Укр
Privacy & Cookies
Ми використовуємо файли cookie, щоб ти мiг отримати бiльше вiд нашого сайту. Продовжуючи перегляд цього веб-сайту, ти погоджуєшся на використання файлiв cookie.
Відхилити
Прийняти
Домашній зефір

Натуральний, повітряний та ніжний смаколик, улюблений з дитинства, здивує вас простотою приготування.
Інгредієнти
- Білок яєчний ТМ “ЯСЕНСВІТ” 40 г ( ̴ білок 1 яйця)
- Зелені яблука 3 шт.
- Агар-агар 1 уп (8 г)
- Цукор 350 г
- Вода 100 мл
Опис рецепту
- ідготуємо яблука: очищаємо їх від шкірки, розрізаємо на 4 частини і вичищаємо серединку, пропікаємо їх при температурі 160°С до готовності (м’якості).
- Подрібнюємо за допомогою блендера в пюре і перетираємо крізь сито, у вас має вийти приблизно 200 грамів яблучного пюре.
- Пюре збиваємо міксером до утворення світлішої, збільшеної в обсязі маси, додаємо білок і продовжуємо збивання ще кілька хвилин до отримання повітряної однорідної суміші.
- Зваримо сироп. У підготовлену воду всипаємо цукор, ретельно розмішуємо, прогріваємо суміш та додаємо агар-агар. Тримайте каструлю на середньому вогні до розчинення кристалів цукру і тільки після цього, доведіть суміш до кипіння. Після закипання відразу зніміть сироп з вогню.
- Маленькою цівкою вливаємо сироп у масу, що збивається. Збиваємо ще 2-5 хвилин і приступаємо до формування наших зефірок. Варто їх формувати якомога швидше, агар-агар починає застигати при температурі 40°С. Поміщаємо масу в кондитерський мішок і відсаджуємо зефір на пергамент (на ньому він краще сохне, ніж на силіконовому килимку).
- Залишаємо його підсушитися на ніч і намагаємось не підпускати всіх охочих поласувати. Зранку посипаємо цукровою пудрою і збираємо половинки.
Вуаля,у вас вийшов повітряний десерт, що тане у роті!
РЕЦЕПТИ З ПРОДУКТОМ
БІЛЬШЕ РЕЦЕПТІВонлайн