Укр
Privacy & Cookies
Ми використовуємо файли cookie, щоб ти мiг отримати бiльше вiд нашого сайту. Продовжуючи перегляд цього веб-сайту, ти погоджуєшся на використання файлiв cookie.
Відхилити
Прийняти

ІМБИРНІ ПРЯНИКИ З ГЛАЗУР'Ю

медові пряники простий рецепт
Десерти

2.92 5

img17807

Інгредієнти

  • Яйця2 шт.
  • Сахар (обычный или тростниковый)50 г
  • Мед100 г
  • Сода0,5 ч. л.
  • Борошно400 г
  • Імбир1 ч. л.
  • Кориця, гвоздика, кардамон1 ч.л.
  • Вершкове масло100 г

Опис рецепту

Традиція пекти імбирні пряники напередодні Різдва та Нового року давно закріпилася у нашій передсвятковій метушні. Смачні ласощі вважаються чудовим подарунком для дитячого дня народження, його дарують гостям, прикрашають їм ялинку. Імбирне печиво з медом легко знайти на ярмарках, великих супермаркетах і маленьких сімейних пекарнях.

Популярності святковим ласощам додали і діячі класичних та сучасних мистецтв. Брати Грімм у своїй казці “Гензель і Гретель” доводили, що смачні ласощі мають бути у формі будиночка, а мультиплікатори “Шрек” популяризували пряничну людину.

Сьогодні легко зустріти імбирний пряник із зображенням супергероїв, тематичні солодощі прикрашають до свят за власним ескізом.

Мало хто знає, що прабатьком цього маленького частування є медові коржики, які випікались у Стародавньому Єгипті за кілька тисячоліть до нашої ери. У 1930-му році в Англії зустрічається письмова згадка про приготування хліба з медом та імбиром. Відомо, що батьківщиною пряника вважається місто Макет Дрейтон (Англія, р-н Шропшир), в якому в 1793-му році вперше спекли імбирний пряник за класичним рецептом.

Проте створення смачного зимового частування відбулося нюрнберзькими пекарями в Німеччині. Смаковиті пряники Nurnberger Lebkuchen користуються величезною популярністю у всьому світі, але купити справжні ласощі (з оригінальним складом та пакуванням, на яких зображені краєвиди міста) можна тільки в цьому баварському місті.

Не обмежуючи політ вашої фантазії, ділимося з вами класичним рецептом імбирного пряника з глазур'ю в домашніх умовах. Успіх і смак готового продукту значною мірою залежить від правильного підбору інгредієнтів.

Запрошуйте на кухню дітей, друзів, створюйте неповторний атмосферний настрій перед святами (Новий рік, Різдво, Великдень), готуйте приємні сувеніри та смачні солодощі.

Як приготувати імбирне печиво з медом

Етап 1. Змішування інгредієнтів.

Насипте в ємність соду, імбир, корицю. Додайте вершкове масло — воно має бути м'яким, пластичним, але не рідким, просійте борошно і розітріть суміш. У вас має вийти консистенція розсипчаста як панірувальні сухарі. Додайте цукор, яйце, мед і ретельно перемішайте.

медово імбирні пряники

Маленький секрет, завдяки якому медові пряники довго залишаються м'якими, не сохнуть і не твердіють.

Засипте в каструлю цукор, мед, спеції, масло і поставте на маленький вогонь. Постійно перемішуючи, доведіть до кипіння. Як тільки суміш починає пінитися, одразу приберіть з вогню. І лише потім насипте соду і знову ретельно перемішайте.

рецепт імбирного печива

Додавайте відразу соду, але врахуйте, що при нагріванні сода викликає певну реакцію, а маса може втекти навіть після того, як прибрали каструлю з плити.

Контролюйте процес, інакше мед охолоне і карамелізується і приємне кулінарне дозвілля перетвориться на похмуре прибирання.

Дайте масі охолонути 2-5 хвилини та переходьте до наступного етапу.

Етап 2. Замішування тіста.

Висипте інгредієнти, що залишилися, робіть це поетапно, ретельно перемішуючи кожен компонент.

  • В охолоджену масу додайте одне яйце, перемішайте.
  • Насипте просіяне борошно, перемішайте.
  • Далі одне яйце і вимішуйте тісто.

імбирне печиво з медом

Рекомендуємо одягати рукавички та перемішувати руками тісто протягом 2-5 хвилин. Тісто на дотик має бути щільне, однорідне, без грудочок та згустків.

Етап 3. Розкачування тіста на пергаменті.

