Укр
Privacy & Cookies
Ми використовуємо файли cookie, щоб ти мiг отримати бiльше вiд нашого сайту. Продовжуючи перегляд цього веб-сайту, ти погоджуєшся на використання файлiв cookie.
Відхилити
Прийняти

Салат з язиком

салат з язиком, грибами та яйцем
Салати

2.71 5

img 7484

Інгредієнти

  • Яловичий язик 300 г
  • Яйця 2 шт.
  • Болгарський перець 1 шт.
  • Печериці 250 г
  • Помідори чері для прикраси
  • Салат, зелень для прикраси
  • Майонез 1 ст. л.
  • Сметана 2 ст. л.
  • Перець мелений на ваш смак
  • Перець горошком на ваш смак
  • Лаврове листя на ваш смак
  • Сіль на ваш смак
  • Олія для смаження

Опис рецепту

Салати з язиком на свято — не новинка для досвідчених господарок. Просочений великою кількістю майонезу, на основі поживного м'ясного інгредієнта, багатокомпонентний салат складно назвати варіантом закуски й він рідко підходить для початку святкового застілля.

Як приготувати смачний, помірно калорійний салат і зберегти максимум корисних нутрієнтів, якими так багата м'ясна основа? Пропонуємо вам рецепт салату з язиком та яйцем, який можна використовувати для будь-якого святкового столу, навіть якщо ваші гості — вишукані гурмани. Приступимо.

  1. Для початку необхідно відварити язик. Опустіть його в киплячу воду та залиште на вогні на 15-20 хвилин. Потім злийте перший бульйон, поміняйте воду, додайте перець горошком, кілька штук лаврового листя, доведіть до кипіння, опустіть язик і залиште варитися на 2-2,5 години.
  2. Щоб перевірити готовність, проткніть субпродукт виделкою і, якщо піде прозорий сік, він готовий. Готовий делікатес необхідно обдати холодною водою, щоб шкірка легше відходила. Зніміть шкірку і дайте язику добре охолонути.
  3. Займемося печерицями. Наріжте гриби тонкою соломкою і обсмажте 5-7 хвилин на сковороді на середньому вогні, додавши сіль та мелений перець.
  4. Незадовго до того, як зняти сковороду з вогню, додайте до печериць дрібно нарізаний болгарський перець. Овочі повинні віддати аромат і стати трохи м'яким. Для дрібної нарізки 1-2 хвилини достатньо.
  5. Зніміть засмажку з вогню та дайте охолонути.
  6. Зваріть яйця круто.
  7. Поки киплять яйця, наріжте тонкими смужками варений язик. Змішайте його з грибами, перчиком, додайте сметану та майонез.
  8. Розкладіть салат за порційними тарілками, додавши на кожну по одному томату чері, дві четвертинки вареного яйця. Можна все прикрасити зеленню до смаку.

Смачного.


СПОДОБАВСЯ ЦЕЙ РЕЦЕПТ? ТОДІ ВАМ СПОДОБАЄТЬСЯ НАША ПІДБІРКА САЛАТІВ:


© ТМ «ЯСЕНСВІТ»
2021-12-13T15:46:53+02:00 2024-07-10T15:28:54+03:00
img 7484