Заварні млинці на кефірі

Інгредієнти
- Яйця 2 шт.
- Кефір 500 г
- Борошно 325 г
- Цукор 75 г
- Сіль 2 дрібки
- Сода пів чайної ложки
- Гаряча вода 250 г
- Соняшникова олія 5 ст. л.
Рекомендований продукт
Опис рецепту
Кефір відмінно підходить не тільки для приготування пишних виробів, на кшталт панкейків або оладок, але й для тонких млинців. На деяких кулінарних ресурсах пишуть, що це найсмачніші, мереживні та пишні млинці серед усіх популярних видів. Ми не могли оминути такий чудовий рецепт і розповімо детальніше про тонкощі приготування.
Для початку, з'ясуємо, у чому перевага кефіру. Кисломолочна основа робить готовий виріб дуже м'яким та мереживним. Замість кефіру можна використовувати ряжанку, сметану з низьким відсотком жирності. А завдяки окропу млинці при перевертанні на сковороді не порвуться і швидко приготуються.
Перед приготуванням дістаньте продукти на пів години з холодильника, щоб вони стали приблизно однієї температури і легко поєднались між собою у тісті.
Приступимо.
- Змішайте яйця з сіллю та цукром, збийте віночком.
- Додайте до яєчної суміші половину кефіру, змішайте та введіть борошно. До густої маси додайте другу половину кефіру. Завдяки такій черговості додавання продуктів вам вдасться уникнути утворення грудочок.
- В окремому посудині змішайте соду і окріп. Як тільки рідина прореагує, додайте її до основної частини тіста.
- Вкінці додайте олію.
- Смажте млинці на гарячій сковороді по одній хвилині. Для приготування першого млинця можете використовувати трохи вершкового масла.
Подавайте млинці гарячими. Особливо заварні млинці на кефірі смакують із солодкими начинками: сирною, маковою чи яблучною.
Смачного.
РЕЦЕПТИ З ПРОДУКТОМ
БІЛЬШЕ РЕЦЕПТІВонлайн