Укр
Privacy & Cookies
Ми використовуємо файли cookie, щоб ти мiг отримати бiльше вiд нашого сайту. Продовжуючи перегляд цього веб-сайту, ти погоджуєшся на використання файлiв cookie.
Відхилити
Прийняти

Безе, бісквіт, омлет, або Як ідеально готувати такі складні-прості страви

"ЯСЕНСВІТ" ВИЙШОВ НОВИЙ ПРОДУКТ — ЯЙЦЕ В ЗРУЧНОМУ ПАКУ

3.46 5

img3403

Опис рецепту

image

и знаємо і готові розкрити вам усі секрети того, як встигати поснідати ідеально пухким смачним омлетом, навіть коли вже запізнюєтесь, як менше возитися із білками під час приготування безе, і нарешті — як правильно робити бісквітне тісто, аби воно вийшло ніжним і повітряним. Отже, поїхали!


Як приготувати смачний та пишний омлет?

Зробити омлет для багатьох здається нехитрою справою. Але якщо ми говоримо про справжній омлет, ніжний, пишний, ідеальної консистенції — то є кілька секретів приготування.

Секрети правильного омлету:

  • Дотримання рецепту
  • Сковорідка з товстим дном
  • Вершкове масло, рівномірне розподілене на поверхні сковороди
  • Якісні яйця. Говоримо, звісно ж, про ЯСЕНСВІТ :)

Секрети правильного омлету

Рецепт класичного омлету на сковороді:

  1. Розбийте яйця у ємність, додайте дрібку солі. Перемішайте вінчиком або виделкою до утворення однорідної консистенції (до утворення піни доводити не потрібно).
  2. Додайте молоко або вершки (з ними він буде більш пишний) у співвідношенні 30 мл на одне яйце. Знову перемішайте.
  3. Розігрійте сковороду на середньому вогні, додайте шматочок вершкового масла.
  4. Коли масло почне утворювати перші бульбашки — вилейте суміш на сковороду.
  5. Лопаткою злегка зсувайте ділянки із застиглим яйцем, аби туди потрапила рідка суміш (так текстура омлету буде ніжнішою).
  6. Коли ⅔ суміші загусло — дайте омлету спокій на 30-60 секунд.
  7. Згорніть омлет навпіл. Можна насолодитись класикою, а можна додати всередину начинку на ваш смак: зелень, сир, бекон та навіть полуницю.

Висновок

Отож, ми бачимо, що справжній омлет потребує уважності, дбайливості, навичок і ЧАСУ! Тож навряд чи такий вийде зранку, коли дуже хочеш омлет, але поспішаєш на роботу. В такому випадку ризикуєш отримати яєчний млинець на сковорідці. Але що коли зранку ви вже матимете у холодильнику яєчну заготовку для омлету з ідеальними пропорціями?..

Секрети правильного омлетуОмлет “Фірмовий” від ЯСЕНСВІТ — це зручна заготовка для вашого еталонного омлету зі свіжих яєць, молока, вершків і солі — пастеризованих, перемішаних та зручно запакованих. З нею ви встигнете поснідати смачним омлетом, навіть якщо вже запізнюєтесь!

  • Всі інгредієнти одразу готові до того, аби перетворитись на смачний омлет.
  • Ідеально підібрані пропорції інгредієнтів — тож ви кожного разу отримуватимете правильну консистенцію та улюблений смак.
  • Зробити омлет швидше ніж зварити каву — у вас завжди буде час на повноцінний корисний й смачний сніданок.
  • Зручна картонна упаковка Pure Pak, яку вистачить на 3-4 порцій омлету. А ще вона займає мало місця у холодильнику.
  • Упаковка піддається вторинній переробці.

Цікаві факти про омлет

Омлет — це одна з найбільш стародавніх страв в історії людства. Вона відноситься до страв французької кухні, але є дані, що перші омлети готували ще у Давній Персії.

Існує легенда, що коли Наполеон Бонапарт і його армія подорожували по Південній Франції, вони вирішили переночувати недалеко від міста Бессьєр. Наполеон їв омлет, приготовлений місцевим кухарем, і був приголомшений цим кулінарним витвором. Потім він наказав городянам зібрати всі яйця в селі і на наступний день приготувати величезний омлет для своєї армії.

Правильне приготування омлету є критерієм прийняття повара на роботу у багатьох французьких ресторанах.

Омлет за початковим класичним рецептом готується без додавання молочних продуктів, суто зі збитих яєць. Але згодом з’явився варіант з молоком або вершками, який теж вже став класикою.

Омлет може бути абсолютно різним в залежності від доданих інгредієнтів — в цьому його принадність. Багато країн світу мають свої варіації омлету. Наприклад, італійський омлет — ситна фріттата, в яку можуть додаватися гриби, овочі та сир. В японському тамагоякі до яєць додаються прянощі, соєвий соус, сушений копчений тунець кацуобусі, а омлет згортається у рулет. На Ближньому Сході готують куку — омлет з чорним перцем, тертим грецьким горіхом та іноді — молодим шафраном.




