Укр
Privacy & Cookies
Ми використовуємо файли cookie, щоб ти мiг отримати бiльше вiд нашого сайту. Продовжуючи перегляд цього веб-сайту, ти погоджуєшся на використання файлiв cookie.
Відхилити
Прийняти

Низькокалорійний домашній майонез

Рецепт низькокалорійного домашнього майонезу
Салати

4.21 5

img841

Інгредієнти

  • Сир знежирений 3 ст. л.
  • Яйця2 шт.
  • Кефір 3 ст. л.
  • Гірчиця½ ч. л.
  • Лимонний сік 5 крапель
  • Сіль ¼ ч.л.
  • Чорний перець щіпка

Опис рецепту

image

Майонез придумали у Франції у 18 сторіччі. Цей білий кремоподібний холодний соус або заправка використовується для заправки салатів та в приготуванні бутербродів і гамбургерів. Крім того, майонез є основою для багатьох інших соусів, наприклад для соусу тартар, васабі, часникового, гірчичного і навіть соусу чілі.

Ви не повірите, але всупереч стереотипам, майонез несе користь. Звичайно, якщо ми говоримо про натуральний продукт без добавок і консервантів чи дієтичний майонез, приготовлений вдома. Адже соус зроблений на основі жовтків і рослинних олій, які є джерелами енергії. Майонез жартома називають калорійною бомбою, при незбалансованому раціоні з недоліком калорій він добре підтримує сили. Але не забуваємо, що майонез - це важка їжа, тому куштувати його потрібно невеликими порціями і в складі інших страв, а в деяких випадках варто і утриматися від вживання.

  1. Варимо яйця круто, нам знадобиться тільки жовток.
  2. Змішуємо всі інгредієнти: жовтки, сир, кефір, гірчицю, додаємо сіль, перець і лимонний сік. Все збиваємо в блендері до отримання густої й однорідної маси.
  3. Спробуйте масу на смак. Ви можете додати гірчицю або лимонний сік на свій розсуд, якщо вам не вистачає гостроти й пікантності.

Наш домашній корисний майонез готовий!

2021-05-13T15:40:20+03:002021-07-29T11:43:15+03:00
img841

empty