Гречані млинці
Інгредієнти
- Молоко 200 мл
- Гречане борошно 100 г
- Пшеничне борошно 25 г
- Яйце ЯСЕНСВІТ 1 шт.
- Сіль дрібка
- Масло 20 г
Рекомендований продукт
Опис рецепту
Чому гречані млинці вважаються такими корисними? Гречане борошно регулює рівень холестерину, забезпечує організм клітковиною та великою кількістю лецитину, вважається дієтичним продуктом і урізноманітнює харчування. Це джерело вуглеводів, клітковини та легкозасвоюваних амінокислот.
Перейдімо до приготування гречаних млинців.
- Для тіста змішайте до однорідної рідини молоко, просіяне борошно, сіль і яйце.
- Поставте в холодильник або прохолодне місце на 1 годину, щоб тісто настоялось.
- Після того, як тісто настоялось, посоліть його і ще раз перемішайте.
- Для смаження розігрійте сковороду, змастіть маслом та посмажте млинці. Обсмажуйте млинці з обох сторін, перевертайте обережно, щоб млинці не розірвалися.
- Подавайте гарячими.
Начинки для гречаних млинців
Млинці з гречаного борошна чудово поєднуються із солоними начинками: грибами, беконом, різними видами сиру та яйцями. Пропонуємо ознайомитись із двома найпопулярнішими на просторах інтернету.
Бретонські млинці з яйцем, шинкою та сиром
Бретонські млинці">
Для приготування бретонського млинця підготуйте одне яйце, трохи сиру, дві тонкі скибочки шинки і спеції до вашого смаку. Готують цю страву прямо під час смаження основи.
- Переверніть гречаний млинець після смаження на одному боці, зменште вогонь.
- Відразу почніть викладати начинку, не зволікайте, щоб нічого не підгоріло. Покладіть посередині шинку, вбийте зверху яйце і посипте дрібно натертим сиром. Додайте спеції за смаком. Загорніть краї млинця так, щоб вийшов конвертик, як на фото.
- Якщо нижня сторона вже неабияк підрум'янилася, а білок ще сирий, додайте на сковороду трохи вершкового масла і зменшіть вогонь.
- Випікайте бретонський млинець, поки білок не схопиться, жовток повинен залишитися рідким.
Подавайте обов'язково гарячими, із зеленню.
Гречані млинці з грибами, яйцем та зеленню
- Підсмажте 100 грамів дрібно нарізаних печериць, промийте та просушіть шпинат.
- Підсмажте гречаний млинець з одного боку, переверніть, беріться одразу за начинку.
- Вбийте яйце посередині млинця, викладіть смажені гриби, розкладіть подрібнений шпинат. Загорніть краї.
- Смажте млинець доки не схопиться білок.
- Подавайте до столу як самостійну страву.
Смачного.