Укр
Privacy & Cookies
Ми використовуємо файли cookie, щоб ти мiг отримати бiльше вiд нашого сайту. Продовжуючи перегляд цього веб-сайту, ти погоджуєшся на використання файлiв cookie.
Відхилити
Прийняти
Заварні млинці на молоці

Заварні млинці з дірочками на молоці та окропі — надзвичайно ніжні та м'які. Підходять для будь-яких начинок, але й гарно смакують без нічого.
Інгредієнти
- ЯЙЦЕ РІДКЕ100 г
- Молоко250 мл
- Борошно пшеничне180 г
- Вода125 мл
- Олія2 ст. л.
- Сіль½ ч. л.
- Цукор1 ст. л.
Опис рецепту
Млинці на молоці та окропі відрізняються пористою текстурою, м'якістю, водночас сам млинець виходить досить тонким. Щоб приготувати правильне млинцеве заварне тісто необхідно дотримуватись пропорцій, ретельно просіювати борошно і додавати гарячу воду в самому кінці, щоб отримати гарні, витончені бульбашки.
Приступимо до приготування.
- Добре збийте яйця з цукром і сіллю віночком.
- В яєчну суміш введіть добре просіяне борошно і перемішайте. У вас вийде густа, але пластична маса.
- Почніть поступово вводити молоко кімнатної температури та обережно перемішувати. Доведіть тісто до однорідності.
- Додайте рафіновану рослинну олію і залиште тісто при кімнатній температурі на 20 хвилин.
- В кінці додайте в тісто крутий окріп і швидко все перемішайте, щоб вийшли бульбашки.
- Смажте млинець з кожного боку по 25-30 с. Не чекайте поки підсушаться краєчки млинця, щоб усередині він залишився м'яким і не довелося після приготування додатково змащувати кожен млинець маслом.
Подавайте заварні млинці з будь-якими начинками на власний смак. Наприклад, сформуйте налисники з сиром, маком чи яблуками. Смачного.