна паста 2 ст.л.
  • Цукіні ½ шт.
  • Оливкова олія 2 ст.л.
  • Вершки 15 г
  • Сіль та перець за смаком

Опис рецепту

  1. Поріжте дрібно часник та цибулю.
  2. Розігрійте оливкову олію у глибокій пательні, додайте цибулю та пасеруйте до напівготовності, додайте часник, залиште ще на 1-2 хвилини. Слідкуйте, аби часник підрум'янився, але не підгорів.
  3. Додайте нарізаний болгарський перець й готуйте ще протягом 5-7 хвилин, після чого додайте у пательню томати та томатну пасту й перемішайте.
  4. Додайте спеції, вершки та посоліть, перемішайте та готуйте протягом 5-7 хвилин на повільному вогні.
  5. По одному введіть яйця, закрийте кришкою та готуйте ще 5-6 хвилин. Можна залишити на невеликому вогні або поставити в духову шафу. У класичній шакшуці жовтки мають залишитись рідкими, і білок повністю готовим.
  6. Подавайте шакшуку у сковороді, а на порції поділіть безпосередньо перед вживанням.

Шакшуку подають із хлібом, шматочком лаваша або маци, їх можна вмочувати у томатну юшку, яка залишається після приготування.

© ТМ «ЯСЕНСВІТ»
2019-12-21T10:40:17+02:00 2022-09-07T15:49:48+03:00
img 21219