Укр
Privacy & Cookies
Ми використовуємо файли cookie, щоб ти мiг отримати бiльше вiд нашого сайту. Продовжуючи перегляд цього веб-сайту, ти погоджуєшся на використання файлiв cookie.
Відхилити
Прийняти

Ромова баба

Ромова баба

2.86 5

img 6487

Інгредієнти

  • Молоко 180 мл
  • Сухі дріжджі 6 г
  • Вершкове масло 80 г
  • Пшеничне борошно 480 г
  • Цукор 200 г
  • Яйця ЯСЕНСВІТ 5 шт.
  • Родзинки 80 г
  • Сіль на кінчику ножа
  • Вода 2 ¾ стакану
  • Ром 2 ст.л.
  • Сік лимону 3 ч.л.
  • Оцет 9% ¼ ч.л.

Опис рецепту

Вважається, ніби саме Станіслав Ліщинський змінив рецепт традиційного у Німеччині та Австрії святкового хлібу – кугельхофа. А назвав король ці смаколики на честь свого улюбленого казкового героя – Алі Баби з казок «Тисячі і однієї ночі».

Підігрійте молоко й розтопіть в ньому дріжджі. Додайте половину борошна й гарно перемішайте. Накрийте опару харчовою плівкою та полотенцем, поставте у тепле місце до появи перших пузирків. Тим часом залийте родзинки теплою водою. Вершкове масло перетріть з 50 г цукру, додайте до маси по одному яйцю та добре збийте міксером. Змішайте опару з яєчно-цукровою масою, додайте сіль та решту муки, а потім замісіть тісто та залиште на півтори години.

Додайте родзинки у тісто, ще раз вимішайте, відривайте кусочки тіста та формуйте кульки.

Змажте формочки маслом для кексів, викладіть у них шарики тіста. Вони мають заповнювати формочки на третину, дайте тісту піднятися.

Випікайте ромові баби 25 хвилин при температурі 220°С.

Для сиропу змішайте цукор, ¾ стакана води та доведіть до кипіння, влийте ром та 2 ст.л. лимонного соку. Занурте баби в сироп на 2 хвилини та викладіть на блюдо. Для глазурі змішайте 2 ст.л. води, 50 г цукру, оцет та зваріть суміш, поки вона не буде тягнутися. Змішайте сироп з 0,5 ч.л. вершкового масла й коли посвітліє, додайте 1 ч.л. лимонного соку.

Покрийте випічку глазур’ю й дайте застигнути.

© ТМ «ЯСЕНСВІТ»
2019-12-20T17:28:06+02:00 2021-04-19T15:09:12+03:00
img 6487