Укр
Privacy & Cookies
Ми використовуємо файли cookie, щоб ти мiг отримати бiльше вiд нашого сайту. Продовжуючи перегляд цього веб-сайту, ти погоджуєшся на використання файлiв cookie.
Відхилити
Прийняти

Бостонський кремовий пиріг

Бостонський кремовий пиріг
Десерти

3.08 5

img505

Інгредієнти

  • Яйця (для тіста)4 шт.
  • Борошно1 ст.
  • Цукор (для тіста)1 ст.
  • Розпушувач1 ч.л.
  • Сільдрібка
  • Яйця (для крему)2 шт.
  • Вершкове масло50 г
  • Цукор (для крему)100 г
  • Ваніліндрібка
  • Молоко0,5 л
  • Крохмаль картопляний30 г
  • Шоколад (молочний або чорний)90 г
  • Вершки25 мл

Опис рецепту

image
  1. Для початку готуємо тісто. Змішайте борошно, цукор і розпушувач.
  2. Відокремте білки від жовтків.
  3. Збийте білки з дрібкою солі, поступово збільшуючи швидкість і додаючи цукор. Збивати потрібно до утворення пишної піни.
  4. Збийте жовтки. Додайте їх до білків, акуратно перемішуючи зверху вниз. Потім поступово додайте борошно в кілька етапів.
  5. Готове тісто перелийте в форму для випікання. Випікати при 175 С протягом 30-40 хвилин. Намагайтеся не відкривати духовку без потреби, інакше бісквіт може різко осісти. Готовий бісквіт остудити і розрізати на 2-3 частини.
  6. Тепер готуємо заварний крем. У каструлі збийте яйця, додайте цукор і крохмаль, все ретельно перемішайте.
  7. Кількома порціями додайте половину молока, перемішуючи до однорідної консистенції.
  8. Поставте каструлю на маленький вогонь. Після закипання варіть крем пару хвилин, потім зніміть з вогню. Крем потрібно весь час помішувати, щоб не підгорів.
  9. У готовий крем додайте шматочок вершкового масла і дрібку ваніліну та дайте йому охолонути.
  10. Розріжте остиглий пиріг на 2-3 однакових коржа, кожен рясно змастіть кремом. Верхній корж і боки змастіть менш рясно. Поставте торт в холодильник на кілька годин, щоб просочився і застиг.
  11. Тепер настав час приготувати глазур. Налийте в каструлю вершки, додайте в них шоколад шматочками, розмішайте до однорідного стану.
  12. Полийте глазур'ю пиріг, поки вона не застигла. Дайте йому просочитися ще пару годин.

Бостонський кремовий пиріг готовий!

2020-10-23T12:33:33+03:002020-10-23T12:40:46+03:00
img505

empty