Як просто та швидко приготувати безе вдома

Легке та хрустке французьке тістечко безе (інша назва — меренги) — це один з найпопулярніших десертів, який може бути цілком самодостатнім або бути яскравою прикрасою для інших смаколиків.

Як просто та швидко приготувати безе вдома

Два способи, як легко відділити білок від жовтка

Приготування безе дуже просте, якщо вміти відділити білок від жовтка. Для багатьох це — найскладніший етап, невеличка помилка в якому псує весь процес. Навіть якщо до білка потрапить хоч крапля жовтка, він не зіб’ється достатньо добре. Тому ділимося з вами різними популярними методами, як відділити білок від жовтка просто та ефективно.

  • За допомогою пластикової пляшки
  1. Обережно розбити та вилити яйця на велику плоску тарілку.
  2. Чисту пластикову пляшку потрібно злегка стиснути і піднести горлечко до жовтка.
  3. Відпустити пляшку — під час розтиснення вона втягне в себе жовток.
  4. Вичавити жовток на іншу тарілку — при легкому стисканні пляшку він вискочить сам. Готово!
  • Класика: за допомогою шкаралупок
  1. Розбиваємо ножем яйце збоку приблизно посередині. .
  2. Розкриваємо половинки шкаралупи так, щоб жовток опинився цілим в одній з них.
  3. Акуратно переміщаємо його в іншу половинку, одночасно зливаючи білок в підставлену миску.
  4. Повторюємо цю операцію до тих пір, поки білок повністю не виявиться в мисці.

Тепер, коли ми вияснили, як можна самостійно відокремити жовток від білків, час приготувати безе.

Покроковий рецепт безе у духовці

4 яйця

200 г цукру

1 дрібка лимонної кислоти

  1. Відокремте білки від жовтків.
  2. Змішайте цукор з лимонною кислотою і всипте в білки. Збивайте суміш міксером близько 15 секунд на середній швидкості.
  3. Тепер зробіть водяну баню, після закипання води потрібно зменшити вогонь і поставити зверху миску з білковою масою. У такому положенні потрібно збивати її ще протягом 10 хвилин.
  4. Зніміть білки з вогню і збивайте їх ще 2-4 хвилини.
  5. Наповнюємо білками кондитерський мішок і акуратно зціджуємо тістечка на деко, застелене пергаментним папером (також можна це зробити за допомогою чайної ложки).
  6. Духовку розігріваємо до 80-90 градусів і випікаємо безе протягом 30 хвилин. Щоб вони були білішими, можна використовувати більш низьку температуру - 50-60 градусів, і випікати протягом 40-45 хвилин.

Висновок

У середньому на відділення білка від жовтка витрачається кілька нервових клітин, брудниться одразу кілька тарілок, псується настрій, якщо це не виходить, а ще постає проблема — куди подіти жовтки?

З ЯСЕНСВІТ — не переймайтеся зайвим! Ми поділилися з вами перевіреними способами відділення жовтка від білка, однак можете забути їх просто зараз. Бо насправді ми вже давно зробили це за вас!

Про яєчний білок ЯСЕНСВІТ

Якщо ви часто купуєте яйця лише задля білка — цей продукт саме для вас. У ньому — білки свіжих курячих яєць із власних птахофабрик компанії «ЯСЕНСВІТ»: цінне джерело амінокислот і протеїну без жиру й холестерину. Тепер готувати і стежити за балансом у харчуванні ще зручніше!

    Про яєчний білок ЯСЕНСВІТ
  • Більше не потрібно купувати ціле яйце заради білків і думати, як використати жовтки. Життя простіше, коли можеш обрати тільки потрібний інгредієнт!
  • Гарантовано легке приготування безе та інших страв (білкових омлетів, спортивного харчування).
  • Зручний спосіб підтримувати збалансоване харчування, адже яєчний білок — це цінне джерело амінокислот і протеїну без жиру й холестерину.
  • Зручна картонна упаковка Pure Pak, яка займає мало місця у холодильнику. Кількість білків ~ з 15 яєць.
  • Упаковка піддається вторинній переробці.

Цікаві факти про безе

Найраніший відомий запис слова «безе» знаходиться в кулінарній книзі 1692 року, написаної шеф-кухарем Франсуа Массіало з Франції, хоча вважається, що цей смаколик виник у 1500-х роках.

Якщо при приготуванні безе до нього попаде хоч крапля жиру, збити білки не вдасться, тому попіклуйтесь про ідеальну чистоту посуду, в якому готуєте меренги.

