Салат з морською капустою та яйцем
Інгредієнти
- Морська капуста 100 гр
- Яйця 2 шт.
- Свіжий огірок 2 шт.
- Насіння кунжуту 1 ст. л.
- Рисовий оцет 1 ст. л.
- Соєвий соус 1 ст. л.
- Кунжутна олія 1 ст. л.
- Мед 1 ч. л.
- Сіль одна дрібка
- Перець мелений на ваш смак
Рекомендований продукт
Опис рецепту
Морська капуста не має жодного відношення до капусти, це ламінарія — продукт низькокалорійний і дуже корисний, зазвичай він є складовою різних салатів.
Ламінарія — це бура водорість, яка росте в Атлантиці, Тихому океані, Білому, Карському, Охотському та Японському морях. Саме Японія відкрила ламінарію як продукт харчування, вона ж і є лідером як по її виробництву, так і за кількістю рецептів салатів з морською капустою.
Насправді з 30-и відомих видів морської капусти, на сьогодні в кулінарії використовуються тільки 5 видів.
Морська капуста схожа з яйцем за великою кількістю різноманітних корисних речовин: містить всі вітаміни з групи B, а також у великій кількості E, A, C і D та найголовніше — вона має повний набір мікро- і макроелементів таких як йод, магній, залізо, фосфор, натрій. Ламінарія як губка вбирає шлаки, токсини й шкідливі бактерії, абсорбуючи їх з організму. Також має велику кількість жирних кислот і рекомендована лікарями для вживання з метою запобігання атеросклерозу, захворювань щитовидної залози, профілактики онкологічних захворювань та нормалізації метаболізму.
Зрозумівши всю важливість і користь страв з морської капусти, ми підібрали легкий літній рецепт, який наситить вас і порадує пікантним смаком.
- Поставте яйця варитися круто.
- Промийте морську капусту кип'яченою або фільтрованою водою через друшляк і залиште стекти або навіть відіжміть.
- Підготуйте інші інгредієнти.
- Підготуйте середньо-розігріту сковороду, змащувати не потрібно, підсмажте насіння кунжуту до золотистого кольору, намагайтеся не відволікатися, воно дуже швидко підгорає.
- Готові яйця поставте охолоджуватися в холодній воді. Тим часом наріжте огірки четвертинками. Після очистіть яйця і наріжте так, щоб салат з морською капустою і яйцем виглядав гармонійно.
- Для заправки змішайте в мисці: рисовий оцет, соєвий соус, кунжутну олію, мед і сіль.
- Додайте до заправки капусту, огірки та яйця, все притрусіть кунжутом і перемішайте.
Смачного!