Рамен з яйцем і креветками
Інгредієнти
- Локшина рамен 800 г
- Курка 1
- Яйця 6 (по одному на кожну порцію)
- Цибуля 1 шт
- Морква 1 шт
- Цибуля-порей 1 стебло
- Дайкон (чорна редька) 300 г
- Комбу (сушена морська капуста) 10 см
- Імбир 15 г
- Креветки 12-18 шт
- Зелена цибуля за смаком
- Сіль за смаком
Опис рецепту
Вимийте і очистіть моркву, дайкон, імбир і цибулю-порей. Поріжте їх великими шматками. Очистіть цибулину і розріжте навпіл.
Цилу курку покладіть у велику каструлю і залийте водою так, щоб вона повністю покрила птицю. Доведіть до кипіння, зніміть піну, зменшіть вогонь і додайте в бульйон всі підготовлені овочі і комбу. Готуйте на повільному вогні 1 годину 30 хв.
Креветки очистіть. Голови промийте і додайте в бульйон, хвостики перекладіть у чистий посуд, посоліть і поставте в холодильник. Бульйон з головами креветок готуйте 30 хв. Овочі та курку з бульйону вийміть, бульйон процідіть.
Перед подачею на стіл бульйон доведіть до кипіння і варіть у ньому креветки близько 1 хв.
Відваріть рамен до напівготовності в підсоленій воді.
Локшину, креветки і розрізані навпіл варені яйця розкладіть по порційних тарілках. Додайте гарячий бульйон і трохи нашаткованої зеленої цибулі. І ваш рамен готовий!