Білковий салат з морепродуктами
Інгредієнти
- Креветки 100 г
- Кальмар 2 тушки
- М’ясо краба 100 г
- Яйця 2 шт.
- Гірчиця ½ ст. л.
- Йогурт нежирний 2 ст. л.
- Сік лимону ½ ст. л.
- Сіль на ваш смак
- Зелень, петрушка на ваш смак
Опис рецепту
Салат з яєць і морепродуктів складається з білкових інгредієнтів, та допомагає відчувати насиченість та добре почуватись протягом дня. Ідеально підходить для обіду чи вечері. Легко та швидко готується і не вимагає великого кулінарного досвіду чи навичок.
Білок допомагає почуватися ситим і задоволеним протягом дня. Він вважається поживною речовиною, яка найбільше насичує, і може допомогти втримати наш апетит між прийомами їжі. Харчування, в складі якого є білок властиве для дієти Дюкана, протеїновій дієті. І важливо розрахувати правильну денну норму білка, щоб організм отримував необхідну кількість важливих мікроелементів та будівельного матеріалу для тканин й органів.
Білок також допомагає нашому тілу підтримувати м’язову масу під час схуднення. Дослідження показують, що розподіл споживання білка протягом дня є найкращим вибором для отримання максимальної користі. Тож наша порада: переконайтеся, що ви їсте насичені білком страви під час кожного прийому їжі та більшості перекусів!
Приготування білкового салату з морепродуктами
- Помістіть 2 свіжі яйця ЯСЕНСВІТ в сотейник, залийте холодною водою та поставте на середній вогонь. Варіть приблизно 7-10 хвилин.
- Розігрійте оливкову олію у великій сковороді з антипригарним покриттям і додайте креветки та нарізаний кальмар в один шар. При бажанні можете додати м’ясо краба.
- Приправте сіллю та перцем і готуйте 2-4 хвилини з кожного боку або до рожевого та непрозорого кольору. Перекладіть в салатник і дайте їм охолонути.
- Також морепродукти можна відварити. Але велика вірогідність переварити кальмари чи креветки, і вони можуть стати гумовими та жорсткими. Тож ми рекомендуємо тушити їх на пательні, додаючи трохи води та спецій.
- За бажанням можете додати до салату трохи зелені та помідори чері.
Приготуємо заправку для салата
- Тим часом у невелику миску додайте всі інгредієнти для заправки та добре перемішайте (соєвий соус, лимонний сік, кунжут, сіль та спеції).
- Якщо хочете отримати більш насичений смак, заправте салат замість соєвого соусу, нежирним йогуртом.
Як гарно подавати салат
- Викладіть на тарілку нарізані морепродукти, зварені вкруту яйця, полийте підготовленим соусом та подавайте до столу.
- Насичений білковий салат готовий. Насолоджуйтесь смаком без шкоди для вашої фігури.