Укр
Privacy & Cookies
Ми використовуємо файли cookie, щоб ти мiг отримати бiльше вiд нашого сайту. Продовжуючи перегляд цього веб-сайту, ти погоджуєшся на використання файлiв cookie.
Відхилити
Прийняти
Салат з язиком

Вишуканий, помірно калорійний і дуже корисний салат здивує своїм смаком навіть гурмана.
Інгредієнти
- Яловичий язик 300 г
- Яйця 2 шт.
- Болгарський перець 1 шт.
- Печериці 250 г
- Помідори чері для прикраси
- Салат, зелень для прикраси
- Майонез 1 ст. л.
- Сметана 2 ст. л.
- Перець мелений на ваш смак
- Перець горошком на ваш смак
- Лаврове листя на ваш смак
- Сіль на ваш смак
- Олія для смаження
Рекомендований продукт
Опис рецепту
Салати з язиком на свято — не новинка для досвідчених господарок. Просочений великою кількістю майонезу, на основі поживного м'ясного інгредієнта, багатокомпонентний салат складно назвати варіантом закуски й він рідко підходить для початку святкового застілля.
Як приготувати смачний, помірно калорійний салат і зберегти максимум корисних нутрієнтів, якими так багата м'ясна основа? Пропонуємо вам рецепт салату з язиком та яйцем, який можна використовувати для будь-якого святкового столу, навіть якщо ваші гості — вишукані гурмани. Приступимо.
- Для початку необхідно відварити язик. Опустіть його в киплячу воду та залиште на вогні на 15-20 хвилин. Потім злийте перший бульйон, поміняйте воду, додайте перець горошком, кілька штук лаврового листя, доведіть до кипіння, опустіть язик і залиште варитися на 2-2,5 години.
- Щоб перевірити готовність, проткніть субпродукт виделкою і, якщо піде прозорий сік, він готовий. Готовий делікатес необхідно обдати холодною водою, щоб шкірка легше відходила. Зніміть шкірку і дайте язику добре охолонути.
- Займемося печерицями. Наріжте гриби тонкою соломкою і обсмажте 5-7 хвилин на сковороді на середньому вогні, додавши сіль та мелений перець.
- Незадовго до того, як зняти сковороду з вогню, додайте до печериць дрібно нарізаний болгарський перець. Овочі повинні віддати аромат і стати трохи м'яким. Для дрібної нарізки 1-2 хвилини достатньо.
- Зніміть засмажку з вогню та дайте охолонути.
- Зваріть яйця круто.
- Поки киплять яйця, наріжте тонкими смужками варений язик. Змішайте його з грибами, перчиком, додайте сметану та майонез.
- Розкладіть салат за порційними тарілками, додавши на кожну по одному томату чері, дві четвертинки вареного яйця. Можна все прикрасити зеленню до смаку.
Смачного.
РЕЦЕПТИ З ПРОДУКТОМ
БІЛЬШЕ РЕЦЕПТІВонлайн