Кіш з куркою та грибами

Інгредієнти
- Борошно 250 г
- Яйця 3 шт.
- Масло 100 г
- Печериці 300 г
- Куряче філе 100 г
- Цибуля 1 шт.
- Вершки 200 г
- Сир твердий 100 г
- Олія для смаження
- Спеції на ваш смак
Рекомендований продукт
Опис рецепту
Кіш Лорен — традиційна страва французької кухні, яку люблять в усьому світі. Кіш можна їсти у гарячому та холодному вигляді у будь-який час доби — він залишається однаково смачним.
Готують пиріг із пісочного тіста, начинають мʼясом, грибами, овочами, шпинатом та томатами та пісний киш. Обовʼязковим елементом кіша є вершкова заливка, що скріплює начинку та тісто, та додає ніжного, неповторного смаку.
Приступімо до приготування.
1. Спершу слід зробити тісто. Для цього поріжте масло на шматочки та додайте борошно. Перетріть руками суміш до однорідності, додайте трішки солі, яйце і замісіть туге тісто.
2. Сформуйте з тіста кульку, обгорніть харчовою плівкою і відправте у холодильник на півгодини.
3. Доки тісто “відпочиває”, зробимо начинку.
4. Очистіть цибулю та гриби, поріжте на шматочки середньої величини. Також поріжте курку на кубики середньої величини.
5. Поставте пательню на вогонь і додайте 2-3 столові ложки олії. Відправте на сковороду спочатку цибулю, потім курку і за нею печериці. Обсмажте до готовності, додайте сіль та перець.
6. Дістаньте тісто з холодильника і викладіть у форму для запікання. Розтягніть тісто руками по формі рівномірним шаром і по всьому периметру проколіть виделкою.
7. Викладіть начинку у форму.
8. Потріть сир та розприділіть сир по всьому периметру.
9. Приготуймо заливку. У глибоку миску додайте вершки, два яйця і спеції на ваш смак.
10. Додайте заливку у пиріг.
11. Розігрійте духовку до 200 С. Відправте пиріг на 20-25 хвилин.
12. Після випікання пиріг повинен схопитись. Дайте охолонути десь півгодини і подавайте до столу.
Смачного!
Подобається цей рецепт? Тоді вам сподобається наша підбірка: