Укр
Privacy & Cookies
Ми використовуємо файли cookie, щоб ти мiг отримати бiльше вiд нашого сайту. Продовжуючи перегляд цього веб-сайту, ти погоджуєшся на використання файлiв cookie.
Відхилити
Прийняти

Святкові салати на Новий рік та Різдво

Святкові салати
Салати

2.71 5

img 19938

Опис рецепту

Святкові салати на Новий рік 2024 - рецепти. 

Найсмачніші рецепти для справжнього святкування. 

Якщо ви шукаєте альтернативу традиційному "Олів'є" чи "Оселедцю під шубою", в нашому дописі ми розкриємо небанальні рецепти смачних святкових салатів на Різдво та Новий рік 2024. Це дуже швидкі та водночас неймовірні салати для вашого святкового столу. Тож, Ваші гості будуть приємно здивовані! 

Зимові свята - це час об'єднання родини за столом, наповнений атмосферою тепла і веселих моментів. Коли келихи наповнюються шампанським, а стіл наповнений різноманітними вишуканими та смачними святковими стравами.

Салат гранатовий браслет

Салат Гранатовий браслет з яловичиною 

Святковий салат Гранатовий браслет з яловичиною. Із додаванням гранату, який розкриває смак і робить салат ще смачнішим і цікавішим.

Інгредієнти: 

  • 3 великі картоплі 
  • 2 середніх буряка
  • 2 моркви 
  • 2 яйця “Ясенсвіт” 
  • 300 г яловичини 
  • 2 цибулини 
  • 50 г волоських горіхів 
  • 1 гранат
  • 200 г майонезу
  • 1 ст. л. олії
  • сіль за смаком
  • перець за смаком 

Приготування салату Гранатовий браслет з яловичиною:

  • Картоплю для салату очистити і відварити. Яйця “Ясенсвіт” зварити вкруту, остудити і очистити. Натерти картоплю та яйця на великій тертці в окрему миску. 
  • Яловичину відварити до готовності. Остудити та нарізати на маленькі кубики. Посолити і поперчити за смаком.
  • Буряк та моркву відварити до повної готовності, очистити та натерти на великій тертці.
  • Цибулю очистити і дрібно нарізати. Обсмажити на сковороді до золотистої скоринки.
  • Волоські горіхи порубайте ножем, перемішайте з буряком і трохи посоліть.

Формуємо салат Гранатовий браслет з яловичиною:  

  • У центр великого плоского блюда поставити склянку. Викласти навколо нього шар картоплі у вигляді кола. Змастити тонким шаром майонезу. Яловичину змішати з обсмаженою цибулею, викласти на картоплю і змастити майонезом. Наступним шаром покласти яйця, потім моркву, буряк з горіхами, промазуючи майонезом кожен шар салату.
  • Гранат вимийте, потім очистити від шкірки та перегородок. Дістати зернятка, намагаючись не пошкодити їх. Буряк густо посипте гранатовими зернами. 
  • Обережно приберіть склянку.
  • Обов'язково дайте салату простояти в холодильнику перед подачею, щоб шари інгредієнтів пропиталися соусом.

Салат грибна голявина

Салат Грибна галявина або лісова галявина

Рецепт смачного салату, який підійде до будь якого святкового столу. Вишуканий шаровий салат з грибами маринованими та копченою куркою, який чудово виглядає на святковому столі та легко підкорить усіх ваших гостей не лише оформленням, але й гармонійним поєднанням інгредієнтів. 

Інгредієнти: 

  • 3 картоплі середнього розміра  
  • 500 г копчена куряча грудка 
  • 350 г мариновані гриби
  • 350 г твердого сиру  
  • 2 моркви середнього розміру  
  • 6 шт. яйця “Ясенсвіт”
  • 6 шт. маринованих огірків, або солоних
  • 1 червона цибуля  
  • Зелень - за смаком  
  • Майонез 
  • Сіль - за смаком  
  • Перець - за смаком  
  • 2 ст. л. оцет 
  • 100 г цукру 

Приготування салату Грибна галявина або Лісова галявина:

  • Відварити до готовності картоплю, моркву, яйця “Ясенсвіт”. Остудити, почистити. 
  • Нарізати дрібно червону цибулю. До цибулі додати оцет, цукор та залити холодною, кип'яченою водою. Залишити на 10-15 хв., щоб цибуля встигла замаринуватися. 
  • По окремим ємностям натерти на крупну тертку: картоплю, моркву, яйця “Ясенсвіт”, твердий сир. 
  • Солоні або мариновані огірки нарізати соломкою або кубиками
  • Копчену курку нарізати на соломкою або кубиками
  • З маринованих грибів злити зайву рідину, промити та ще раз злити. 

Формуємо салат Грибна галявина або Лісова галявина: 

Для формування салату Грибна галявина або Лісова галявин краще користуватися кулінарним, роз’ємним кільцем розміром 20 см. 

Кільце поставити на плоску тарілку, форму обгорнути харчовою плівкою. Салат викладається поступово шарам, кожен шар змащується майонезом. 

