Французькі крепи
Інгредієнти
- Вершкове масло 120 г
- Пшеничне борошно 250 г
- Яйця ЯСЕНСВІТ 2 шт.
- Цукор 4 ст.л.
- Молоко 500 мл
- Апельсиновий лікер або ром 2 ст.л.
- Сіль дрібка
Рекомендований продукт
Опис рецепту
Крепи — великі, ультратонкі млинці, поширені у Франції. Зазвичай їх подають солодкими на сніданок. Солоні млинці готують без цукру та розпушувачів та подають з шинкою і сиром, беконом і яйцями, та з пікантними гострими начинками.
У Франції навіть є національний день 2 лютого під назвою Le Jour des Crêpes, що означає День млинця.
Основними інгредієнтами для французьких млинців — крепів є борошно, яйця та молоко.
Поділимось рецептом приготування, щоб насолодитися справжнім автентичним французьким крепом.
1. Збийте 2 яйця з цукром та додайте до них борошно та перемішайте до однорідного тіста.
2. Підігрійте молоко та повільно вливайте до суміші, весь час помішуючи.
3. Вершкове масло поріжте на кубики та розтопіть на маленькому вогні, потім також додайте в тісто.
4. Добре перемішайте та додайте лікер або ром за вашим смаком.
5. Гарно розігрійте сковороду та змастіть її вершковим маслом, додайте рівно стільки, щоб креп не прилипав, але не настільки, щоб був надлишок жиру.
6. Наливайте крепове тісто на сковороду, легко перехиляйте її з боку в бік, щоб розкласти тонкий шар тіста по дну сковороди.
7. Випікайте на пательні на середньому вогні як звичайні млинці. Слідкуйте, щоб тісто рівномірно покривало пательню та млинці однаково просмажувалися з обох боків.
8. Коли краї крепу почнуть злегка підніматися та стануть злегка хрусткими, це означатиме, що одна сторона млинця вже підсмажилась достатньо.
9. Як тільки креп набуде золотистого кольору, він вже готовий.
Подаються крепи з різноманітними начинками. Це можуть бути фрукти або джеми. Яблука або банани можна порізати на невеликі шматочки та завернути млинці конвертиками чи трубочками.
Як приготувати ідеальне французьке крепове тісто
- Використовуйте вершкове масло замість олії, щоб змастити сковороду. Це додає млинцям чудовий маслянистий смак, не даючи їм прилипнути до сковороди.
- Готуйте на рівномірному середньому вогні на сковороді з антипригарним покриттям.
- Використовуйте гнучку гумову лопатку, щоб підгорнути креп, перевернути його та вийняти зі сковороди.
Якщо ви хочете вибрати оригінальний смак десерту, рекомендуємо наповнити приготолвені французькі млинці свіжозбитими вершками та полуницею.
Цю фірмову страву подають у Франції, не тільки як вуличну їжу, а й навіть у вишуканій обстановці як десерт, з найвідомішою презентацією, млинці Сюзетт.