Омлет матінки Пуляр
Інгредієнти
- Яйця 4 шт.
- Молоко (або вершки) 2 ст. л.
- Спеції до смаку
- Олія або масло для змащування форми та смаження
Опис рецепту
Омлет Пуляр — ще одне традиційна французька страва, яку також часто називають омлет матінки Пуляр.
Як ви могли здогадатися, пишний омлет названий на честь свого винахідника. Діло було так. Анет і Віктор Пуляр, подружня пара з Франції, в кінці 18-го століття відкрили свій готель, де подавали в якості закуски повітряний омлет. Відвідувачі швидко оцінили гостинність господарів, смак самого частування і з вдячністю прозвали його в честь автора — матінки Пуляр.
Сьогодні страву можна знайти в багатьох французьких кафе і закусочних, а ви спробуйте зробити його вдома за нашим рецептом. Пропонуємо 3 способи приготування на вибір: на сковороді, в духовці і в мультиварці, а також кілька видів начинки.
Омлет Пуляр в духовці
- Розігрійте духовку до 170 градусів.
- Відокремте білки від жовтків.
- Білки збийте з сіллю до стійких піків, а жовтки змішайте з молоком і спеціями.
- Змастіть форму для випікання щедро вершковим маслом або рослинною олією. Різниця не значна, але як показує практика — з маслом смачніше.
- Вилийте жовток і поставте в гарячу духовку на три хвилини.
- Потім дістаньте форму з духовки, викладіть другим шаром білок, розрівняйте і залиште запікатися ще 15 хвилин. Час запікання залежить від потужності вашої духовки і режиму, тому готовність можна визначити за легким “рум'янцем” на скоринці.
- Дістаньте омлет з духовки, розріжте навпіл і складіть за принципом бургера (або білий край до білого краю)
Пуляр на сковороді
- Відокремте білки від жовтків.
- Збийте білки до стійких піків.
- Жовтки змішайте з молоком і спеціями до однорідності і вилийте на гарячу, змащену маслом або олією сковороду.
- Зачекайте поки жовток схопиться, це займе близько 40-45 секунд.
- Викладіть зверху білок, вирівняйте і накрийте кришкою. Потужність плити при цьому повинна бути на 7 із 10. Через 8 хвилин перевірте білок пальцем. Якщо він не прилипає, значить готовий, а якщо залишається на руці — залиште під кришкою ще на 2 хвилини.
- Готовий Пуляр дістаньте зі сковороди, розріжте на 2 частини і складіть вдвічі.
Яйця Пуляр в мультиварці
На форумах пишуть, що це самий просто спосіб приготувати максимально пишний омлет. Тому, якщо у вас вдома є даний девайс — сміливо використовуйте.
- Розділіть жовтки і білки, жовтки змішайте з молоком і приправами, білки збийте до піків.
- Додайте в чашу масло і розігрійте в режимі "Смаження".
- Спочатку підсмажте жовток, буквально 2 хвилини.
- Потім змініть режим на "Випічка", викладіть білки, розрівняйте і залиште на 5 хвилин.
- Перевір готовність білка пальцем або силіконовою лопаткою. Якщо він не липне — виймайте омлет з мультиварки.
- Розріжте омлет навпіл і складіть вдвічі.
Варіанти начинки для Пуляр
Якщо ви хочете урізноманітнити страву начинками, ось вам кілька ідей:
- додайте до жовтків трохи тертого сиру і тонко-тонко нарізаних часточок томатів;
- на дно покладіть скибочки улюбленої ковбаси і зверху залийте жовтком;
- жовток можна розбавити улюбленим соусом і навіть часником для пікантності.
Очевидно, що ви можете експериментувати з начинкою. Додавати інші інгредієнти краще тільки до жовтка, а білок залишати в чистому вигляді, інакше в процесі смаження він може впасти.
Смачного.
СПОДОБАВСЯ ЦЕЙ РЕЦЕПТ? ТОДІ ВАМ СПОДОБАЄТЬСЯ НАША ПІДБІРКА ШВИДКИХ СНІДАНКІВ: