Укр
Privacy & Cookies
Ми використовуємо файли cookie, щоб ти мiг отримати бiльше вiд нашого сайту. Продовжуючи перегляд цього веб-сайту, ти погоджуєшся на використання файлiв cookie.
Відхилити
Прийняти

Пісний кіш-лорен

Пісний кіш

3.58 5

img 1297

Інгредієнти

  • Борошно 1,5 ск.
  • Холодна вода ½ ск.
  • Олія ⅓ ск.
  • Сіль ½ ч.л.
  • Цукіні 2 шт.
  • Помідори 2 шт.
  • Болгарський перець 1 шт.
  • Цибуля 1 шт.
  • Часник (зубчик) 1 шт.
  • Сіль, перець за смаком
  • Спеції за смаком
  • Соєвий крем або іншого рослинного крему 200 мл
  • Кукурудзяний крохмаль 1 ст.л.

Опис рецепту

Кіш-лорен з овочами

Відкритий пиріг кіш – це кулінарне диво, яке прийшло до нас з Франції. Ця страва відрізняється своєю універсальністю і легкістю у приготуванні, що робить її популярною у всьому світі. 

Основою для відкритого пирога - просте пісочне або листове тісто. Одразу випікається основа, а начинку можна підготувати, поки тісто готується в духовці. Це робить кіш ідеальним варіантом для швидкого сніданку, обіду або навіть урочистої вечері.

Кіш може бути різноманітним - солоним, солодким, пісним або вегетаріанським. 

Пісний кіш готовиться з овощами: помідори і базилік, цукіні і перець, баклажан і гострий перець, гриби та тім’ян, сир тофу і стручкова фасоль, лимон і м’ята або ягоди і мед. 

Для більш яскравого смаку овочі можна попередньо обсмажити або запекти, додайте прянощі, щоб розкрити смак своєї пісної страви. 

Приготування пісного відкритого пирога:

Тісто: 

Тісто можете придбати готове в магазині, або приготувати за рецептом. 

  • Змішати борошно з сіллю, додати рослинну олію та поступово вливати воду, замішуючи тісто.
  • Тісто має вийти еластичним і не липнути до рук. При необхідності можна додати трохи борошна або води.
  • Загорнути тісто в харчову плівку та дати йому відпочити 30 хвилин у холодильнику. 

Підготовка начинки:

  • Овочі нарізати тонкими кружальцями або соломкою.
  • Цибулю та часник дрібно нарізати і обсмажити на рослинній олії до м'якості. 

Формування пирога:

  • Розкачати тісто та викласти його у форму для пирога, зробити бортики.
  • На тісто викласти спершу обсмажену цибулю з часником, а потім шарами розкласти овочі.
Приготування заливки:

  • Змішати соєвий крем з кукурудзяним крохмалем, сіллю та перцем до однорідності.
  • Отриману суміш рівномірно розподілити по начинці. 
  • Випікання:
  • Випікайте пиріг у розігрітій до 180°C духовці близько 30-35 хвилин, або до золотистої скоринки.

Подача:

Подавайте пиріг "Кіш" теплим або холодним, прикрасивши свіжою зеленню.


Вас також можуть зацікавити рецепти, які ідеально підходять для пісного меню: 


© ТМ «ЯСЕНСВІТ»
2024-03-22T17:26:23+02:00 2024-06-18T09:49:53+03:00
img 1297