Коктейль з яйцем «Ромочка»
Інгредієнти
- Яйце куряче рідке «ЯСЕНСВIТ» 200 г
- Пиво 1 л
- Цукор 200 г
- Сіль 1 щіпка
- Кориця 1 паличка
- Світлий ром 250 мл
Опис рецепту
Коктейлі на основі яєць готуються як з використанням всього яйця, так і тільки жовтка або тільки білка. Градус алкоголю в таких напоях частіше за все не перевищує 12%. Вони подаються у високих бокалах.
Розрізнюють три види напоїв:
«Ойстер» - свою назву коктейлі отримали від англійського слова oyster – устриця. Це безалкогольний коктейль з курячих яєць, всередині якого знаходиться цілий жовток, що не розтікся. Саме тому, його і вважають схожим на устрицю. Такий коктейль має характерний виражений смак.
«Эгг-ног» - напій, у склад якого входить молоко, яєчна частина та натуральні соки.
«Фліп» - британський коктейль, історично його готували на основі пива з додаванням збитого яйця та якого-небудь міцного алкогольного напою, зазвичай рому, та подавався у гарячому вигляді. Але протягом часу його склад та способи приготування ставали більш вишуканими і навіть подаватися він став у холодному вигляді. Незмінне одне, в складі має бути алкоголь.
Наш коктейль належить до виду «фліп» та підходить для вечірки з друзями.
- Пиво влити в емальовану каструлю, додати цукор, сіль, корицю. Підігріти суміш, постійно помішуючи, щоб цукор повністю розчинився. В окремому посуді збити яйця і додати туди ром. Не припиняючи збивати яєчно-ромову суміш, додати в неї вміст каструлі.
- Яєчно-пивний коктейль подавати треба в добре охолоджених келихах, негайно після приготування, щоб відчути неймовірний смак та насолодитися виглядом напою.
Вас також можуть зацікавити інші рецепти: