Укр
Privacy & Cookies
Ми використовуємо файли cookie, щоб ти мiг отримати бiльше вiд нашого сайту. Продовжуючи перегляд цього веб-сайту, ти погоджуєшся на використання файлiв cookie.
Відхилити
Прийняти

Омлет матінки Пуляр

омлет пуляр

3.13 5

img606

Інгредієнти

  • Яйця 4 шт.
  • Молоко (або вершки)2 ст. л.
  • Спеції до смаку
  • Олія або маслодля змащування форми та смаження

Опис рецепту

image

Омлет Пуляр — ще одне традиційна французька страва, яку також часто називають омлет матінки Пуляр.

Як ви могли здогадатися, пишний омлет названий на честь свого винахідника. Діло було так. Анет і Віктор Пуляр, подружня пара з Франції, в кінці 18-го століття відкрили свій готель, де подавали в якості закуски повітряний омлет. Відвідувачі швидко оцінили гостинність господарів, смак самого частування і з вдячністю прозвали його в честь автора — матінки Пуляр.

Сьогодні страву можна знайти в багатьох французьких кафе і закусочних, а ви спробуйте зробити його вдома за нашим рецептом. Пропонуємо 3 способи приготування на вибір: на сковороді, в духовці і в мультиварці, а також кілька видів начинки.

Омлет Пуляр в духовці

  1. Розігрійте духовку до 170 градусів.
  2. Відокремте білки від жовтків.
  3. Білки збийте з сіллю до стійких піків, а жовтки змішайте з молоком і спеціями.
  4. Змастіть форму для випікання щедро вершковим маслом або рослинною олією. Різниця не значна, але як показує практика — з маслом смачніше.
  5. Вилийте жовток і поставте в гарячу духовку на три хвилини.
  6. Потім дістаньте форму з духовки, викладіть другим шаром білок, розрівняйте і залиште запікатися ще 15 хвилин. Час запікання залежить від потужності вашої духовки і режиму, тому готовність можна визначити за легким “рум'янцем” на скоринці.
  7. Дістаньте омлет з духовки, розріжте навпіл і складіть за принципом бургера (або білий край до білого краю)

Пуляр на сковороді

  1. Відокремте білки від жовтків.
  2. Збийте білки до стійких піків.
  3. Жовтки змішайте з молоком і спеціями до однорідності і вилийте на гарячу, змащену маслом або олією сковороду.
  4. Зачекайте поки жовток схопиться, це займе близько 40-45 секунд.
  5. Викладіть зверху білок, вирівняйте і накрийте кришкою. Потужність плити при цьому повинна бути на 7 із 10. Через 8 хвилин перевірте білок пальцем. Якщо він не прилипає, значить готовий, а якщо залишається на руці — залиште під кришкою ще на 2 хвилини.
  6. Готовий Пуляр дістаньте зі сковороди, розріжте на 2 частини і складіть вдвічі.

Яйця Пуляр в мультиварці

На форумах пишуть, що це самий просто спосіб приготувати максимально пишний омлет. Тому, якщо у вас вдома є даний девайс — сміливо використовуйте.

  1. Розділіть жовтки і білки, жовтки змішайте з молоком і приправами, білки збийте до піків.
  2. Додайте в чашу масло і розігрійте в режимі "Смаження".
  3. Спочатку підсмажте жовток, буквально 2 хвилини.
  4. Потім змініть режим на "Випічка", викладіть білки, розрівняйте і залиште на 5 хвилин.
  5. Перевір готовність білка пальцем або силіконовою лопаткою. Якщо він не липне — виймайте омлет з мультиварки.
  6. Розріжте омлет навпіл і складіть вдвічі.

Варіанти начинки для Пуляр

Якщо ви хочете урізноманітнити страву начинками, ось вам кілька ідей:

  • додайте до жовтків трохи тертого сиру і тонко-тонко нарізаних часточок томатів;
  • на дно покладіть скибочки улюбленої ковбаси і зверху залийте жовтком;
  • жовток можна розбавити улюбленим соусом і навіть часником для пікантності.

Очевидно, що ви можете експериментувати з начинкою. Додавати інші інгредієнти краще тільки до жовтка, а білок залишати в чистому вигляді, інакше в процесі смаження він може впасти.

Смачного.

2021-07-09T11:24:41+03:002021-08-06T14:35:47+03:00
img606

empty