Укр
Privacy & Cookies
Ми використовуємо файли cookie, щоб ти мiг отримати бiльше вiд нашого сайту. Продовжуючи перегляд цього веб-сайту, ти погоджуєшся на використання файлiв cookie.
Відхилити
Прийняти

Пиріжки з яйцем і зеленню по-азербайджанські

Пиріжки з яйцем і зеленню по-азербайджанські
Основні страви

5 5

img35

Інгредієнти

  • Борошно330-350 г
  • Молоко 150-180 мл
  • Яйця5 шт.
  • Олія1 ст. л.
  • Зелень пучок
  • Сир (сулугуні або моцарела) 150 г
  • Свіжий томат1 шт.
  • Огірок свіжий1 невеликий
  • Часник1 зубочок

Опис рецепту

image

Пиріжки з яйцем і зеленню в Азербайджані називають «кутаб». При слові «пиріжок» уява малює пишний і рум'яний здобний продукт. Але азербайджанські пиріжки трохи інші, хоча, не менш смачні та поживні. Формою кутаб нагадує чебурек, готуються вони з бездріжжевого тіста - швидко і просто.

1. Готуємо тісто.

Нам знадобляться: борошно, молоко, 1 яйце, сіль на кінчику ножа й олія.

Борошно просіваємо.

Молоко підігріваємо до кімнатної температури, додаємо в нього яйця, олію та сіль, перемішуємо до однорідності й повного розчинення солі.

Отриману суміш порціями додаємо в просіяне борошно, замішуючи круте тісто.


Тісто залишаємо відпочивати на 20-30 хвилин.

2. Готуємо начинку.

Яйця (4 штуки) - відварити круто.

Візьміть середній пучок зелені, обирайте ту, що полюбляєте, підійдуть кріп, петрушка, кінза, зелена цибуля, шпинат, спробуйте додати трохи м'яти й базиліка. Трохи зелені відкладіть на соус. Зелень ретельно промиваємо, щоб не було піску, видаляємо тверді стебла, нарізаємо не дуже дрібно, як на окрошку або зелений борщ.

Яйця і томат нарізаємо кубиком, змішуємо із зеленню, заправляємо сіллю й меленим перцем. Сир натираємо на тертку.

3. Приготування пиріжків.

Розігріваємо сковороду з пласким дном, ставимо вогонь на 4 з 9, злегка змащуємо олією й укладаємо сформовані пиріжки.

Обсмажувати пиріжки потрібно до рум'яного кольору.

Готові гарячі пиріжки можна змастити вершковим маслом вже на тарілці.


5. Приготування соусу.

Смакуватиме соус на основі сметани, йогурту або кефіру.

Нам знадобляться 100 г обраного продукту. Зелень, відкладену раніше, нарізаємо як умога дрібніше. На тертці натираємо зубок часнику й шматочок огірка (не більше однієї столової ложки огірка в тертому вигляді). Змішуємо сметану, часник й огірок, солимо і перчимо до смаку.

Пиріжки прийнято подавати з соусом або запивати айраном.

2021-07-19T18:03:55+03:002021-07-22T10:30:44+03:00
img35

empty