Укр
Privacy & Cookies
Ми використовуємо файли cookie, щоб ти мiг отримати бiльше вiд нашого сайту. Продовжуючи перегляд цього веб-сайту, ти погоджуєшся на використання файлiв cookie.
Відхилити
Прийняти

Млинці Сюзетт

Млинці Сюзетт
Десерти

4.33 5

img865

Інгредієнти

  • Пшеничне борошно100 г
  • Цукрова пудра25 г
  • Апельсин2 шт.
  • Яйця ЯСЕНСВІТ1 шт.
  • Молоко300 мл
  • Вершкове масло150 г
  • Лимон1 шт.
  • Апельсиновий лікер75 г
  • Бренді2 ст.л.

Опис рецепту

image

З’явились ці млинці наприкінці ХІХ століття у Парижі та були названі на честь акторки Сюзанни Рейченберг, яку обожнювала публіка та називали просто Сюзетт. В одній зі сцен акторка мала смакувати млинцями. Завдяки тому, що п’єсу ставили дуже часто та млинців потрібно було їсти дуже багато, вони їй просто набридли. Тому кухар Монсьє Джозеф вирішив приготувати особливі маленькі солодкі та легкі млинці. З тих пір і почали готувати легкі млинці з фруктовим соусом.


Вінчиком збийте яйця з цукровою пудрою, додайте 100 мл молока та перемішайте. Повільно додавайте борошно, помішуючи. Влийте залишок молока та 50 г розтопленого вершкового масла. Добре перемішайте, слідкуйте, щоб тісто було без грудочок.

50 г вершкового масла розігрійте на сковороді. Як тільки воно розплавиться, налийте трішки тіста, повертайте сковороду таким чином, щоб воно розтікалось тонким шаром по всій поверхні. Просмажте всі млинці з обох боків. Щоб приготувати соус, змішайте апельсиновий сік з 2-х апельсин та додайте лимонний сік, лимонну цедру та лікер. Вилийте 2-3 ст.л. цієї рідини на холодну сковороду, розтопіть цукор та прокип’ятіть, помішуючи протягом декількох хвилин, поки маса не отримає карамельний колір.

Залишок вершкового масла наріжте кубиками та додайте до соусу. Готуйте, помішуючи, поки масло не розтане. Додайте апельсинову цедру з одного апельсина та готуйте на слабкому вогні протягом 2-3 хвилин.

Кожен млинець зверніть трикутником та покладіть у сковороду і полийте соусом. Готуйте протягом хвилини. Прямо у сковороді полийте млинці бренді й підпаліть. Почекайте поки згасне вогонь та перекладіть млинці на тарілки.

2020-01-23T15:47:41+02:002020-04-15T15:36:50+03:00
img865

empty