Укр
Privacy & Cookies
Ми використовуємо файли cookie, щоб ти мiг отримати бiльше вiд нашого сайту. Продовжуючи перегляд цього веб-сайту, ти погоджуєшся на використання файлiв cookie.
Відхилити
Прийняти

Гречані млинці

гречані млинці
Млинці

3.02 5

img8114

Інгредієнти

  • Молоко200 мл
  • Гречане борошно100 г
  • Пшеничне борошно25 г
  • Яйце ЯСЕНСВІТ1 шт.
  • Сільдрібка
  • Масло20 г

Опис рецепту

Чому гречані млинці вважаються такими корисними? Гречане борошно регулює рівень холестерину, забезпечує організм клітковиною та великою кількістю лецитину, вважається дієтичним продуктом і урізноманітнює харчування. Це джерело вуглеводів, клітковини та легкозасвоюваних амінокислот.

Перейдімо до приготування гречаних млинців.

  1. Для тіста змішайте до однорідної рідини молоко, просіяне борошно, сіль і яйце.
  2. Поставте в холодильник або прохолодне місце на 1 годину, щоб тісто настоялось.
  3. Після того, як тісто настоялось, посоліть його і ще раз перемішайте.
  4. Для смаження розігрійте сковороду, змастіть маслом та посмажте млинці. Обсмажуйте млинці з обох сторін, перевертайте обережно, щоб млинці не розірвалися.
  5. Подавайте гарячими.

Начинки для гречаних млинців

Млинці з гречаного борошна чудово поєднуються із солоними начинками: грибами, беконом, різними видами сиру та яйцями. Пропонуємо ознайомитись із двома найпопулярнішими на просторах інтернету.

Бретонські млинці з яйцем, шинкою та сиром

 data-verified=Бретонські млинці">

Для приготування бретонського млинця підготуйте одне яйце, трохи сиру, дві тонкі скибочки шинки і спеції до вашого смаку. Готують цю страву прямо під час смаження основи.

  1. Переверніть гречаний млинець після смаження на одному боці, зменште вогонь.
  2. Відразу почніть викладати начинку, не зволікайте, щоб нічого не підгоріло. Покладіть посередині шинку, вбийте зверху яйце і посипте дрібно натертим сиром. Додайте спеції за смаком. Загорніть краї млинця так, щоб вийшов конвертик, як на фото.
  3. Якщо нижня сторона вже неабияк підрум'янилася, а білок ще сирий, додайте на сковороду трохи вершкового масла і зменшіть вогонь.
  4. Випікайте бретонський млинець, поки білок не схопиться, жовток повинен залишитися рідким.

Подавайте обов'язково гарячими, із зеленню.

Гречані млинці з грибами, яйцем та зеленню

гречані млинці

  1. Підсмажте 100 грамів дрібно нарізаних печериць, промийте та просушіть шпинат.
  2. Підсмажте гречаний млинець з одного боку, переверніть, беріться одразу за начинку.
  3. Вбийте яйце посередині млинця, викладіть смажені гриби, розкладіть подрібнений шпинат. Загорніть краї.
  4. Смажте млинець доки не схопиться білок.
  5. Подавайте до столу як самостійну страву.

Смачного.

© ТМ «ЯСЕНСВІТ»
2020-01-09T10:54:42+02:002022-05-04T18:16:00+03:00
img8114