За технологією приготування розрізняють: французьку меренгу — збиті білки з цукром; швейцарську меренгу, яку готують на водяній бані; італійську меренгу — у білкову масу тонкою цівкою додають цукровий сироп.




Як спекти ідеальний бісквіт

Бісквіт — найпопулярніше кондитерське тісто, що готується з борошна, цукру та яєць. Повітряне, легке, солодке. Мінімум інгредієнтів та безкінечна кількість смачних витворів, які з ним можна зробити. Але перш ніж віддаватись у обійми кулінарної фантазії — потренуємося на класиці, адже приготування пишного бісквіту не таке просте, як може здатися.

Як спекти ідеальний бісквіт

Рецепт приготування бісквіту

3 яйця

150 г цукру

110 г муки

  1. Збийте яйця міксером до щільної пишної піни.
  2. Додайте цукор та продовжуйте збивати на середніх обертах.
  3. Швидко просійте борошно, додайте у суміш. Перемішувати її краще вручну або на низьких обертах, обережно, аби яєчна піна не осіла.
  4. Духовку розігрійте до 180 С, форму для випікання застеліть пергаментом, рівномірно розподіліть в ній тісто.
  5. Випікайте бісквіт протягом 30-35 хвилин, слідкуйте, аби він піднявся та набув золотистого відтінку. Духовку краще не відкривати, інакше тісто опаде.
  6. Коли бісквіт спечеться, дістаньте його з духовки та дайте остигнути у формі. А ось вам ідея, що смачненьке можна зробити з цим бісквітом далі — рецепт бостонського кремового пирога.

Висновок

Як бачимо, приготування бісквіту — це досить непроста та відповідальна задача. І щоб терпіння й старання не були марними, важливо не нехтувати пропорціями. Базою для визначення співвідношення інгредієнтів у бісквіті є яйця: від їхньої кількості залежить кількість інших інгредієнтів.

Коли для бісквіта рекомендують певну кількість яєць, то уявляють, що вони мають середньостатистичну вагу — 60 грамів, а без шкаралупи — це приблизно 54 грами. Тому якщо у лотку яйця суттєво різні — великі й маленькі, є ризик взяти недостатньо їх для бісквіта або занадто багато. І в пропорціях станеться збій.

Але є вихід! Перемішаного рідкого яйця з упаковки ЯСЕНСВІТ можна відлити чітку кількість. Якщо для бісквіта потрібно 6 яєць, то це 324 грами рідкого яйця.

Рідке яйце ЯСЕНСВІТРідке яйце ЯСЕНСВІТ — це вже звільнене від шкаралупи яйце, яке ми дбайливо перемішали й отримали ідеальний інгредієнт для випічки!

Про рідке яйце ЯСЕНСВІТ

  • Не потрібно розбивати й перемішувати яйця, а потім мити посуд — підготовлена однорідна суміш уже чекає, коли потрапить до ваших улюблених страв!
  • Збите яйце — універсальний продукт, який дозволить вам приготувати багато улюблених страв.
  • Зручна картонна упаковка Pure Pak, яка займає мало місця у холодильнику. Кількість перемішаних яєць ~ 10
  • Упаковка піддається вторинній переробці.


Цікаві факти про бісквіт

Бісквіт — одна з найстаріших відомих солодощів. Сучасний бісквіт з'явився в Європі на початку 19 століття. Однак його попередники були популярні набагато раніше. Найперша зареєстроване згадка про бісквіти відноситься до італійської випічки епохи Відродження. Італійські кухарі пекли «печиво», яке поширилося в Італії, Англії та Франції. Часто тісто виливали в складні форми, але також використовували два бляшаних обруча, які ставились на деко, застелене пергаментним папером.

У кухнях різних країн є свої традиційні бісквіти. Наприклад, на Філіппінах є популярним мамон — бісквіт у формі тістечка, який покривається маслом, посипається цукром та тертим сиром. “Янгольський бісквіт” з’явився у США у 19 сторіччі та має легку повітряну текстуру, немов хмара — за рахунок того, що готується суто з яєчних білків. Пао де Ло — португальський бісквіт, в який крім класичних інгредієнтів додається оливкова олія та сіль.




Отже, ми розглянули класичні способи та поділилися лайфхаками приготування трьох популярних страв — омлету, безе та бісквіту, основою для яких є яйця або яєчні продукти ЯСЕНСВІТ. І на рахунок останніх — рекомендуємо спробувати їх у ваших щоденних кулінарних творіннях, якщо ви хочете зекономити свій час та зусилля. Нагадаємо, що рідкі пастеризовані яєчні продукти ЯСЕНСВІТ мають зручну, компактну та екологічну упаковку, зроблені зі смачних й безпечних яєць ЯСЕНСВІТ, і головне — дозволяють домогтися ідеальних результатів навіть у складних рецептах!

2020-11-02T17:14:04+02:002020-11-12T12:47:02+02:00
img3403

empty