Укр
Privacy & Cookies
Ми використовуємо файли cookie, щоб ти мiг отримати бiльше вiд нашого сайту. Продовжуючи перегляд цього веб-сайту, ти погоджуєшся на використання файлiв cookie.
Відхилити
Прийняти

Заварні млинці на кефірі

Заварні млинці на кефірі

2.84 5

img 178745

Інгредієнти

  • Яйця 2 шт.
  • Кефір 500 г
  • Борошно 325 г
  • Цукор 75 г
  • Сіль 2 дрібки
  • Сода пів чайної ложки
  • Гаряча вода 250 г
  • Соняшникова олія 5 ст. л.

Опис рецепту

Кефір відмінно підходить не тільки для приготування пишних виробів, на кшталт панкейків або оладок, але й для тонких млинців. На деяких кулінарних ресурсах пишуть, що це найсмачніші, мереживні та пишні млинці серед усіх популярних видів. Ми не могли оминути такий чудовий рецепт і розповімо детальніше про тонкощі приготування.

Для початку, з'ясуємо, у чому перевага кефіру. Кисломолочна основа робить готовий виріб дуже м'яким та мереживним. Замість кефіру можна використовувати ряжанку, сметану з низьким відсотком жирності. А завдяки окропу млинці при перевертанні на сковороді не порвуться і швидко приготуються.

Перед приготуванням дістаньте продукти на пів години з холодильника, щоб вони стали приблизно однієї температури і легко поєднались між собою у тісті.

Приступимо.

  1. Змішайте яйця з сіллю та цукром, збийте віночком.
  2. Додайте до яєчної суміші половину кефіру, змішайте та введіть борошно. До густої маси додайте другу половину кефіру. Завдяки такій черговості додавання продуктів вам вдасться уникнути утворення грудочок.
  3. В окремому посудині змішайте соду і окріп. Як тільки рідина прореагує, додайте її до основної частини тіста.
  4. Вкінці додайте олію.
  5. Смажте млинці на гарячій сковороді по одній хвилині. Для приготування першого млинця можете використовувати трохи вершкового масла.

Подавайте млинці гарячими. Особливо заварні млинці на кефірі смакують із солодкими начинками: сирною, маковою чи яблучною.

Смачного.

© ТМ «ЯСЕНСВІТ»
2022-01-31T18:25:52+02:00 2023-02-07T12:39:49+02:00
img 178745
замовити
онлайн