Підготуйте два листи пергаменту і покладіть тісто, що сформувалось, в центр одного з листів і накрийте другим.

Візьміть качалку і розкачуйте тісто до ширини 0,5 см.

тісто для імбирного печива

Заберіть верхній шар пергаменту, перевірте зубочисткою глибину тіста і далі переходьте до дизайнерської частини процесу: вирізання пряників та формування фігурок.

Етап 4. Підготовка форми для печива.

Якщо у вас не було під рукою формочки, скористайтесь старим і перевіреним інструментом — склянкою або чашкою. Також використовуйте трафарети з картону, виготовлені за своїм дизайном, або завантажені з інтернету. Чим більше фігур знайдете, тим різноманітними і яскравішими будуть ваші смаколики.

Етап 5. Вирізання фігурок.

Виріжте фігурки із тіста та обережно складайте на деко. Зайве тісто приберіть, зліпіть з нього коло (коржик) та заново повторіть етап №3 і №5. За допомогою зубочистки або шпажки зробіть отвір, якщо плануєте вішати на печиво мотузку або бірку з побажаннями.

Етап 6. Випікання печива.

  • Прогрійте духовку до 180ºС.
  • Покладіть пергамент на лист, і компактно складайте всі фігурки з тіста, які у вас вийшли.
  • Випікайте печиво 10-12 хвилин до золотисто-коричневого кольору.

Зверніть увагу, що при випіканні в газовій духовці, рекомендуємо через 5 хвилин витягнути деко і повернути його. Таким чином, ви можете проконтролювати, щоб солодощі поступово випікались і не підгоряли. Якщо у вас електрична духовка, такої потреби немає. Достатньо вибрати потрібний режим.

печиво імбирне з корицею

Етап 7. Прикрашання імбирного печива.

Витягніть готове печиво з духовки та дайте йому охолонути.

Рекомендуємо прикрасити готове печиво кремом із білків та цукрової пудри. Цукрову пудру легко можете замінити на звичайний цукор.

Рецепт глазурі з білка та цукру

Час приготування: 7 хвилин.

Інгредієнти:

  • Яєчний білок - 2 шт., можна замінити рідким білком ЯСЕНСВІТ
  • Цукор (цукрова пудра) - 250 г
  • Лимонний сік - 0,5 ч. л. або 1 дрібка солі

Як правильно збити білки з цукром:

1. Підготуйте чистий та сухий посуд, бажано зі скла. Слідкуйте, щоб під час збивання в ємність випадково не потрапила вода.

2. Обережно відокремте жовток від білка. Контролюйте, щоб краплі жовтка не потрапили в посуд із білком. Інакше ідеально збити білки вам не вдасться. Рекомендуємо використовувати охолоджені білки.

3. При збиванні білків додайте щіпку солі або кілька крапель лимонного соку. Це дозволить набагато швидше та легше збити білки до необхідної консистенції.

4. Продовжуючи збивати, додайте цукор (цукрову пудру) невеликими порціями.

Збивайте білки міксером на найнижчій швидкості протягом 5-7 хвилин.

5. Якщо глазур вам здається занадто рідкою, додайте додатково цукор (або цукрову пудру).

Ділимося з вами кількома секретами, які можуть вплинути на якість глазурі. Використовуйте лише якісні яйця. Свіжість яєць не впливає на процес збивання. Умовно “старі” яйця, тобто ті, які пролежали в холодильнику 5-7 днів будуть збиватися набагато продуктивніше за свіжі. Головне контролювати, щоб у них не закінчився термін придатності.

Пам'ятайте, що на кожному пакуванні яєць ТМ ЯСЕНСВІТ є маркування з датою сортування.

печиво імбирне з корицею

Приємне дозвілля можна продовжити, показавши дитині, як за допомогою змішування фарб з'являються нові відтінки:

  • Розділіть білкову глазур по тарілках і додайте харчовий барвник.
  • Достатньо мати три основних кольори (жовтий, синій, червоний), щоб вийшла велика кількість відтінків.
  • Змішайте наступні кольори: для отримання зеленого кольору — жовтий та синій; для отримання фіолетового кольору - синій та червоний; щоб отримати рожевий — червоний та білий; щоб отримати помаранчевий — червоний і жовтий.

Для прикрашання пряників використовуйте харчові намистинки та кондитерську посипку. Фарбуйте зубочисткою, кондитерським чи звичайним шприцом. І не обмежуйте свою фантазію.

Веселого дозвілля та смачного.

© ТМ «ЯСЕНСВІТ»
2020-12-17T11:36:25+02:002023-01-23T16:45:36+02:00
img17807