Млинці Сюзетт
Інгредієнти
- Пшеничне борошно 100 г
- Цукрова пудра 25 г
- Апельсин 2 шт.
- Яйця ЯСЕНСВІТ 1 шт.
- Молоко 300 мл
- Вершкове масло 150 г
- Лимон 1 шт.
- Апельсиновий лікер 75 г
- Бренді 2 ст.л.
Рекомендований продукт
Опис рецепту
З'явилися млинці креп Сюзетт наприкінці ХІХ століття у Парижі та були названі на честь актриси Сюзанни Рейченберг, яку любила публіка та називали просто Сюзетт. В одній зі сцен акторка мала поїдати звичайні млинці крепи. Через те, що п'єсу ставили дуже часто і млинців необхідно було з'їсти дуже багато, вони їй просто набридли. Тому кухар Монсьє Джозеф вирішив приготувати особливі маленькі солодкі та легкі млинці. З них і почали готувати легкі млинці з фруктовим соусом — креп Сюзетт.
Приступимо до приготування.
1. Віночком збийте яйця з цукровою пудрою, додайте 100 мл молока та перемішайте. Повільно додайте борошно, розмішуючи.
2. Влийте залишок молока та 50 г розтопленого вершкового масла. Добре перемішайте, стежте, щоб тісто було без грудочок.
3. 50 г вершкового масла розігрійте на сковороді. Як тільки воно розтопиться, налийте трохи тіста, повертайте сковороду таким чином, щоб воно розтеклося тонким шаром по всій поверхні. Печіть млинці з обох боків.
4. Щоб приготувати соус, змішайте апельсиновий сік із 2-х апельсинів, додайте лимонний сік, лимонну цедру, апельсиновий лікер. Вилийте отриману рідину на холодну сковороду, розтопіть цукор і прокип'ятіть, помішуючи протягом декількох хвилин, доки маса не отримає карамельний колір.
5. Залишок вершкового масла наріжте кубиками та додайте до соусу. Готуйте, помішуючи, поки олія не розтане. Додайте апельсинову цедру з одного апельсина і готуйте на слабкому вогні протягом 2-3 хвилин.
6. Кожен млинець поверніть трикутником, покладіть у сковороду і полийте соусом. Готуйте протягом хвилини.
7. Прямо в сковороді полийте млинці бренді та підпаліть. Робіть це обережно, якомога далі від фіранок чи будь-яких інших тканин. Також будьте уважні зі своїм одягом. Для такого процесу краще засукати рукави.
8. Зачекайте, поки вогонь погасне і перекладіть млинці на тарілки.
Смачного!