Укр
Privacy & Cookies
Ми використовуємо файли cookie, щоб ти мiг отримати бiльше вiд нашого сайту. Продовжуючи перегляд цього веб-сайту, ти погоджуєшся на використання файлiв cookie.
Відхилити
Прийняти

Піца Карбонара

Піца Карбонара рецепт

2.85 5

img 51096

Інгредієнти

  • Основа для піци 1 шт
  • Моцарела 150 г
  • Сир Пармезан 70 г
  • Яйця 3 шт
  • Бекон 125 г
  • Томатний соус 3 ст. л.
  • Оливкова олія 2 ст. л.
  • Італійські трави на ваш смак
  • Сіль, перець на ваш смак

Опис рецепту

Цей різновид піци є варіацією знаменитої італійської пасти, відомої як паста карбонара. Піца карбонара складається з основного тіста для піци, покритого томатним соусом і зверху скибочками бекону, соусу з яєць і сиру. Моцарелла і Грана Падано є традиційними сирами для цього сорту піци, хоча також часто використовуються сири Пармеджано або Пекоріно Романо.

Ми підготували швидкий та смачний рецепт Піци Карбонара, в якому будемо використовувати заздалегідь куплене тісто, бекон, сир Пармезан, моцарелу, яйця.

пица карбонара

Для класичного приготування притаманне гармонійне поєднання одразу двох соусів: томатного та вершкового, які ми нижче детально опишемо.

Томатний соус для змащування основи Піци

Легкий рецепт приготування томатного соусу:

  1. Підготуйте 1 свіжий помідор, 1 зубчик часнику, пучок петрушки, 1 ст.л. томатної пасти, 1 ст. л. оливкової олії, сіль та перець за смаком.
  2. Помістіть інгредієнти в чашу блендеру та ретельно збийте до однорідної маси.
  3. Соус для піци готовий.

томатний соус для основи піци

Соус Карбонара — класичний рецепт приготування

Для приготування соусу за італійським рецептом, ідеально використовувати сири Пармезан (Пармеджано) в поєднанні з сиром Пекоріно Романо. При необхідності замініть на інші тверді сири, які є в наявності.

Перейдемо до приготування соусу:

  • Відокремте два яєчних жовтки, добре збийте їх виделкою чи вінчиком.
  • Додайте 50-70 г дрібно натертого сиру Пармезан, вичавіть 1 зубчик часнику, трохи поперчіть, і посипте сумішшю італійських трав.
  • Додайте 1 ст. л. олії, злитої після смаження бекону. Це допоможе розм’якшити твердий сир.
  • Продовжуйте перемішувати, додаючи сир, поки суміш не стане густою і кремовою.

соус карбонара

Соус карбонара для піци має бути густішим і кремовішим, ніж традиційний соус для пасти карбонара. Використовуйте достатньо багато сиру в соусі Карбонара —адже ми готуємо неймовірно смачну піцу!

Як приготувати Піццу Карбонара

1. Дістаньте з холодильника куплене тісто для піци та розкачайте його при необхідності.

2. В автентичному італійському рецепті використовується гуанчале або панчета без шкірки (в’ялена щока). Ми пропонуємо скористатись більш звичним для нас інгредієнтом — беконом.
В деяких рецептах зустрічаються також смажені гриби та цибуля. Пропонуємо обрати на свій смак: готувати за класичним рецептом чи використовувати декілька додаткових інгредієнтів для різноманітності.

інгредієнти для піци карбонара

3. Наріжте бекон смужками, потім розріжте їх вертикально, щоб кожна смужка мала шари жиру та м’яса.

бекон смажений для піци карбонара

4. Поставте сковороду на плиту та обсмажуйте на ній бекон до хрусткої скоринки. Жиру з бекону буде достатньо, тож додавайте олію лише за необхідності. Пересипте бекон в тарілку і злийте 1-2 столові ложки жиру в окремий посуд.

основа піци Карбонара

5. Змастіть основу для піци приготовленим томатним соусом зі свіжих помідорів. А для прискорення можна використати магазинну томатну пасту. Для стандартної піци діаметром 30 см достатньо буде  3 ст. л. томатного соусу. 

6. Візьміть моцарелу і наріжте її слайсами або натріть на крупній тертці.

моцарела для піци карбонара

7. Рівномірно розподіліть на основі для піци з початку натерту моцарелу, потім сир Пармезан. Зверху розкладіть хрусткі скоринки обсмаженого бекону.

Якщо Ви використовуєте шинку в рецепті, то не потрібно її обсмажувати на пательні, лише розкладіть нарізані тоненькі шматочки по всьому периметру.

піца карбонара в духовці

8. Гарно розігрійте духовку до температури 220-250 градусів. Покладіть піцу на спеціальну круглу дошку чи пергаментний папір і помістіть її в духовку.

9. Зачекайте 7 хвилин, доки піца частково приготується, вийміть її та розлийте зверху приготовленим соусом карбонара. 

Для додаткової зовнішньої естетики, обережно розбийте яйце над центром піци, щоб жовток не розтікся. Коли яйце розбивається, він перетворюється на соковитий соус, який змішується з сиром, і це робить піцу більш декадентською і справді особливою.

10. Знову помістіть піцу в духовку та готуйте ще 7-8 хвилин, поки краї не піднімуться, а скоринка гарно підрум’яниться.

11. Коли піца буде готова, вийміть її з духовки та залиште остигати.

піца з соусом карбонара

Що робити, якщо ваш сир розтанув перед скоринкою піци ?

Через високу температуру випікання піци ви можете помітити, що іноді сир плавиться і починає пузиритися, перш ніж скоринка стане ідеально золотистою. Якщо це трапиться, накрийте піцу шматком фольги, щоб ваша скоринка швидше дійшла до необхідного стану.

З хрустким беконом, свіжими яйцями ЯСЕНСВІТ та великою кількістю сиру, піца Карбонара – зробить будь який прийом їжі незабутнім. Подавайте її з овочевим салатом та насолоджуйтесь приємним смаком.
© ТМ «ЯСЕНСВІТ»
2023-02-07T10:59:17+02:00 2023-02-07T11:43:40+02:00
img 51096
замовити
онлайн