Укр
Privacy & Cookies
Ми використовуємо файли cookie, щоб ти мiг отримати бiльше вiд нашого сайту. Продовжуючи перегляд цього веб-сайту, ти погоджуєшся на використання файлiв cookie.
Відхилити
Прийняти

Салат з язиком

салат з язиком, грибами та яйцем
Салати

5 5

img379

Інгредієнти

  • Яловичий язик300 г
  • Яйця2 шт.
  • Болгарський перець1 шт.
  • Печериці250 г
  • Помідори черідля прикраси
  • Салат, зеленьдля прикраси
  • Майонез1 ст. л.
  • Сметана2 ст. л.
  • Перець меленийна ваш смак
  • Перець горошкомна ваш смак
  • Лаврове листяна ваш смак
  • Сільна ваш смак
  • Оліядля смаження

Опис рецепту

image

Салати з язиком на свято — не новинка для досвідчених господарок. Просочений великою кількістю майонезу, на основі поживного м'ясного інгредієнта, багатокомпонентний салат складно назвати варіантом закуски й він рідко підходить для початку святкового застілля.

Як приготувати смачний, помірно калорійний салат і зберегти максимум корисних нутрієнтів, якими так багата м'ясна основа? Пропонуємо вам рецепт салату з язиком та яйцем, який можна використовувати для будь-якого святкового столу, навіть якщо ваші гості — вишукані гурмани. Приступимо.

  1. Для початку необхідно відварити язик. Опустіть його в киплячу воду та залиште на вогні на 15-20 хвилин. Потім злийте перший бульйон, поміняйте воду, додайте перець горошком, кілька штук лаврового листя, доведіть до кипіння, опустіть язик і залиште варитися на 2-2,5 години.
  2. Щоб перевірити готовність, проткніть субпродукт виделкою і, якщо піде прозорий сік, він готовий. Готовий делікатес необхідно обдати холодною водою, щоб шкірка легше відходила. Зніміть шкірку і дайте язику добре охолонути.
  3. Займемося печерицями. Наріжте гриби тонкою соломкою і обсмажте 5-7 хвилин на сковороді на середньому вогні, додавши сіль та мелений перець.
  4. Незадовго до того, як зняти сковороду з вогню, додайте до печериць дрібно нарізаний болгарський перець. Овочі повинні віддати аромат і стати трохи м'яким. Для дрібної нарізки 1-2 хвилини достатньо.
  5. Зніміть засмажку з вогню та дайте охолонути.
  6. Зваріть яйця круто.
  7. Поки киплять яйця, наріжте тонкими смужками варений язик. Змішайте його з грибами, перчиком, додайте сметану та майонез.
  8. Розкладіть салат за порційними тарілками, додавши на кожну по одному томату чері, дві четвертинки вареного яйця. Можна все прикрасити зеленню до смаку.

Смачного.

© ТМ «ЯСЕНСВІТ»
2021-12-13T15:46:53+02:002021-12-15T15:24:51+02:00
img379

empty