Укр
Privacy & Cookies
Ми використовуємо файли cookie, щоб ти мiг отримати бiльше вiд нашого сайту. Продовжуючи перегляд цього веб-сайту, ти погоджуєшся на використання файлiв cookie.
Відхилити
Прийняти
Млинці на молоці
Тонкі млинці на молоці — одна з найпопулярніших страв не лише на Масляну, а й чудова основа для будь-яких налисників.
20185
Інгредієнти
- Яйця 2 шт.
- Молоко 1 л
- Борошно пшеничне 15-20 ст. л.
- Олія 5-6 ст. л.
- Цукор 1 ст. л.
- Сіль 1 дрібка
Рекомендований продукт
Опис рецепту
Тонкі млинці на молоці — відмінна основа для більшості начинок. Млинці виходять м'якими, еластичними, легко смажаться, а приготування займе у вас від сили 20 хвилин.
Приступимо.
- Два яйця збийте із сіллю та цукром до однорідності.
- До яєць додайте олію, знову перемішайте.
- Черга за борошном. Тут зупинимося, аби пояснити нюанси. По-перше, борошно слід вводити саме на цьому етапі, а не після молока, інакше грудочок вам не уникнути. Розмішати борошно у великій кількості рідини без міксера проблематично. По-друге, все борошно має бути просіяним. Так млинці вийдуть гладкими, ніжними, як з обкладинки.
- У досить круту суміш із яєць, олії та борошна почніть поступово водити молоко кімнатної температури. Краще робити це порціями, вимішувати тісто і роблячи його все рідшим і рідшим.
- Смажте млинці по 1,5 хвилини на середньому вогні з кожного боку.
- За необхідності перед приготуванням першого млинця додайте на сковорідку трохи вершкового масла.
Додавайте до готових млинців солодку яблучну, сирну чи макову начинку. Або сформуйте солоні налисники з додаванням грибів, перекрученого м'яса чи шматочків червоної риби.
Урізноманітнюйте свої кулінарні вподобання. Смачного!
20185