Хачапурі з сиром на сковороді
Інгредієнти
- Молоко 200 мл
- Яйце 1 шт
- Борошно пшеничне 100 г
- Сир моцарела 200 г
- Вершкове масло 30 г
- Сіль 0,5 ч.л.
- Перець на ваш смак
- Італійські трави на ваш смак
Опис рецепту
Домашні хачапурі — смачна страва на сніданок, обід чи вечерю, яку обожнюють і дорослі й діти.
Ми раніше ділились рецептом приготування таких популярних хачапурі, як хачапурі по-мегрельски та по-аджарськи.
Сьогодні хочемо поділитись рецептом хачапурі без дріжджів, для яких не потрібно замішувати тісто та чекати поки воно підніметься.
Пропонуємо рецепт лінивих хачапурі з сиром на сковороді, які можете легко та швидко приготувати за 20 хвилин.
1. Підготуйте глибоку миску, розбийте 1 велике яйце Ясенсвіт. Найкраще підійдуть «Справжні велетні» або «СуперMax».
2. Налийте 200 мл молока та гарно перемішайте за допомогою вінчика.
3. Просійте 100 г пшеничного борошна та поступово насипайте в підготовлену суміш. Ретельно перемішуйте виделкою або вінчиком яєчно-молочну суміш, щоб не було грудочок.
4. Посоліть та додайте спеції за смаком. Рекомендуємо вибрати італійські трави для надання неймовірного аромату готовим хачапурі.
5. Натріть 200 г сир моцарела на великій тертці та додайте до тіста. За бажанням, можна замінити сир моцарела наприклад на сулугуні або зробити мікс з декількох видів м’яких сирів.
Якщо додаєте тільки сир сулугуні, рекомендуємо трохи зменшити кількість солі.
6. Оберіть сковорідку з антипригарним покриттям та діаметром не більше 20 см.
7. Додайте 15 г вершкового масла на розігріту сковорідку, зачекайте поки масло розтане та наливайте тісто.
8. Смажте хачапурі на середньому вогні під закритою кришкою приблизно 3-5 хвилин з однієї сторони.
9. Потім зніміть кришку, накрийте сковорідку плоскою тарілкою та міцно притискаючи, швидким рухом перегорніть хачапурі на тарілку. Сковорода має опинитись зверху, а тарілка знизу.
10. Поставте сковороду знову на плиту та додайте ще 15 г вершкового масла.
11. Помістіть хачапурі необсмаженою стороною та залиште смажиться під кришкою ще 3-5 хвилин.
12. Після готовності, перемістіть хачапурі в тарілку, зачекайте, поки він трохи охолоне та
подавайте до столу в теплому, але не гарячому вигляді.
Рецепт швидких, але не менш смачних хачапурі готовий. Смачного!
Подобається цей рецепт? Тоді вам сподобається наша підбірка рецептів хачапурі:
- ХАЧАПУРІ ПО МЕГРЕЛЬСКИ
- ХАЧАПУРІ КУБДАРІ З М'ЯСОМ
- ХАЧАПУРІ ПО-ІМЕРЕТИНСЬКИ
- ХАЧАПУРІ ПО-АДЖАРСЬКІ
- РЕЦЕПТИ ХАЧАПУРІ