Укр
Privacy & Cookies
Ми використовуємо файли cookie, щоб ти мiг отримати бiльше вiд нашого сайту. Продовжуючи перегляд цього веб-сайту, ти погоджуєшся на використання файлiв cookie.
Відхилити
Прийняти

Пиріжки з яйцем і зеленню по-азербайджанські

Пиріжки з яйцем і зеленню по-азербайджанські
Основні страви

5 5

img460

Інгредієнти

  • Борошно330-350 г
  • Молоко 150-180 мл
  • Яйця5 шт.
  • Олія1 ст. л.
  • Зелень пучок
  • Сир (сулугуні або моцарела) 150 г
  • Свіжий томат1 шт.
  • Огірок свіжий1 невеликий
  • Часник1 зубочок

Опис рецепту

image

Пиріжки з яйцем і зеленню в Азербайджані називають «кутаб». При слові «пиріжок» уява малює пишний і рум'яний здобний продукт. Але азербайджанські пиріжки трохи інші, хоча, не менш смачні та поживні. Формою кутаб нагадує чебурек, готуються вони з бездріжжевого тіста - швидко і просто.

1. Готуємо тісто.

Нам знадобляться: борошно, молоко, 1 яйце, сіль на кінчику ножа й олія.

Борошно просіваємо.

Молоко підігріваємо до кімнатної температури, додаємо в нього яйця, олію та сіль, перемішуємо до однорідності й повного розчинення солі.

Отриману суміш порціями додаємо в просіяне борошно, замішуючи круте тісто.

тісто для пиріжків з яйцем та цибулею

Тісто залишаємо відпочивати на 20-30 хвилин.

2. Готуємо начинку.

Яйця (4 штуки) - відварити круто.

Візьміть середній пучок зелені, обирайте ту, що полюбляєте, підійдуть кріп, петрушка, кінза, зелена цибуля, шпинат, спробуйте додати трохи м'яти й базиліка. Трохи зелені відкладіть на соус. Зелень ретельно промиваємо, щоб не було піску, видаляємо тверді стебла, нарізаємо не дуже дрібно, як на окрошку або зелений борщ.

Яйця і томат нарізаємо кубиком, змішуємо із зеленню, заправляємо сіллю й меленим перцем. Сир натираємо на тертку.

3. Приготування пиріжків.

Розігріваємо сковороду з пласким дном, ставимо вогонь на 4 з 9, злегка змащуємо олією й укладаємо сформовані пиріжки.

Обсмажувати пиріжки потрібно до рум'яного кольору.

Готові гарячі пиріжки можна змастити вершковим маслом вже на тарілці.


пиріжки з яйцем та цибулею

5. Приготування соусу.

Смакуватиме соус на основі сметани, йогурту або кефіру.

Нам знадобляться 100 г обраного продукту. Зелень, відкладену раніше, нарізаємо як умога дрібніше. На тертці натираємо зубок часнику й шматочок огірка (не більше однієї столової ложки огірка в тертому вигляді). Змішуємо сметану, часник й огірок, солимо і перчимо до смаку.

Пиріжки прийнято подавати з соусом або запивати айраном.

2021-07-19T18:03:55+03:002021-10-12T12:24:36+03:00
img460

empty