Укр
Privacy & Cookies
Ми використовуємо файли cookie, щоб ти мiг отримати бiльше вiд нашого сайту. Продовжуючи перегляд цього веб-сайту, ти погоджуєшся на використання файлiв cookie.
Відхилити
Прийняти
Калита на Андрія
Калита – це відомий в Україні обрядовий корж, який є символом сонця. Він готується саме на свято Андрія.
11343
Інгредієнти
- Борошно пшеничне 3 скл.
- Яйця 2 шт.
- Олія рослинна 3 ст.л.
- Цукор 1 скл.
- Вода 80 мл
- Сода 1 ч.л.
- Сіль 0,5 ч.л.
- Мед 1 ст.л.
- Мак 0,5 скл.
- Горіхи волоські подрібнені 1 скл.
- Ванілін дрібка
Опис рецепту
- Підігрійте трохи воду і додайте її у борошно, перемішайте і додайте одне яйце, сіль і соду. Ретельно все перемішайте та накрийте рушником. Тісто потрібно залишити на півгодини в теплому місці.
- Залийте мак окропом та залиште на півгодини, після чого добре процідіть.
- Змішайте цукор (можна зменшити порцію цукру за смаком) з маком та горіхами.
- Замішайте тісто, розкачайте корж, змастіть олією та посипте частиною суміші з маку, цукру та горіхів. Складіть тісто вдвічі, змастіть олією та ще раз посипте солодкою сумішшю. Повторіть цю процедуру ще двічі.
- Сформуйте круглий корж, за допомогою склянки зробіть отвір по центру.
- Візьміть друге яйце, відділіть білок від жовтка, нам потрібен тільки жовток, щоб збити його з медом. Змажте сумішшю поверхню коржа.
- Залиште в духовці на 30 хвилин при температурі 180°С.
- На свято Андрія молодь традиційно розважалась. Бажаємо і вам веселого свята та ароматної калити!
Щодо отвору у коржі – в нього вставлялася червона стрічка або дівочій пояс та вона прив’язувалася якнайвище під стелею. Молодь влаштовувала забави. Наприклад, хлопцям та дівчатам зав’язували очі та вони підстрибували, щоб відкусити шматочок!
11343
РЕЦЕПТИ З ПРОДУКТОМ
БІЛЬШЕ РЕЦЕПТІВ
Як приготувати класичний мохіто вдома
Не задано
Десерти
Меренговий торт
1 год.
Десерти