Privacy & Cookies
Ми використовуємо файли cookie, щоб ти мiг отримати бiльше вiд нашого сайту. Продовжуючи перегляд цього веб-сайту, ти погоджуєшся на використання файлiв cookie.
Відхилити
Прийняти

Форшмак з оселедця

форшмак із оселедця з яблуком
Салати

2.6 5

img 14816

Інгредієнти

  • Оселедець великий 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста половина цибулини
  • Яйце 1 шт.
  • Білий хліб 2 скибки
  • Яблуко зелене половина яблука
  • Молоко 50 г
  • Вершкове масло 20 г
  • Зелень для прикраси
  • Гострий перець шматочок
  • Чорний хліб для грінок

Опис рецепту

Ми звикли асоціювати форшмак із Одесою та єврейською кулінарною культурою. Але, насправді, за право назвати національним форшмак можуть легко поборотися і євреї, і німці, і шведи, а також фіни, норвежці та мешканці міст прибережної Голландії. Проте північноєвропейські країни форшмак подають на стіл гарячим, а ось єврейська кухня розглядає його як холодну закуску.

Класичний рецепт має на увазі використання оселедця, яєць, хліба, цибулі та вершкового масла, але є інші рецепти, які передбачають використання моркви, болгарського перцю, огірків, плавленого сирку, майонезу, горіхів, оцту і навіть м'яса замість оселедця.

Форшмак можна подавати як аперитив, закуску на грінку з чорного хліба, на скибочці запеченої картоплі, накладати її в красиві прозорі вазочки або разом з млинцями.

Кожна господиня вважає, що її форшмак найправильніший, а ми, не претендуючи на оригінальність, представляємо класичний рецепт до вашої уваги. Якщо у вас є свої секрети приготування, поділіться в наших соціальних мережах!

1. Обирайте для форшмаку великий жирний оселедець. Обробляємо його, акуратно провівши по хребту ножем, знімаємо філе. Забираємо плавці й тоненько знімаємо реберні кісточки. Далі знімаємо шкіру. Промиваємо філе та приступаємо до приготування.

приготування форшмаку з оселедцем

2. Очищуємо цибулю, для нашої страви нам знадобиться половинка. Підготуємо зварене круто яйце. З білого хліба зріжемо скоринку й покладемо хліб розмокати в молоці. Чистимо яблуко, вибирайте із кислих та твердих сортів, за рецептом нам знадобиться половинка великого яблука.

форшмак 2

3. Різати інгредієнти ми не будемо, все пропустимо через м'ясорубку. Промивати її між подрібненням інгредієнтів не треба. Починайте перекручувати з оселедця та закінчуйте хлібом, попередньо віджавши його від зайвої рідини.

форшмак 1

4. Отриману суміш рекомендуємо перемішати міксером для більшої однорідності.

приготування форшмаку

5. Зелень та гострий перець використовуємо для прикраси. Частину зелені дрібно наріжте й додайте в форшмак, решту порвіть на гілочки. Гострий перчик наріжте кільцями й прикрасьте гілочкою та кільцем вашу закуску.

форшмак 3

Ми любимо форшмак на грінках, але яку б ви не обрали форму подачі, впевнені – ваші близькі оцінять ваш кулінарний талант!

© ТМ «ЯСЕНСВІТ»
2021-11-01T16:44:53+02:00 2024-08-14T15:31:39+03:00
img 14816