Налисники з сиром

Інгредієнти
- Сир 500 г
- Яйце 1 шт
- Цукор 2 ст. л.
- Ванільний цукор 5 г
- Вершкове масло 2 ст. л.
- Родзинки, курага на ваш смак
Опис рецепту
Налисники — традиційна українська страва, яка готується з сирною, м'ясною, грибною, яблучною чи маковою начинкою.
Найбільш популярними вважаються млинці з начинкою із сиру, підсмажені на вершковому маслі на сковороді або запечені в духовці.
Приготування налисників з начинкою сиру розділимо на чотири етапи:
- Приготування млинців.
- Начинка із сиру для млинців.
- Формування налисників.
- Подання готового десерту.
Як приготувати млинці
Як зробити тонкі та неймовірно смачні млинці — ідеальну основу для начинки, ознайомтеся на нашому сайті. Пропонуємо до вашої уваги наступні рецепти млинців на коров'ячому молоці, а також на рослинному вівсяному, мигдальному або кокосовому молоці. Ми поділилися популярними рецептами млинців на кефірі з окропом; молоці та окропі; сироватці, воді та навіть пиві. Для отримання менш калорійної страви, рекомендуємо замінити звичайне борошно на кукурудзяне, рисове або гречане.
Як зробити сирну начинку для млинців
Готувати начинку з сиру швидко і просто, а додавання родзинок, кураги, чорносливу або будь-яких фруктів урізноманітнюють смак і зроблять апетитніше і незвичайніше приготований десерт.
- Підготуйте необхідні продукти: сир візьміть домашній чи магазинний, щонайменше 5% жирності; яйце рекомендуємо взяти велике, високої якості, оскільки використовуватиметься без термічної обробки.
- У глибоку місткість насипте сир, звичайний і ванільний цукор, дрібку солі та вбийте яйце.
- Перемішайте всі інгредієнти до одноманітної маси за допомогою блендера або звичайної вилки.
- Додайте за бажанням 1 ст. л. какао готову начинку для отримання сирно-шоколадної начинки.
Формування налисників з сиром
- На заздалегідь смажений і охолоджений млинець викладаємо 1-2 ст. л. начинки.
- Загортаємо налисник із сиром у закриту трубочку, конвертик або скручуємо в рулетик.
- Викладаємо млинці на сковороду, попередньо змащену вершковим маслом.
- Щоб скоринка вийшла трохи хрумкою, обсмажуємо млинці з сиром до золотистого кольору з обох боків.
- Полийте полуничним або шоколадним топінгом налисники, додайте зверху цукрову пудру і прикрасьте ваш десерт листочком м'яти. І звичайні млинці з сиром перетворяться на ресторанний десерт.
Налисники з сиром у духовці
- Для тримання додаткової ніжності десерту, запікайте млинці з начинкою сиру в духовці.
- Сформовані налисники викладіть у скляний або керамічний посуд для запікання.
- Розтопіть вершкове масло|мастило| і полийте складені млинці, а зверху посипте цукром.
- Форму з налисниками закрийте кришкою і відправте в духовку на 40-50 хвилин за температури не вище 160 градусів.
- Охолоджені млинці подавайте зі сметаною.
Соковиті, неймовірно смачні та красиві млинці готові. Смачного.
РЕЦЕПТИ З ПРОДУКТОМ
БІЛЬШЕ РЕЦЕПТІВ
онлайн