  • Викласти натерту картоплю. Картоплю змастити тонким шаром майонезом і рівномірно розподілити. 
  • Зверху покласти нарізану копчену курку. Змастити майонезом. 
  • З цибулі злити всю зайву рідину і викласти на копчену курку. Змастити майонезом. 
  • Натерту моркву викласти.
  • Зверху на моркву викласти нарізані солоні огірки
  • Далі натерті яйця. Змастити кожен шар сіткою майонезу. 
  • Зверху посипати зеленню. 
  • На зелень викласти гриби, шапочками вверх, утворюючи грибну поляну. 
  • Обов'язково дайте салату простояти в холодильнику перед подачею, щоб шари інгредієнтів пропиталися соусом. 

Салат з м'ясом

Салат Качиний арт  

Витончений салат з качкою конфі, помідорами черрі, руколою та яйцями. За своїми складовими цей салат претендує на почесне місце в святковому меню. Однозначно, салат Качиний арт Вам запам’ятається своїм поєднанням смаків та стане яскравим акцентом на вашому Різдвяному та Новорічному столі 2024 року. 

Інгредієнти: 

  • 2 качині ніжки зі стегном
  • 60 г руколи
  • Пучок салатні листя
  • 8 помідорів чері
  • 2  картоплі
  • 4 яйця “Ясенсвіт” 
  • сіль за смаком
  • 2 зубчики часнику
  • олія для смаження
  • 1 гілочка розмарину
  • 2-3 гілочки чебрецю

для маринаду:

  • 50 г меду
  • 20 г соєвого соусу

для соусу:

  • 100 г оливкової олії
  • 20 г діжонської гірчиці
  • 10 г винного оцту
  • 2 г солі
  • 5 г цукру
  • 5 г листків кропу

Приготування салату Качиний арт:

Для маринаду: 

  • змішати усі інгредієнти. Качку замаринувати на 2 год. Перекласти у форму і запікати при 140-160 ° С, 3-4 год. Зняти все м'ясо з кісток.

Для соусу: 

  • гірчицю збити з оцтом, оливковою олією та кропом. Приправити сіллю,  цукром.
  • Картоплю ретельно вимити. Порізати у стилі фрі. Обсмажити її з олією до повної готовності, додавши розмарин, чебрець і часник. Посолити. 
  • Помідори розрізати навпіл.
  • Яйця “Ясенсвіт” очистити від шкаралупи, розрізати на 4 частини. 
  • Перемішати руколу, салатні листя з соусом. 
  • Формуємо салат Качиний арт. Формувати салат Качаний арт, краще порціонно. Оберіть плоскі тарілки. 
  • Розкласти по тарілкам листя салату (зелень). 
  • Зверху викласти смажену картоплю. 
  • Зверху покласти запечене качине м'ясо, прикрасити яйцями “Ясенсвіт” та помідорами черрі. 

Салат з виноградом

Салат Тіффані

Оригінальний салат із соковитим виноградом прикрасить будь-який Новорічний стіл. Салат Тіффані складається із простих продуктів, проте його смак і вигляд бездоганні. Існує багато різних варіацій приготування салату Тіффані, проте залишається незмінним -  прикраса салату виноградом, який виглядає як дорогоцінне каміння. Салат Тіффані приготувати легко, а якщо завчасно відварити інгредієнти, то займе 10 хв. вашого часу. 

Інгредієнти: 

  • Куряче філе 500 г 
  • Яйця “Ясенсвіт” 4 шт. 
  • Цибуля салатна 1 шт. 
  • Твердий сир 100  г
  • Волоські горіхи 100 г
  • Майонез 150 г 
  • Виноград без кісточок, зелений 100 г 
  • Сіль за смаком 

Приготування салату Тіффані:

  • Куряче філе та яйця “Ясенсвіт” відварити та охолодити. М’ясо курки порізати на кубики, яйця “Ясенсвіт” натерти на велику тертку. 
  • Волоські горіхи обсмажити на сухій сковороді та подрібнити ножем. 
  • Твердий сир натерти на крупну тертку. 
  • Виноград розрізати навпіл.

Формуємо салат Тіффані: 

Для формування салату Тіффані візьміть салатницю, або скористуйтеся кондитерським кільцем. Салат викладається шарами, кожен шар змащується майонезом. 

  • Викласти половину порізаного курячого філе і половину нарізаної цибулі. Змастити тонким шаром майонезом. 
  • Половину смажених горіхів викласти поверх майонезу, змастити майонезом.
  • Половину твердого натертого сиру викласти, теж змастити майонезом. 
  • Частину натертих яєць “Ясенсвіт” викласти. Змастити майонезом.
  • Повторіть всі шари в тій же послідовності. 
  • Останній шар викласти нарізаний навпіл солодкий виноград та прикрасити гілочкою м’яти. 

Салат з кальмарами та креветками

Салат з кальмарами та креветками

Неможливо уявити святковий стіл без салату з морепродуктами. Цей легкий та освіжаючий святковий салат ідеально підходить для тих, хто прагне відчути легкість і свіжість після прийому їжі та готовий закружитися в танці під ритм святкового настрою. Тож не вагайтеся спробувати приготувати цей чудовий салат із морепродуктами на Різдво або Новий рік 2024. 

