Форшмак з оселедця

Інгредієнти
- Оселедець великий 1 шт.
- Цибуля ріпчаста половина цибулини
- Яйце 1 шт.
- Білий хліб 2 скибки
- Яблуко зелене половина яблука
- Молоко 50 г
- Вершкове масло 20 г
- Зелень для прикраси
- Гострий перець шматочок
- Чорний хліб для грінок
Опис рецепту
Ми звикли асоціювати форшмак із Одесою та єврейською кулінарною культурою. Але, насправді, за право назвати національним форшмак можуть легко поборотися і євреї, і німці, і шведи, а також фіни, норвежці та мешканці міст прибережної Голландії. Проте північноєвропейські країни форшмак подають на стіл гарячим, а ось єврейська кухня розглядає його як холодну закуску.
Класичний рецепт має на увазі використання оселедця, яєць, хліба, цибулі та вершкового масла, але є інші рецепти, які передбачають використання моркви, болгарського перцю, огірків, плавленого сирку, майонезу, горіхів, оцту і навіть м'яса замість оселедця.
Форшмак можна подавати як аперитив, закуску на грінку з чорного хліба, на скибочці запеченої картоплі, накладати її в красиві прозорі вазочки або разом з млинцями.
Кожна господиня вважає, що її форшмак найправильніший, а ми, не претендуючи на оригінальність, представляємо класичний рецепт до вашої уваги. Якщо у вас є свої секрети приготування, поділіться в наших соціальних мережах!
1. Обирайте для форшмаку великий жирний оселедець. Обробляємо його, акуратно провівши по хребту ножем, знімаємо філе. Забираємо плавці й тоненько знімаємо реберні кісточки. Далі знімаємо шкіру. Промиваємо філе та приступаємо до приготування.
2. Очищуємо цибулю, для нашої страви нам знадобиться половинка. Підготуємо зварене круто яйце. З білого хліба зріжемо скоринку й покладемо хліб розмокати в молоці. Чистимо яблуко, вибирайте із кислих та твердих сортів, за рецептом нам знадобиться половинка великого яблука.
3. Різати інгредієнти ми не будемо, все пропустимо через м'ясорубку. Промивати її між подрібненням інгредієнтів не треба. Починайте перекручувати з оселедця та закінчуйте хлібом, попередньо віджавши його від зайвої рідини.
4. Отриману суміш рекомендуємо перемішати міксером для більшої однорідності.
5. Зелень та гострий перець використовуємо для прикраси. Частину зелені дрібно наріжте й додайте в форшмак, решту порвіть на гілочки. Гострий перчик наріжте кільцями й прикрасьте гілочкою та кільцем вашу закуску.
Ми любимо форшмак на грінках, але яку б ви не обрали форму подачі, впевнені – ваші близькі оцінять ваш кулінарний талант!