Укр
Privacy & Cookies
Ми використовуємо файли cookie, щоб ти мiг отримати бiльше вiд нашого сайту. Продовжуючи перегляд цього веб-сайту, ти погоджуєшся на використання файлiв cookie.
Відхилити
Прийняти

Індичка в духовці до святкової вечері

Як приготувати індичку до святкової вечері
img 3988

Незабаром розпочнеться сезон різдвяних та новорічних свят. Потрібно заздалегідь продумати святкове меню та урізноманітнити його новими стравами.

Найчастіше використовують для запікання яловичину, свинину, курку, качку. Але все частіше з'являється на святковому столі частування з індички. Адже це дієтичне м’ясо, яке легко засвоюється, містить велику кількість вітамінів (А, B, E), мінералів (залізо, магній, селен, калій, марганець, цинк) та дуже малий вміст холестерину.

Страви з запеченої індички раніше були притаманні на території Америки та Британії, але з часом популярність цього виду м’яса зросла. І ми із задоволенням купуємо та готуємо різні кулінарні шедеври з цієї птиці.

Найчастіше індичку готують на День Подяки та на Різдво. В нашому матеріалі ми поділимось історичною інформацією щодо походження страви та традиційними рецептами запікання.

День Подяки

Така страва як фарширована індичка фруктами чи овочами вже давно асоціюється з національним американським святом — День Подяки, який щорічно відмічають в четвертий четвер листопада. В Сполучених штатах Америки це одне з найбільш важливих свят, символ благополуччя та процвітання. Коріння цього свята сягає 1621 року, коли перші переселенці з Англії влаштували бенкет з нагоди отримання першого багатого врожаю.

Чому саме індичка, спитаєте ви. Лише цю птицю могли вполювати перші переселенці, які облаштували своє житло в Плімуті. І таким чином вони врятувалися від голоду.

сім'я за столом в день Подяки

До дня Подяки мешканці багатьох міст США проводять спеціальні заходи, такі як костюмовані паради, готують благодійні обіди та роздають продуктові набори. А ввечері з’їжджаються усі члени сім’ї з різних куточків країни та всі разом збираються за святковим столом. Крім традиційного символу — індички подають такі страви, як гарбузовий пиріг, журавлинний соус, картопля, овочева запіканка та страви з кукурудзи.

індичка на день Подяки

Різдво та Новий рік

Впродовж тривалого періоду залишається незмінною кулінарна традиція — подавати на новорічні та різдвяні свята страви з запеченої птиці. В Україні до цих свят притаманно готують запечену гуску, фаршировану яблуками.

запечена індичка на Різдво

В більшості країн Європи традиційно на Різдво та Новий Рік подають запечену індичку, як основну прикрасу до святкового столу. Кожна господиня обирає начинку для фарширування на свій смак з фруктів, ягід, овочів, горіхів та інших інгредієнтів.

Тільки британська індустрія індички щороку вирощує 11 млн. птахів, дві третини з яких споживаються протягом різдвяного періоду.

Як готують фаршировану індичку

Для того, щоб досягти успіху в приготуванні цієї страви, необхідно скористатись наступними порадами:

  1. Обирайте лише свіжу та якісну птицю, шкіра повинна бути кремового або рожевого кольору, жир — світлого. Заморожена птиця не підійде адже може виявитись жорсткою та сухою.
  2. Використовуйте рукав для запікання або фольгу. Таким чином, тушка повністю просочиться маринадом та буде запікатись у власному соці.
  3. Приготуйте спеціальний маринад, щоб м’ясо було соковитим та м’яким та постійно поливайте ним птицю під час готування. Найпопулярнішим маринадом для індички є соєвий соус, а також маринад з солі, цукру, лаврового листя та коріандру.
  4. Заздалегідь приготуйте начинку. Вона повинна бути або повністю готовою або майже готовою. Не фаршируйте сирою начинкою індика.
  5. Контролюйте температуру та час запікання. Величина птиці, час маринування та особливості духовки можуть вплинути на швидкість запікання.

індичка в духовці

Оберіть начинку для фарширування на свій смак:

  • картопля та гриби;
  • крупа (рис, гречка, пшоно);
  • яблука, ананас;
  • чорнослив, курага;
  • мед, горіхи.

Не важливо, який варіант начинки ви оберете, адже при дотриманні всіх порад у вас вийде ніжне і соковите м’ясо, яке можна подавати з будь-яким гарніром.

Останнім часом українські господині перейняли американський та британський досвід, готуючи не тільки фаршировану птицю, а роблячи традиційні страви з цим дієтичним продуктом: буженина, холодне з індика, філе під яєчно-сирним соусом, запечене стегно та грудка в духовці. Ці страви будуть актуальними не тільки на святковому столі а й у вашому повсякденному раціоні харчування.

Більше різдвяних та новорічних кулінарних рецептів з різних країн світу дізнавайтесь в наших матеріалах.

2022-11-22T13:02:20+02:00 2022-11-22T14:50:18+02:00 Незабаром розпочнеться сезон різдвяних та новорічних свят. Потрібно заздалегідь продумати святкове меню та урізноманітнити його новими стравами. Найчастіше використовують для запікання яловичину, свинину, курку, качку. Але все частіше з'являється на святковому столі частування з індички. Адже це дієтичне м’ясо, яке легко засвоюється, містить велику кількість вітамінів (А, B, E), мінералів
img 3988
замовити
онлайн