for section
Імбирні пряники з глазур'ю

Інгредієнти
- Яйця (для тіста та глазурі)2 шт.
- Вершкове масло100 г
- Цукрова пудра30 г
- Мед 150 г
- Борошно400 г
- Какао-порошок10 г
- Кориця1 ч.л.
- Імбир0,5 ч.л.
- Сода або розпушувач 0,5 ч.л.
Опис рецепту
1. У миску кладемо масло кімнатної температури і цукрову пудру. Масу добре збиваємо міксером на високій швидкості близько 2-3 хвилин, до моменту, коли вона посвітлішає.
2. Додаємо яйце, наливаємо мед, всипаємо спеції (кориця, імбир, мускатний горіх). Після кожного додавання продукту добре збиваємо масу міксером. Додаємо соду.
3. В окремій ємності змішуємо просіяне борошно і какао-порошок. І після додаємо сухі інгредієнти в рідкі, перемішуючи міксером до однорідності. Коли тісто стане досить щільним, продовжуємо вимішувати його руками. Загортаємо тісто в плівку і кладемо в холодильник на 2 години. Можна і зовсім його заморозити, якщо плануєте випікати пряники в інший день.
4. Між двома листами пергаменту розкатайте тісто до 1 см в товщину. Використовуючи заздалегідь підготовлені форми вирізаємо печиво і випікаємо при температурі 170°С у духовці близько 7-10 хвилин. Добре вимішане і збалансоване тісто дасть пишність готовим пряникам. Даємо їм охолонути. Найбільш нетерплячі вже можуть спробувати пряники на смак.
5. Змішуємо цукрову пудру і яєчний білок в мисці, після збиваємо міксером. Додаємо пару крапель лимонного соку, з ним глазур буде міцнішою та білішою. І збиваємо масу міксером до щільності.
6. Глазур готова, для барвистості ваших пряників додавайте потроху барвника в глазур і помішуйте до однорідності кольору, поки не досягнете бажаного відтінку. Можна приступати до прикраси пряників, використовуйте глазур, цукор і різні посипки.
Проведіть вихідний або передсвятковий вечір в колі родини, і приємного вам чаювання!