Укр
Privacy & Cookies
Ми використовуємо файли cookie, щоб ти мiг отримати бiльше вiд нашого сайту. Продовжуючи перегляд цього веб-сайту, ти погоджуєшся на використання файлiв cookie.
Відхилити
Прийняти

Домашній зефір

домашній зефір

3.5 5

img821

Інгредієнти

  • Білок яєчний ТМ “ЯСЕНСВІТ” 40 г ( ̴ білок 1 яйця)
  • Зелені яблука 3 шт.
  • Агар-агар 1 уп (8 г)
  • Цукор350 г
  • Вода100 мл

Опис рецепту

image
  1. ідготуємо яблука: очищаємо їх від шкірки, розрізаємо на 4 частини і вичищаємо серединку, пропікаємо їх при температурі 160°С до готовності (м’якості).
  2. Подрібнюємо за допомогою блендера в пюре і перетираємо крізь сито, у вас має вийти приблизно 200 грамів яблучного пюре.
  3. Пюре збиваємо міксером до утворення світлішої, збільшеної в обсязі маси, додаємо білок і продовжуємо збивання ще кілька хвилин до отримання повітряної однорідної суміші.
  4. Зваримо сироп. У підготовлену воду всипаємо цукор, ретельно розмішуємо, прогріваємо суміш та додаємо агар-агар. Тримайте каструлю на середньому вогні до розчинення кристалів цукру і тільки після цього, доведіть суміш до кипіння. Після закипання відразу зніміть сироп з вогню.
  5. Маленькою цівкою вливаємо сироп у масу, що збивається. Збиваємо ще 2-5 хвилин і приступаємо до формування наших зефірок. Варто їх формувати якомога швидше, агар-агар починає застигати при температурі 40°С. Поміщаємо масу в кондитерський мішок і відсаджуємо зефір на пергамент (на ньому він краще сохне, ніж на силіконовому килимку).
  6. Залишаємо його підсушитися на ніч і намагаємось не підпускати всіх охочих поласувати. Зранку посипаємо цукровою пудрою і збираємо половинки.

домашній зефір

Вуаля,у вас вийшов повітряний десерт, що тане у роті!

2020-12-29T16:54:36+02:002021-06-10T09:25:58+03:00
img821

empty