Укр
Privacy & Cookies
Ми використовуємо файли cookie, щоб ти мiг отримати бiльше вiд нашого сайту. Продовжуючи перегляд цього веб-сайту, ти погоджуєшся на використання файлiв cookie.
Відхилити
Прийняти
Бостонський кремовий пиріг

Бостонський кремовий пиріг з ніжним кремом, шоколадною глазур'ю покликаний дарувати радість. І його рецепт простіше ніж може здатися при погляді на його святковий вигляд.
Інгредієнти
- Яйця (для тіста) 4 шт.
- Борошно 1 ст.
- Цукор (для тіста) 1 ст.
- Розпушувач 1 ч.л.
- Сіль дрібка
- Яйця (для крему) 2 шт.
- Вершкове масло 50 г
- Цукор (для крему) 100 г
- Ванілін дрібка
- Молоко 0,5 л
- Крохмаль картопляний 30 г
- Шоколад (молочний або чорний) 90 г
- Вершки 25 мл
Опис рецепту
- Для початку готуємо тісто. Змішайте борошно, цукор і розпушувач.
- Відокремте білки від жовтків.
- Збийте білки з дрібкою солі, поступово збільшуючи швидкість і додаючи цукор. Збивати потрібно до утворення пишної піни.
- Збийте жовтки. Додайте їх до білків, акуратно перемішуючи зверху вниз. Потім поступово додайте борошно в кілька етапів.
- Готове тісто перелийте в форму для випікання. Випікати при 175 С протягом 30-40 хвилин. Намагайтеся не відкривати духовку без потреби, інакше бісквіт може різко осісти. Готовий бісквіт остудити і розрізати на 2-3 частини.
- Тепер готуємо заварний крем. У каструлі збийте яйця, додайте цукор і крохмаль, все ретельно перемішайте.
- Кількома порціями додайте половину молока, перемішуючи до однорідної консистенції.
- Поставте каструлю на маленький вогонь. Після закипання варіть крем пару хвилин, потім зніміть з вогню. Крем потрібно весь час помішувати, щоб не підгорів.
- У готовий крем додайте шматочок вершкового масла і дрібку ваніліну та дайте йому охолонути.
- Розріжте остиглий пиріг на 2-3 однакових коржа, кожен рясно змастіть кремом. Верхній корж і боки змастіть менш рясно. Поставте торт в холодильник на кілька годин, щоб просочився і застиг.
- Тепер настав час приготувати глазур. Налийте в каструлю вершки, додайте в них шоколад шматочками, розмішайте до однорідного стану.
- Полийте глазур'ю пиріг, поки вона не застигла. Дайте йому просочитися ще пару годин.
Бостонський кремовий пиріг готовий!