Філе індички під яєчно-сирною заливкою
Інгредієнти
- Філе індички 500 г
- Кабачок 1 шт.
- Цибуля 1 шт.
- Капуста цвітна 200 г
- Морква 50 г
- Часник 2 зубчика
- Яйце* 3 шт.
- Твердий сир* 60 г
- Вода* 3 ст. л.
- Мускатний горіх* 1 дрібка
- Сіль* на ваш смак
- Перець* 1 дрібка
- Сметана* 1 ст. л.
- Зелень* 1 пучок
Опис рецепту
Існують кулінарні традиції в різних країнах світу, які з'явилися кілька століть тому і сьогодні також дотримуються. Однією з таких сімейних звичаїв є подача страви з птиці (качка, курка, індичка) напередодні зимових свят.
Пропонуємо взяти за основу індичку та урізноманітнити цю святкову страву — запекти філе під сирно-яєчним соусом. Такий спосіб дуже зручний, адже не потрібно вирізати від цілої тушки окремі шматочки.
Головна страва виходить дуже соковитою і смачною, а секретною родзинкою виступає саме заправка.
Перейдемо до покрокового приготування страви з індички в духовці:
1. Підготуйте потрібні інгредієнти. Очистіть і наріжте кубиками філе індички, цибулю, кабачок, натріть моркву.
2. Цілу цвітну капусту попередньо відваріть і наріжте невеликими шматочками. У своїх кулінарних експериментах використовуйте додатково брокколі, помідор та болгарський перець.
3. Нагрійте пательню і обсмажте спочатку філе індички, потім додайте цибулю з морквою. Періодично помішуючи, готуйте 5-7 хвилин на середньому вогні.
4. Далі покладіть кабачок, цвітну капусту та продовжуйте готувати ще 5 хвилин.
5. Додайте на пательню подрібнений часник і смажте 2 хвилини.
6. Переходимо до приготування яєчно-сирної заправки:
- в окремій ємності збийте вінчиком яйця та сметану;
- натріть сир, наріжте зелень і додайте в яєчну суміш.
- налийте 3 ст. л. води, насипте сіль, перець, мускатний горіх і ретельно перемішайте.
7. Підготуйте форму для випікання, змастіть її олією і налийте 3-4 ст. л. яєчно-сирної заправки.
8. Обережно викладіть обсмажене філе індички з овочами.
9. Залийте в блюдо для запікання решту яєчної суміші і розподіліть ложкою масу, що вийшла.
10. Попередньо розігрійте духовку до 185°С і запікайте індичку в духовці 25-30 хвилин.
11. Перед закінченням готовності увімкніть на 5 хвилин режим обдуву — так у вас вийде красива золотиста скоринка.
Подавайте запечене філе індички з гарніром з картоплі, рису, овочів. Насолоджуйтесь соковитим та ароматним частуванням.
* Інгредієнти для яєчно-сирної заливки.
Подобається цей рецепт? Тоді вам сподобається наша підбірка: