Укр
Privacy & Cookies
Ми використовуємо файли cookie, щоб ти мiг отримати бiльше вiд нашого сайту. Продовжуючи перегляд цього веб-сайту, ти погоджуєшся на використання файлiв cookie.
Відхилити
Прийняти
Млинці зі шпинатом

Млинці зі шпинатом — корисна, незвичайно красива страва для всієї родини. Таким сніданком ви однозначно здивуєте домочадців.
Інгредієнти
- Яйця 2 шт.
- Молоко 250-270 мл
- Борошно пшеничне 200 г
- Шпинат 100 г
- Олія 2-3 ст. л.
- Цукор ½ ст. л.
- Сіль 1 дрібка
Рекомендований продукт
Опис рецепту
Шпинатні млинці — це звичайні млинці, але з яскравим, зеленим забарвленням, яке досягається завдяки додаванню натурального барвника — подрібненого шпинату. Таке частування виглядає досить незвичайно, але на смак страва дуже ніжна.
Перейдемо до приготування.
- Промийте шпинат і викладіть на рушник чи серветку, дайте висохнути.
- Видаліть з листя ніжки, додайте в чашу блендера, подрібніть до однорідного пюре разом із олією.
- У зручній глибокій мисці збийте яйця з сіллю і цукром. До яєчної суміші додайте шпинатне пюре, перемішайте.
- Введіть поступово просіяне борошно і перемішайте, щоб не залишилося грудочок.
- В кінці так само поступово введіть молоко.
- Перемішайте тісто черпаком, яким зазвичай користуєтеся для приготування млинців, аби зрозуміти консистенцію. Якщо тісто рідке, додайте трохи просіяного борошна, якщо густе — молока.
- Смажте млинці на середньому вогні по 1-1,5 хвилин з кожного боку, як зазвичай.
Готові шпинатні млинці можна подати як самостійну страву, а можна з начинками. Добре підійде фета, м'який вершковий сир, бринза, солона риба, ікра, сир. Млинці зі шпинату можна використовувати як закуску для гостей, адже вони виглядають, погодьтеся, ефектно.
Вас також можуть зацікавити рецепти, які ідеально підходять для пісного меню: