Privacy & Cookies
Ми використовуємо файли cookie, щоб ти мiг отримати бiльше вiд нашого сайту. Продовжуючи перегляд цього веб-сайту, ти погоджуєшся на використання файлiв cookie.
Відхилити
Прийняти

Інгредієнти

  • Яйця 2 шт.
  • Молоко 100 мл
  • Білий хліб 2 скибочки
  • Сир твердий 2 скибочки
  • Шинка 2 скибочки
  • Гірчиця за смаком
  • Вершкове масло за смаком
  • Олія для смаження
  • Спеції за смаком

Опис рецепту

Крок-мадам — це французький бутерброд з яйцем, шинкою і сиром, який традиційно подають на сніданок. "Croquer" в перекладі з французької "хрустіти" і заздалегідь можна здогадатися, якою буде страва. Класичний рецепт крок-мадам також передбачає використання гірчиці та соусу бешамель, але бешамель має досить специфічний смак і готувати його на сніданок — досить клопітно, тому в даному рецепті ми обійдемося без нього.

крок-мадам

Ще одне часте запитання: чим відрізняється крок-мадам від крок-месьє? Єдина різниця між цими двома сендвічами — це наявність яйця зверху. У крок-месьє немає верхівки з яйця, а крок-мадам вона є, решту інгредієнтів ідентичні. Яйце зверху символізує ні що інше, як жіночий капелюшок.

Почнемо приготування.

  1. Наріжте білий хліб скибочками по 1 см.
  2. Кожен шматочок змастіть тонко з одного боку вершковим маслом, буквально щоб закрити дірочки. Потім з того ж боку, де вже є масло, змастіть гірчицею.
  3. На одну скибочку покладіть 2 шматочки шинки і 2 пластинки сиру. Накрийте іншим шматочком хліба і обріжте краї начинки, які виступають за хліб, щоб сендвіч був рівним і красивим.
  4. Збийте одне яйце з молоком, додайте трохи солі і перцю за смаком. Покладіть в яєчно-молочну суміш бутерброд спочатку з одного, а потім з іншого боку.
  5. Розігрійте сковороду і змастіть рослинною олією. Підсмажте сандвіч до золотистого кольору з обох сторін і можна навіть по кілька секунд притиснути до сковороди боковинки, щоб вони теж хрустіли.
  6. Коли основа готова, можна приготувати верхівку. Викладіть бутерброд на тарілку, а на тій же сковороді зробіть яєчню з одного яйця так, щоб білок підсмажився, а жовток залишився рідким. Викладіть яйце на бутерброд і додайте трохи зелені. Готово.

Крок-мадам на сніданок — чудова, поживна і дуже смачна страва, яка готується за 10 хвилин. Тим часом ви встигнете приготувати каву, яка чудово поєднується з крок-мадам.


СПОДОБАВСЯ ЦЕЙ РЕЦЕПТ? ТОДІ ВАМ СПОДОБАЄТЬСЯ НАША ПІДБІРКА ШВИДКИХ СНІДАНКІВ:


© ТМ «ЯСЕНСВІТ»
2021-07-05T16:52:15+03:00 2024-09-09T09:03:05+03:00
img 74680