Укр
Privacy & Cookies
Ми використовуємо файли cookie, щоб ти мiг отримати бiльше вiд нашого сайту. Продовжуючи перегляд цього веб-сайту, ти погоджуєшся на використання файлiв cookie.
Відхилити
Прийняти

Філе індички під яєчно-сирною заливкою

рецепт індички в духовці

3.67 5

img1138

Інгредієнти

  • Філе індички500 г
  • Кабачок1 шт.
  • Цибуля1 шт.
  • Капуста цвітна200 г
  • Морква50 г
  • Часник2 зубчика
  • Яйце*3 шт.
  • Твердий сир*60 г
  • Вода*3 ст. л.
  • Мускатний горіх*1 дрібка
  • Сіль*на ваш смак
  • Перець*1 дрібка
  • Сметана*1 ст. л.
  • Зелень*1 пучок

Опис рецепту

Існують кулінарні традиції в різних країнах світу, які з'явилися кілька століть тому і сьогодні також дотримуються. Однією з таких сімейних звичаїв є подача страви з птиці (качка, курка, індичка) напередодні зимових свят.

Пропонуємо взяти за основу індичку та урізноманітнити цю святкову страву — запекти філе під сирно-яєчним соусом. Такий спосіб дуже зручний, адже не потрібно вирізати від цілої тушки окремі шматочки.

Головна страва виходить дуже соковитою і смачною, а секретною родзинкою виступає саме заправка.

Перейдемо до покрокового приготування страви з індички в духовці:

1. Підготуйте потрібні інгредієнти. Очистіть і наріжте кубиками філе індички, цибулю, кабачок, натріть моркву.

індичка з овочами в духовці

2. Цілу цвітну капусту попередньо відваріть і наріжте невеликими шматочками. У своїх кулінарних експериментах використовуйте додатково брокколі, помідор та болгарський перець.

3. Нагрійте пательню і обсмажте спочатку філе індички, потім додайте цибулю з морквою. Періодично помішуючи, готуйте 5-7 хвилин на середньому вогні.

4. Далі покладіть кабачок, цвітну капусту та продовжуйте готувати ще 5 хвилин.

5. Додайте на пательню подрібнений часник і смажте 2 хвилини.

філе індички з овочами на пательні

6. Переходимо до приготування яєчно-сирної заправки:

  • в окремій ємності збийте вінчиком яйця та сметану;
  • натріть сир, наріжте зелень і додайте в яєчну суміш.
  • налийте 3 ст. л. води, насипте сіль, перець, мускатний горіх і ретельно перемішайте.

7. Підготуйте форму для випікання, змастіть її олією і налийте 3-4 ст. л. яєчно-сирної заправки.

8. Обережно викладіть обсмажене філе індички з овочами.

9. Залийте в блюдо для запікання решту яєчної суміші і розподіліть ложкою масу, що вийшла.

індичка під яєчно-сирною заливкою

10. Попередньо розігрійте духовку до 185°С і запікайте індичку в духовці 25-30 хвилин.

11. Перед закінченням готовності увімкніть на 5 хвилин режим обдуву — так у вас вийде красива золотиста скоринка.

філе індички в духовці

Подавайте запечене філе індички з гарніром з картоплі, рису, овочів. Насолоджуйтесь соковитим та ароматним частуванням.

* Інгредієнти для яєчно-сирної заливки.


© ТМ «ЯСЕНСВІТ»
2022-11-22T11:43:36+02:002023-01-18T15:43:36+02:00
img1138