Низькокалорійний домашній майонез
Інгредієнти
- Сир знежирений 3 ст. л.
- Яйця 2 шт.
- Кефір 3 ст. л.
- Гірчиця ½ ч. л.
- Лимонний сік 5 крапель
- Сіль ¼ ч.л.
- Чорний перець щіпка
Рекомендований продукт
Опис рецепту
Майонез придумали у Франції у 18 сторіччі. Цей білий кремоподібний холодний соус або заправка використовується для заправки салатів та в приготуванні бутербродів і гамбургерів. Крім того, майонез є основою для багатьох інших соусів, наприклад для соусу тартар, васабі, часникового, гірчичного і навіть соусу чілі.
Ви не повірите, але всупереч стереотипам, майонез несе користь. Звичайно, якщо ми говоримо про натуральний продукт без добавок і консервантів чи дієтичний майонез, приготовлений вдома. Адже соус зроблений на основі жовтків і рослинних олій, які є джерелами енергії. Майонез жартома називають калорійною бомбою, при незбалансованому раціоні з недоліком калорій він добре підтримує сили. Але не забуваємо, що майонез - це важка їжа, тому куштувати його потрібно невеликими порціями і в складі інших страв, а в деяких випадках варто і утриматися від вживання.
- Варимо яйця круто, нам знадобиться тільки жовток.
- Змішуємо всі інгредієнти: жовтки, сир, кефір, гірчицю, додаємо сіль, перець і лимонний сік. Все збиваємо в блендері до отримання густої й однорідної маси.
- Спробуйте масу на смак. Ви можете додати гірчицю або лимонний сік на свій розсуд, якщо вам не вистачає гостроти й пікантності.
Наш домашній корисний майонез готовий!