Укр
Privacy & Cookies
Ми використовуємо файли cookie, щоб ти мiг отримати бiльше вiд нашого сайту. Продовжуючи перегляд цього веб-сайту, ти погоджуєшся на використання файлiв cookie.
Відхилити
Прийняти

Плацинди з сиром

 плацинда з сиром

4.75 5

img289

Інгредієнти

  • Сир твердий100 г
  • Сир кисломолочний 5%200 г
  • Яйце1 шт.
  • Борошно2-3 склянки
  • Кефір1 склянка
  • Олія1 ст. л.
  • Оцет1 ст. л.
  • Зелень1 пучок
  • Сода0,5 ч. л.
  • Цукор0,5 ч. л.

Опис рецепту

Існує багато рецептів плацинди, вона може бути як круглої, так і квадратної форми, начинка також зустрічається найрізноманітніша. Ми пропонуємо спробувати варіант із ніжним тістом на кефірі та сирною начинкою. Хрусткі та запашні пиріжки будуть чудовим перекусом, а також відмінним варіантом для пікніку.

  1. Вершкове масло попередньо залиште за кімнатної температури, щоб воно було м’яким.
  2. У ємності достатнього розміру збийте яйце, додайте кефір та олію, цукор, сіль, а також оцет.
  3. До отриманої суміші поступово, невеликими частинами додавайте борошно, добре вимішуйте, щоб отримати м’яке тісто.
  4. Накрийте тісто рушником і залиште на 30 хвилин.
  5. Поділивши тісто на три рівні частини, розкачайте кожну у тоненький пласт.
  6. Змастіть поверхню кожного пласта вершковим маслом і огорніть ним качалку, кожним шматком окремо.
  7. Розрізавши тісто вздовж качалки, зніміть його прямокутником і складіть вдвоє, щоб отримати квадрат. Так само необхідно обробити ще два шматки. Отримане листкове тісто потрібно залишити в холодильнику на три години.
  8. Час братися за начинку. Твердий сир натріть на тертці і додайте до кисломолочного сиру.
  9. Зелень дрібно наріжте і перемішайте з сирною сумішшю.
  10. З тіста розкачайте прямокутник, доволі тоненький, по центру якого необхідно викласти начинку.
  11. Загорніть начинку з обох сторін і розріжте пиріг на квадратні шматки.
  12. Викладіть плацинди на деко, змащене олією, та випікайте в духовці за температури 210°С біля 20 хвилин.

 Смачного!


© ТМ «ЯСЕНСВІТ»
2022-11-18T13:00:44+02:002022-11-22T11:25:36+02:00
img289