Інгредієнти: 

  • Кальмари – 300 г
  • Креветки очищені – 150 г
  • Капуста пекінська - 200 г
  • Маслини без кісточок – 15 шт.
  • Яйця “Ясенсвіт”  - 4 шт.
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Перець горошком – 4-5 шт.
  • Сіль морська - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком
  • Олія - 3 ст. л.
  • Оцет білий винний – 1 ст. л.
  • Гірчиця – 1 ч. л.

Приготування салату з кальмарами та морепродуктами: 

  • Помити капусту, обсушити. 
  • Яйця відварити, остудити, очистити від шкаралупи.
  • Креветки викласти у киплячу воду, бланшувати 1 хвилину, відкиньте на друшляк.
  • Закип'ятити воду в каструлі, додати сіль, перець, лавровий лист та кальмарів. Варити їх не довше 1-2 хвилин, відкинути на друшляк.
  • У невеликій мисці збити масло, оцет, гірчицю, сіль та перець за смаком. Це буде заправка для салату. 
  • Нарізати пекінську капусту тонкою соломкою.
  • Маслини нарізати кільцями. 
  • Кальмар розрізати вздовж на дві частини, зняти плівку, видалити хітинові пластини, нарізати соломкою. 
  • Скласти кальмари, креветки, пекінську капусту та маслини в глибоку салатницю, полити заправкою, посолити і поперчити до смаку. Все перемішати. 
  • Салат розкласти по тарілкам та прикрасити четвертинками яєць “Ясенсвіт”. 

Салат з яйцем

Салат прошутто або італійський салат з хамоном. 

Прошутто -  ідеальний вибір для тих, хто прагне легкості та витонченості. Чудовий салат, який прикрасить будь-який святковий стіл. 

Інгредієнти

  • 150 грам салатної зелені
  • 80 грам прошутто (пармська шинка, можна використати й хамон)
  • 5 яєць "Ясенсвіт" 
  • 2 ст. л. кедрових горішків
  • 1/2 пучка базиліку
  • 2 свіжі огірки
  • 10 грам твердого сиру (Пармезан, Грана Падано)
  • Чорний перець за смаком

Для заправки:

  • 90 мл олії
  • 40 мл бальзамічного оцту
  • 1 ч. л. меду
  • 1 ч. л. гірчиці
  • 1 зубець часнику, почистити

Приготування салату прошутто: 

  • Яйця “Ясенсвіт” відварити, остудити, очистити. Яйця розрізати на четвертинки. 
  • Горішки обсмажити на сухій сковороді. 
  • Інгредієнти для заправки змішати між собою в блендері до однорідної консистенції.
  • Свіжі огірки промити, порізати кільцями. 
  • Збираємо салат прошутто: 
  • Зібрати салат прошутто, краще на плоскій, великій тарілці. 
  • Викласти на тарілку салат та базилік. 
  • Зверху порізані огірки та яйця.
  • Полити ½ заправкою.
  • Викласти прошутто (хамон). 
  • Сир пармезан порізаний пластівцями. 
  • Посипати горіхами.
  • Полити рештою заправки. 
  • Прикрасити листями базіліку. 

Салат з тунцем

Салат з тунцем.

Швидкий та легкий салатик з тунцем, коли часу залишається обмаль, а гості майже на порозі, то цей салат з тунцем вас виручить, бо готується 10 хвили. 

Інгредієнти: 

  • 1 банка консервованого тунця 
  • Упаковка салату  
  • 4 яйця “Ясенсвіт” 
  • 1 банка оливок без кісточок. 
  • 1 червона цибуля 
  • 30 г. насіння 
  • 6 помідорів чері  

Для соусу: 

  • 1 ст. л. Діжонська гірчиця 
  • 3 ст. л. оливкового масла  
  • 1 ч. л. меду  
  • перець та сіль за смаком 

Приготування салату з тунцем: 

  • Відварити яйця «Ясенсвіт», остудити, почистити. Нарізати четвертинкою.
  • Томати перерізати навпіл. 
  • З консерв злити воду. 
  • Салатні листя порвати.
  • Оливки порізати на кільця. 
  • Тунець подрібнити виделкою. 
  • Червону цибулю порізати на півкільця. 
  • Інгредієнти для соусу всі перемішати до однорідної консистенції. 
  • Збираємо салат з тунцем: 
  • Салат з тунцем краще збирати у глибоку салатницю.
  • Салатні листя, тунець, яйця, томати, оливки покласти в салатницю, перемішати. Полити соусом, знову перемішати. 
  • Посолити за смаком та посипати насінням зверху. 

Нехай ваш Новий рік 2024 буде наповнений щастям, незабутніми моментами сімейного тепла, а Ваші страви будуть смачними та оригінальними! 

Спробуйте приготувати за нашим рецептом салат Цезар з беконом, або з куркою.


© ТМ «ЯСЕНСВІТ»
2023-11-15T10:34:52+02:00 2024-08-15T12:29:46+03:00
img 19938