Укр
Privacy & Cookies
Ми використовуємо файли cookie, щоб ти мiг отримати бiльше вiд нашого сайту. Продовжуючи перегляд цього веб-сайту, ти погоджуєшся на використання файлiв cookie.
Відхилити
Прийняти
Паляниця
Рецепт для тих, хто вміє вимовляти назву традиційної української страви!
28337
Інгредієнти
- Борошно 400 г
- Вода 250 г
- Сіль 1 ч.л.
- Сода 1 ч. л.
- Оцет для гашення соди
- Рослинна олія 1 ст. л.
Опис рецепту
Традиційна українська паляниця
За останні кілька тижнів паляниця з традиційної страви української кухні перетворилась у справжню кулінарну зброю. Крім цього, це гарний рецепт на випадок, коли у вас залишилось обмаль продуктів.
Давайте разом попроково приготуємо традиційну українську паляницю.
- Просійте борошно.
- Додайте до борошна сіль, погашену соду та добре перемішайте.
- Сформуйте з сухих інгредієнтів гірку з ямкою посередині.
- Почніть додавати до ямки воду, обережно вимішуючи тісто. З'єднуйте сухі складники з рідиною поступово, щоб уникнути утворення грудочок.
- Зробіть з тіста плоский, круглий корж.
- Підготуйте деко, застеліть його змащеним олією пергаментним папером, покладіть корж і відправте у духовку на 40 хвилин при температурі 200 С.
Можна також спекти паляницю на сковороді під кришкою, додавши трошки олії.
Смачного. Все буде Україна!
Вас також можуть зацікавити наша підбірка рецептів:
28337