Яйця на вечерю — це завжди гарна ідея. Ось кілька причин чому саме. По-перше, яйця — дуже поживний та ситний продукт, відповідно вони допоможуть уникнути нічних чи пізніх перекусів. По-друге, яйця швидко засвоюються, тому відчуття важкості, як це іноді буває від мʼясних чи інших білкових продуктів, не буде. До речі, про білок. Яйця — еталонний протеїновий продукт, а сам такі рекомендують вживати дієтологи ввечері. І нарешті, споживання яєчних білків допоможе швидко заснути та зроблять сон якіснішим, адже продукт багатий на корисні речовини, які допомагають виробленню мелатоніну.
Звісно, не варто обмежуватись вареними або смаженими яйцями, адже така вечеря швидко наскучить, тому пропонуємо урізноманітнити раціон стравами, які вказані у цій статті.
Солоні сирники
Сирники — не лише на сніданок. І, оскільки нутриціологи рекомендують уникнути споживання вуглеводів ввечері, ми пропонуємо приготувати солону варіацію, що багата на білок. Крім цього, сир багатий на кальцій, який найкраще засвоюється за умови споживанні ввечері.
Доповнити солоні сирники можна легким салатом, склянкою кефіру або травʼяним чаєм.
Печена картопля з яйцем
Для тих, хто любить поживний варіант вечері, рекомендуємо печену картоплю з яйцем. Страва чудово насичує, містить чимало калорій, тому назвати її легкою не можна, однак якщо ви активно займаєтесь спортом, забули пообідати чи просто дуже зголодніли, така картопля прекрасно втамує голод.
Печена картопля з яйцем — гарна ідея для романтичної вечері чи гарячих смаколиків на випадок візиту гостей.
Аби зробити страву менш калорійною, можна замінити ковбаски на томати аби просто забрати цей інгредієнт.
Фрітата з цукіні
Італійці люблять готувати швидко, смачно і корисно, тому переймаємо з їх кухні все найкраще і готуємо традиційну італійську фрітату з цукіні.
Страва займе не більше 20 хвилин, тому, якщо ви дуже зголодніли, а часу обмаль, фрітата — відмінне рішення. Італійський омлет має ряд переваг: низька калорійність та мала кількість вуглеводів, високий вміст клітковини і відмінне поєднання продуктів з огляду на правило “здорової тарілки”.
Запіканка з макаронами
Пригорща макарон, які вже кілька днів залишаються у холодильнику, можуть стати основою для смачної запіканки. Ця добре відома з дитинства страва гарно втамує голод, а головне — ви мінімізуєте витрати продуктів.
Для заливки обирайте суміш яєць та сметани або ж омлет “Фірмовий”.
Боул з булгуром та яйцем
Чому боули такі популярні? Це суміш корисних продуктів, які поєднуються між собою і утворюють еталонну страву з огляду на баланс КБЖВ. Боул з булгуром і яйцем можна приготувати і скуштувати не лише вдома, а взяти з собою на пікнік, в офіс, якщо планується довгий робочий день, чи в дорогу.
Інгредієнти боулу можна змінювати, головне не забудьте додати відмінний білковий складник — яйця.Більше смачних ідей для вечері і не тільки ви знайдете у розділі Рецепти.