Укр
Privacy & Cookies
Ми використовуємо файли cookie, щоб ти мiг отримати бiльше вiд нашого сайту. Продовжуючи перегляд цього веб-сайту, ти погоджуєшся на використання файлiв cookie.
Відхилити
Прийняти

Хачапурі з сиром на сковороді

хачапурі на сковороді рецепт

2.72 5

img 163876

Інгредієнти

  • Молоко 200 мл
  • Яйце 1 шт
  • Борошно пшеничне 100 г
  • Сир моцарела 200 г
  • Вершкове масло 30 г
  • Сіль 0,5 ч.л.
  • Перець на ваш смак
  • Італійські трави на ваш смак

Опис рецепту

Домашні хачапурі — смачна страва на сніданок, обід чи вечерю, яку обожнюють і дорослі й діти.

Ми раніше ділились рецептом приготування таких популярних хачапурі, як хачапурі по-мегрельски та по-аджарськи.

Сьогодні хочемо поділитись рецептом хачапурі без дріжджів, для яких не потрібно замішувати тісто та чекати поки воно підніметься. 

рецепт хачапурі на сковороді

Пропонуємо рецепт лінивих хачапурі з сиром на сковороді, які можете легко та швидко приготувати за 20 хвилин.

1. Підготуйте глибоку миску, розбийте 1 велике яйце Ясенсвіт. Найкраще підійдуть «Справжні велетні» або «СуперMax».

2. Налийте 200 мл молока та гарно перемішайте за допомогою вінчика.

3. Просійте 100 г пшеничного борошна та поступово насипайте в підготовлену суміш. Ретельно перемішуйте виделкою або вінчиком яєчно-молочну суміш, щоб не було грудочок.

4. Посоліть та додайте спеції за смаком. Рекомендуємо вибрати італійські трави для надання неймовірного аромату готовим хачапурі.

 тісто на хачапурі з сиром

5. Натріть 200 г сир моцарела на великій тертці та додайте до тіста. За бажанням, можна замінити сир моцарела наприклад на сулугуні або зробити мікс з декількох видів м’яких сирів.

Якщо додаєте тільки сир сулугуні, рекомендуємо трохи зменшити кількість солі.

6. Оберіть сковорідку з антипригарним покриттям та діаметром не більше 20 см.

7. Додайте 15 г вершкового масла на розігріту сковорідку, зачекайте поки масло розтане та наливайте тісто.

8. Смажте хачапурі на середньому вогні під закритою кришкою приблизно 3-5 хвилин з однієї сторони.

9. Потім зніміть кришку, накрийте сковорідку плоскою тарілкою та міцно притискаючи, швидким рухом перегорніть хачапурі на тарілку. Сковорода має опинитись зверху, а тарілка знизу.

10. Поставте сковороду знову на плиту та додайте ще 15 г вершкового масла.

11. Помістіть хачапурі необсмаженою стороною та залиште смажиться під кришкою ще 3-5 хвилин.

12. Після готовності, перемістіть хачапурі в тарілку, зачекайте, поки він трохи охолоне та

подавайте до столу в теплому, але не гарячому вигляді.

швидкі хачапурі на сковороді

Рецепт швидких, але не менш смачних хачапурі готовий. Смачного!

© ТМ «ЯСЕНСВІТ»
2023-03-02T14:08:40+02:00 2024-01-08T12:41:45+02:00
img 163876
замовити
онлайн