Філе індички під яєчно-сирною заливкою

Інгредієнти
- Філе індички500 г
- Кабачок1 шт.
- Цибуля1 шт.
- Капуста цвітна200 г
- Морква50 г
- Часник2 зубчика
- Яйце*3 шт.
- Твердий сир*60 г
- Вода*3 ст. л.
- Мускатний горіх*1 дрібка
- Сіль*на ваш смак
- Перець*1 дрібка
- Сметана*1 ст. л.
- Зелень*1 пучок
Рекомендований продукт
Опис рецепту
Існують кулінарні традиції в різних країнах світу, які з'явилися кілька століть тому і сьогодні також дотримуються. Однією з таких сімейних звичаїв є подача страви з птиці (качка, курка, індичка) напередодні зимових свят.
Пропонуємо взяти за основу індичку та урізноманітнити цю святкову страву — запекти філе під сирно-яєчним соусом. Такий спосіб дуже зручний, адже не потрібно вирізати від цілої тушки окремі шматочки.
Головна страва виходить дуже соковитою і смачною, а секретною родзинкою виступає саме заправка.
Перейдемо до покрокового приготування страви з індички в духовці:
1. Підготуйте потрібні інгредієнти. Очистіть і наріжте кубиками філе індички, цибулю, кабачок, натріть моркву.
2. Цілу цвітну капусту попередньо відваріть і наріжте невеликими шматочками. У своїх кулінарних експериментах використовуйте додатково брокколі, помідор та болгарський перець.
3. Нагрійте пательню і обсмажте спочатку філе індички, потім додайте цибулю з морквою. Періодично помішуючи, готуйте 5-7 хвилин на середньому вогні.
4. Далі покладіть кабачок, цвітну капусту та продовжуйте готувати ще 5 хвилин.
5. Додайте на пательню подрібнений часник і смажте 2 хвилини.
6. Переходимо до приготування яєчно-сирної заправки:
- в окремій ємності збийте вінчиком яйця та сметану;
- натріть сир, наріжте зелень і додайте в яєчну суміш.
- налийте 3 ст. л. води, насипте сіль, перець, мускатний горіх і ретельно перемішайте.
7. Підготуйте форму для випікання, змастіть її олією і налийте 3-4 ст. л. яєчно-сирної заправки.
8. Обережно викладіть обсмажене філе індички з овочами.
9. Залийте в блюдо для запікання решту яєчної суміші і розподіліть ложкою масу, що вийшла.
10. Попередньо розігрійте духовку до 185°С і запікайте індичку в духовці 25-30 хвилин.
11. Перед закінченням готовності увімкніть на 5 хвилин режим обдуву — так у вас вийде красива золотиста скоринка.
Подавайте запечене філе індички з гарніром з картоплі, рису, овочів. Насолоджуйтесь соковитим та ароматним частуванням.
* Інгредієнти для яєчно-сирної заливки.
РЕЦЕПТИ З ПРОДУКТОМ
БІЛЬШЕ РЕЦЕПТІВ
