Укр
Privacy & Cookies
Ми використовуємо файли cookie, щоб ти мiг отримати бiльше вiд нашого сайту. Продовжуючи перегляд цього веб-сайту, ти погоджуєшся на використання файлiв cookie.
Відхилити
Прийняти

Інгредієнти

  • Морська капуста 100 гр
  • Яйця 2 шт.
  • Свіжий огірок 2 шт.
  • Насіння кунжуту 1 ст. л.
  • Рисовий оцет 1 ст. л.
  • Соєвий соус 1 ст. л.
  • Кунжутна олія 1 ст. л.
  • Мед 1 ч. л.
  • Сіль одна дрібка
  • Перець мелений на ваш смак

Опис рецепту

Морська капуста не має жодного відношення до капусти, це ламінарія — продукт низькокалорійний і дуже корисний, зазвичай він є складовою різних салатів.

Ламінарія — це бура водорість, яка росте в Атлантиці, Тихому океані, Білому, Карському, Охотському та Японському морях. Саме Японія відкрила ламінарію як продукт харчування, вона ж і є лідером як по її виробництву, так і за кількістю рецептів салатів з морською капустою.

Насправді з 30-и відомих видів морської капусти, на сьогодні в кулінарії використовуються тільки 5 видів.

Морська капуста схожа з яйцем за великою кількістю різноманітних корисних речовин: містить всі вітаміни з групи B, а також у великій кількості E, A, C і D та найголовніше — вона має повний набір мікро- і макроелементів таких як йод, магній, залізо, фосфор, натрій. Ламінарія як губка вбирає шлаки, токсини й шкідливі бактерії, абсорбуючи їх з організму. Також має велику кількість жирних кислот і рекомендована лікарями для вживання з метою запобігання атеросклерозу, захворювань щитовидної залози, профілактики онкологічних захворювань та нормалізації метаболізму.

Зрозумівши всю важливість і користь страв з морської капусти, ми підібрали легкий літній рецепт, який наситить вас і порадує пікантним смаком.

  1. Поставте яйця варитися круто.
  2. Промийте морську капусту кип'яченою або фільтрованою водою через друшляк і залиште стекти або навіть відіжміть.
  3. Підготуйте інші інгредієнти.
  4. Підготуйте середньо-розігріту сковороду, змащувати не потрібно, підсмажте насіння кунжуту до золотистого кольору, намагайтеся не відволікатися, воно дуже швидко підгорає.
  5. Готові яйця поставте охолоджуватися в холодній воді. Тим часом наріжте огірки четвертинками. Після очистіть яйця і наріжте так, щоб салат з морською капустою і яйцем виглядав гармонійно.
  6. Для заправки змішайте в мисці: рисовий оцет, соєвий соус, кунжутну олію, мед і сіль.
  7. Додайте до заправки капусту, огірки та яйця, все притрусіть кунжутом і перемішайте.

Смачного!

© ТМ «ЯСЕНСВІТ»
2021-07-29T11:43:03+03:00 2021-11-02T14:07:31+02:00
img 6242
замовити
онлайн