Укр
Privacy & Cookies
Ми використовуємо файли cookie, щоб ти мiг отримати бiльше вiд нашого сайту. Продовжуючи перегляд цього веб-сайту, ти погоджуєшся на використання файлiв cookie.
Відхилити
Прийняти

Кіш з шпинатом та томатами

кіш-лорен з шпинатом
Рідкі продукти

3 5

img850

Інгредієнти

  • Борошно 250-300 г
  • Суміш яєчна «Омлет фірмовий» ТМ «ЯСЕНСІТ» 50 г
  • Масло вершкове 150 гр
  • Італійські трави щіпка
  • Сіль за смаком
  • Вода холодна1 ст. л.
  • Суміш яєчна «Омлет фірмовий» ТМ «ЯСЕНСІТ» 100 г
  • Вершки 200 г
  • Пармезан (краще тертий) 50 г
  • Помідор4 шт.
  • Шпинат горстка
  • Зелений базилік2 гілочки
  • Оливкова олія 2 ст. л.
  • Сіль/перец за смаком

Опис рецепту

image

Тісто для кіш-лорену

Дане пісочне тісто готується досить легко, але важливо його готувати руками, перемішуючи всі інгредієнти, перетираючи масло з борошном.

Візьміть холодне масло й наріжте дрібними шматочками, перетріть його з борошном в крихту, додайте інші інгредієнти, все змішайте.

Замісіть однорідне тісто, так щоб воно легко сформувалося в кулю. Якщо тісто виходить трохи рідким - додайте ще борошно, а якщо тісто не ліпиться, видно борошно - додайте ще ложку води. Коли куля готова - загорніть її в харчову плівку і відправте в холодильник на годину.

Начинка

поріжте на четвертинки і викладіть на пергаментний папір, злегка полийте оливковою олією, посоліть і поперчіть. Запікайте їх 40 хвилин в духовці при 190С.

Вам потрібно випарувати зайву вологу зі шпинату. Для цього його припустіть на сковороді, олію не додавайте. Секунд 30, постійно помішуючи, тримайте на великому вогні.

Заливка

Переходьте до заливки для начинки: змішайте 100 г «омлету фірмового» з вершками, половиною тертого пармезану з подрібненим базиліком.

Дістаньте тісто з холодильнику і викладіть у форму. Сформуйте основу для Кіша, рівномірно розподіливши по дну і бортах, проколіть у різних місцях виделкою і поставте в духовку при 180 С на 25 хвилин.

Через 25 хвилин дістаньте тісто, викладіть на тісто томати і шпинат, залийте яєчної сумішшю, посипте тертим пармезаном і поставте в духовку ще на хвилин 30 - 40. Коли скоринка стане золотистого кольору - ваш пиріг готовий!

2021-05-24T11:48:13+03:002021-06-10T09:25:45+03:00
img850

empty