Укр
Privacy & Cookies
Ми використовуємо файли cookie, щоб ти мiг отримати бiльше вiд нашого сайту. Продовжуючи перегляд цього веб-сайту, ти погоджуєшся на використання файлiв cookie.
Відхилити
Прийняти
Млинці на сироватці
Тонкі млинці на сироватці виходять ніжними, мереживними, підходять для приготування як солодких, так і солоних налисників.
11293
Інгредієнти
- Рідкі яйце 100 г
- Борошно 250 г
- Сироватка 700 мл
- Соняшникова олія 2 ст. л.
- Цукор 1 ст. л.
- Сіль 1 дрібка
- Розпушувач 1 ч. л.
Опис рецепту
Млинці на сироватці — одні з найсмачніших ласощів не тільки на Масляну, а й на кожен день. Чим вони відрізняються від інших млинців? Своєю м'якістю, пишністю і ніжним смаком. Завдяки реакції сироватки та розпушувача на млинцях утворюються симпатичні мереживні дірочки.
Приступимо до приготування.
- Змішайте рідке яйце з цукром та сіллю, додайте сироватку.
- До рідких інгредієнтів поступово введіть попередньо просіяне борошно. Добре перемішайте все віночком або навіть блендером, щоб не було грудочок.
- Покладіть у тісто розпушувач, а в кінці — олію.
- Залиште тісто при кімнатній температурі на 10-15 хвилин, щоб розпушувач встиг прореагувати із сироваткою.
- Випікайте млинці на спеціальній сковороді у такий спосіб: перший на високій температурі, решта — на помірній. Також перший млинець можна смажити на вершковому маслі.
Млинці на сироватці відмінно підходять для солоних та солодких начинок, а також для приготування закуски. Впевнені, ви оціните їхню ніжну текстуру та смак.
Смачного.
Сподобався цей рецепт? Тоді вам сподобається наша підбірка млинців:
11293