Домашній майонез
Інгредієнти
- Яйця ЯСЕНСВІТ 2 шт.
- Соняшникова олія 130 мл
- Гірчиця 0,5 ч.л.
- Сіль 0,5 ч.л.
- Цукор 0,5 ч.л.
- Лимонний сік 1-2 ч.л.
Рекомендований продукт
Опис рецепту
Якщо ви хочете насолодитись салатом, або будь-якою іншою стравою, в рецепті якої є майонез і при цьому ви пильно стежити за тим, що ви споживаєте. Ви з прикрістю підете з цього сайту і не поласуєте смачненьким. Адже всі навколо кажуть одне й те саме, майонез — це шкідливо, тому що він містить багато консервантів та підсилювачів смаку.
Ми хочемо спростувати цей міф, адже на противагу магазинному майонезу, в якому приховано від наших очей спосіб приготування, пропонуємо витратити не більше 10 хвилин свого вільного часу і приготувати домашній майонез. Такий соус сміливо можна додавати в будь-які страви без шкоди для здоров'я та докорів сумління.
Як зробити домашній майонез
Щоб зробити майонез домашній вам знадобляться такі інгредієнти: яєчні жовтки, соняшникова чи оливкова олія, гірчиця, сіль, цукор і лимонний сік.
1. Приготування класичного майонезу передбачає перш за все ретельне відділення білка від жовтка.
2. Яєчні жовтки покладіть в миску, додайте сіль, цукор та гірчицю.
3. Всі інгредієнти змішайте за допомогою міксера на малій швидкості.
4. Потім обережно, по краплях, введіть у жовткову суміш соняшникову олію, одночасно збиваючи суміш міксером. Стежте, щоб олія з’єдналася з жовтками в однорідну емульсію.
5. Збивайте соус міксером на низькій або середній швидкості доки він не загусне та додайте сік лимона.
6. Готовий майонез перекладіть в чисту банку й охолодіть в холодильнику. Майонез готовий до використання.
Напередодні сімейних заходів, складаючи меню для святкового столу, при приготуванні майонезу рекомендуємо скористатись рідким яєчним жовтком. Цей продукт полегшує процес приготування соуса в домашніх умовах, забезпечує додаткову зручність, позбавляє зайвого клопоту на кухні. Використовуючи рідкий жовток ви суттєво економити час, адже вам не потрібно ретельно відділяти жовток від білку, та придумувати куди застосувати залишки яйця.
Правильно розраховуйте пропорції під час приготування, враховуючи, що один літр рідкої яєчної суміші дорівнює жовткам із 60 середніх яєць.