Укр
Privacy & Cookies
Ми використовуємо файли cookie, щоб ти мiг отримати бiльше вiд нашого сайту. Продовжуючи перегляд цього веб-сайту, ти погоджуєшся на використання файлiв cookie.
Відхилити
Прийняти

Яєчня у мікрохвильовці

Яєчня в мікрохвильовці

2.79 5

img 11534

Інгредієнти

  • Яйця 4 шт.
  • Сосиски 2 шт.
  • Цибуля шалот 1 шт.
  • Томат 1 шт.
  • Кукурудза 100 гр (заморожена або консервована)
  • Вершки 4 ст. л.
  • Вершкове масло 20 гр (для змащування форми)
  • Сіль, чорний мелений перець за смаком

Опис рецепту

У більшості з нас вдома є мікрохвильовка. А готуємо ми в ній? Скоріше — ні, просто використовуємо для розігріву вже готових страв. Але мікрохвильовку, як і духовку або мультиварку варто сприймати як помічника, який сприяє оптимізації процесів на кухні.

Є багато готових рецептів саме для мікрохвильовки, дуже часто вони навіть йдуть у комплекті з гарантією та інструкцією до кухонного приладу. Можна приготувати кексик в чашці за п'ять хвилин, а можна й попрацювати над стравою з м'яса або тортом.

Але ми на першому етапі, звичайно ж не будемо морочитися над приготуванням торта, а обмежимося звичайною яєчнею.

Підготуйте скляну або керамічну форму з кришкою. Зазвичай на формах є символ, що дозволяє подібне використання. Уникайте використання металевого посуду і фольги. Перший раз будьте особливо уважні, всі мікрохвильовки різні, скільки часу точно і яка потужність потрібні при використанні вашої, ви зрозумієте після декількох приготувань.

  1. Форму змащуємо вершковим маслом.
  2. Сосиски чистимо від оболонки, нарізаємо кружечками, кладемо на дно, накриваємо кришкою і ставимо в мікрохвильовку на максимальну потужність на 1 хвилину.
  3. Тим часом нарізаємо цибулю і помідор, теж викладаємо на сосиски, додаємо кукурудзу й все перемішуємо. Поливаємо ложкою вершків. Зверху розбиваємо 4 яйця. Щоб жовток не вистрілив, проколюємо його зубочисткою. Солимо, перчимо до смаку і знову присмачуємо вершками. Накриваємо і ставимо в мікрохвильовку на максимальну потужність на 3-4 хвилини. При трьох хвилинах приготування білок схопиться, а жовток залишиться рідким, більш густий жовток ви отримаєте, якщо виставите 4 хвилини.

Рецепт швидкий, смачний і поживний. Сосиски можна замінити беконом або ковбасою, хто любить сир — притрушує зверху тертим, влітку обов'язково додавайте зелень на ваш вибір!

© ТМ «ЯСЕНСВІТ»
2021-07-06T16:03:45+03:00 2021-07-06T16:03:45+03:00
img 11534
замовити
онлайн