Укр
Privacy & Cookies
Ми використовуємо файли cookie, щоб ти мiг отримати бiльше вiд нашого сайту. Продовжуючи перегляд цього веб-сайту, ти погоджуєшся на використання файлiв cookie.
Відхилити
Прийняти

Млинці Сюзетт

креп сюзетт
Десерти

3.58 5

img6122

Інгредієнти

  • Пшеничне борошно100 г
  • Цукрова пудра25 г
  • Апельсин2 шт.
  • Яйця ЯСЕНСВІТ1 шт.
  • Молоко300 мл
  • Вершкове масло150 г
  • Лимон1 шт.
  • Апельсиновий лікер75 г
  • Бренді2 ст.л.

Опис рецепту

З'явилися млинці креп Сюзетт наприкінці ХІХ століття у Парижі та були названі на честь актриси Сюзанни Рейченберг, яку любила публіка та називали просто Сюзетт. В одній зі сцен акторка мала поїдати звичайні млинці крепи. Через те, що п'єсу ставили дуже часто і млинців необхідно було з'їсти дуже багато, вони їй просто набридли. Тому кухар Монсьє Джозеф вирішив приготувати особливі маленькі солодкі та легкі млинці. З них і почали готувати легкі млинці з фруктовим соусом — креп Сюзетт.

Приступимо до приготування.

1. Віночком збийте яйця з цукровою пудрою, додайте 100 мл молока та перемішайте. Повільно додайте борошно, розмішуючи.

2. Влийте залишок молока та 50 г розтопленого вершкового масла. Добре перемішайте, стежте, щоб тісто було без грудочок.

3. 50 г вершкового масла розігрійте на сковороді. Як тільки воно розтопиться, налийте трохи тіста, повертайте сковороду таким чином, щоб воно розтеклося тонким шаром по всій поверхні. Печіть млинці з обох боків.

4. Щоб приготувати соус, змішайте апельсиновий сік із 2-х апельсинів, додайте лимонний сік, лимонну цедру, апельсиновий лікер. Вилийте отриману рідину на холодну сковороду, розтопіть цукор і прокип'ятіть, помішуючи протягом декількох хвилин, доки маса не отримає карамельний колір.

млинці креп Сюзетт


5. Залишок вершкового масла наріжте кубиками та додайте до соусу. Готуйте, помішуючи, поки олія не розтане. Додайте апельсинову цедру з одного апельсина і готуйте на слабкому вогні протягом 2-3 хвилин.

6. Кожен млинець поверніть трикутником, покладіть у сковороду і полийте соусом. Готуйте протягом хвилини.

креп Сюзетт

7. Прямо в сковороді полийте млинці бренді та підпаліть. Робіть це обережно, якомога далі від фіранок чи будь-яких інших тканин. Також будьте уважні зі своїм одягом. Для такого процесу краще засукати рукави.

8. Зачекайте, поки вогонь погасне і перекладіть млинці на тарілки.

млинці Сюзетт

Смачного!

© ТМ «ЯСЕНСВІТ»
2020-01-23T15:47:41+02:002023-03-10T09:52:21+02:00
img6122