Млинці на молоці та воді
Інгредієнти
- Борошно 200 г
- Молоко 200 мл
- Мінеральна вода 60 мл
- Яйця 2 шт
- Цукор 2 ст.л.
- Сіль дрібка
- Рослинна олія для смаження
Рекомендований продукт
Опис рецепту
Млинці — популярна страва не тільки в українській кухні, а ще й в німецькій, польській, чеській. Млинці подають солодкими: з сиром, маком, з нутелою чи шоколадом, корицею та свіжими фруктами. Так і солоними: з м'ясом, рибою, овочами та іншими начинками.
Історично доведено, що дріжджові кульки, запечені на смальці, використовували ще в Північній Німеччині в 16 столітті. Сьогодні вони більш відомі як Pfannkuchen (в перекладі з німецької мови — млинець, оладка, пончик).
За нашим рецептом нижче ви завжди зможете приготувати ідеальні млинці, основу будь-якої закуски.
1. Розбийте 2 яйця, додайте 3 ст. л. цукру, дрібку солі та добре збийте в мисці, потім влийте 200 мл. молока.
2. Просійте 200 г борошна та засипайте поступово, постійно перемішуючи.
3. Додайте 60 мл мінеральної води і знову добре перемішайте до однорідної консистенції.
4. Дайте тісту відпочити принаймні 10 хвилин в холодильнику. Тісто готове, коли воно починає злегка пузиритися.
5. Дістаньте тісто з холодильника та ще раз інтенсивно збийте млинцеву суміш.
6. Гарно розігрійте сковороду і змастіть її олією.
7. За допомогою ополоника виливайте суміш на середину сковороди та обережно її нахиліть, щоб дно сковороди було повністю покрите.
8. Випікайте з обох сторін на середньому вогні до бажаного ступеня рум’яності. Якщо млинець легко піднімається лопаткою або бічна сторона стане золотисто-коричневою, млинець можна перевертати.
9. Повторюйте цей процес, поки тісто не закінчиться. Товщину або діаметр млинців можна визначити розміром сковороди або кількістю суміші, яку виливаєте.
10. Готові млинці тримайте в теплі перед подачею.
Млинці можна подавати як солоними, так і солодкими. Для солоної страви млинець можна покрити, наприклад, шинкою та сиром, а потім згорнути. В якості солодкої начинки для млинців підійде шоколадний крем, кориця і цукор або варення будь-якого виду.
Якщо ви хочете приготувати тісто для млинців без лактози, замість коров’ячого молока використовуйте мигдальне, вівсяне чи кокосове молоко.
Експериментуйте з інгредієнтами під час власних кулінарних шедеврів та насолоджуйтесь смаком.
Секрети приготування ідеальних млинців:
1. Як приготувати пухкі млинці?
Для справді пишних млинців яйця не потрібно розділяти або збивати окремо одне від одного до утворення піни. Секрет рецепту пухких млинців у мінеральній воді. Частину молока замініть мінеральною газованою водою, змішайте з рештою інгредієнтів, щоб утворилося гладке тісто, і залиште відпочивати на 15-20 хвилин. Також можна додати щіпку розпушувача.
2. Чому потрібно дати тісту для млинців відпочити чи набухнути?
З одного боку, інгредієнти тоді краще поєднуються. А відпочинок тіста гарантує, що борошно трохи набухне перед випіканням. Що призводить до красивих і товстих млинців. Перед смаженням тісто знову перемішайте.
3. Як отримати однорідне тісто для млинців?
Тісто повинно бути однорідним, без грудочок, та має рівномірно розтікатись по пательні. Для пухких млинців важливо, щоб в тісті не було грудочок. Рекомендуємо просіювати пшеничне борошно, для більш рівномірної текстури млинців. Якщо, незважаючи на перемішування, в тісті утворюються грудочки, можна «врятувати» його, віджавши через сито.
4. Чому млинці прилипають?
Це може статися, якщо сковорода недостатньо розігріта, або недостатньо жиру. Найкраще підійде сковорода з антипригарним покриттям. Не потрібно лити багато олії, замість цього використовуйте спеціальний кулінарний пензлик.
Підготуйте маленьку тарілочку, влийте трохи олії. І перед кожним смаженням млинців, змочуйте силіконовий пензлик та змащуйте ним сковороду.
Якісні інгредієнти — запорука смачних млинців. Щоб ваші млинці були найсмачнішими, завжди використовуйте якісні яйця «Ясенсвіт».
Сподобався цей рецепт? Тоді вам сподобається наша підбірка млинців:
- МЛИНЦІ НА ВОДІ
- МЛИНЦІ НА МОЛОЦІ
- МЛИНЦІ НА РИСОВОМУ БОРОШНІ
- ЗАВАРНІ МЛИНЦІ НА КЕФІРІ
- ЗАВАРНІ МЛИНЦІ НА МОЛОЦІ
- НАЛИСНИКИ З СИРОМ
- МЛИНЦІ З ШПИНАТОМ