Укр
Privacy & Cookies
Ми використовуємо файли cookie, щоб ти мiг отримати бiльше вiд нашого сайту. Продовжуючи перегляд цього веб-сайту, ти погоджуєшся на використання файлiв cookie.
Відхилити
Прийняти

Млинці з маковою начинкою – покроковий рецепт

Рецепт смачних млинців з маком
Млинці

3.42 5

img1873

Інгредієнти

  • Мак200 г
  • Молоко100 г
  • Цукор150 г
  • Ванільний цукор150 г
  • Масло20 г
  • Мед50 г
  • Яйце*1 шт.
  • Цукор*50 г
  • Борошно*50 г
  • Молоко*250 мл

Опис рецепту

Млинці з маковою начинкою – це чудовий десерт на сніданок або перекус, незамінна традиційна страва на Масляну, Медовий Спас (свято Маковія). Мак чудово поєднується з яблуком, родзинками, горіхом та іншими продуктами, які можна додавати як начинку для солодких млинців.

Якщо хочете урізноманітнити зовнішній вигляд млинця, щоб він вийшов у чорну цятку, в процесі приготування додайте мак відразу в тісто.

млинці з маком на Маковія

Як приготувати тонкі млинці ви можете ознайомитись на нашому сайті та підібрати оптимальний для себе варіант. Крім класичних млинців із коров'ячого молока, сьогодні дуже популярні рецепти, які ґрунтуються на вівсяному, мигдальному або кокосовому молоці; кефірі з окропом; молоці та окропі; сироватці, воді та навіть пиві. Звичайне пшеничне борошно можна замінити на кукурудзяне, рисове або гречане.

Як зробити макову начинку для млинців

Наперед підготуємо начинку з маку, щоб налисники були соковитими, з яскраво вираженим маковим смаком. Є як більш тривалий, так і швидкий варіант формування макової начинки.

1 Варіант. Тривалий.

  • Насипаємо мак у ємність та заливаємо молоком.
  • Залишаємо для набухання мінімум на 6 годин. Рекомендуємо ставити на ніч у холодильник.
  • Дістаємо підготовлений і набряклий мак із холодильника.
  • Додаємо мед та ретельно перемішуємо начинку. Кількість меду залежить від ваших уподобань, а також від солодості самих млинців.
  • Подрібнюємо у блендері до отримання однорідної маси.
  • Начинка готова. Змащуємо млинці.

макова начинка для налисників

2 Варіант. Прискорений процес заготівлі.

  • Мак заливаємо окропом і залишаємо на 30-40 хвилин.
  • Зливаємо з набряклого маку зайву воду.
  • Додаємо до підготовленого маку молоко, цукор, ванільний цукор, вершкове масло. Ретельно перемішуємо.
  • Ставимо каструлю на плиту, вибираємо середній чи маленький вогонь.
  • Варимо приблизно 15-30 хвилин, вода повинна випаруватись.
  • Контролюємо, щоб суміш не підгоріла, за потреби обережно помішуємо.
  • Охолоджену начинку за бажанням подрібнюємо в чаші блендера з ножами. Можна перекрутити на м'ясорубці або перетерти у ступці, але це більш складний і тривалий процес.

Соус для приготування начинки:

  • Додаємо необхідні інгредієнти до каструлі: яйце, цукор, борошно.
  • Ретельно перемішуємо суміш до однорідності віночком, міксером чи виделкою.
  • Паралельно ставимо на вогонь ще одну нержавіючу каструлю і кип'ятимо молоко.
  • Повільно наливаємо в каструлю з яєчною сумішшю гаряче молоко. Рекомендуємо обережно перемішувати, щоб білок не згорнувся.
  • Каструлю з соусом ставимо на плиту і варимо до загустіння суміші близько 2-3 хвилин, постійно помішуємо.
  • З'єднуємо підготовлений соус та перетертий мак і ретельно перемішуємо.
  • Залишаємо остигати начинку і переходимо до змащування налисників.

3 Варіант. Найпростіший і найшвидший.

Якщо немає бажання витрачати багато часу на процес приготування, можна купити готову макову начинку та полегшити процес приготування. Відразу переходимо до змащування млинців.

налисники с маковою начинкою

Як гарно згорнути налисники з маком

Після того, як ви посмажили млинці за своїм улюбленим і перевіреним рецептом або скористалися нашими рекомендаціями, переходимо до наступного етапу – формування налисників.

  • Беремо наперед смажені млинці.
  • Додаємо 1 ст. л. приготовленої суміші та викладаємо на млинець.
  • Розподіляємо мак тонким шаром по всьому млинцю або розташовуємо тільки посередині.
  • Складаємо млинець у рулетик, закриту трубочку, конвертик чи прямокутник. Для краси розрізаємо млинці навскіс.
  • Викладаємо млинці в тарілку і поливаємо зверху згущеним молоком, карамеллю або шоколадом. Рекомендуємо урізноманітнити подачу готової страви топінгом, який ідеально доповнює смак і надає десерту додаткову ніжність.

млинці з маком та шоколадом

Кількість готових налисників залежить від обраної форми, розміру млинців, об'єму та методу нанесення макової начинки.

Залежно від ваших уподобань, дегустуйте млинці з маком холодними або теплими. Смачного.

* Інгредієнти соусу для начинки. 

© ТМ «ЯСЕНСВІТ»
2022-08-06T12:04:43+03:002022-11-22T11:23:25+02:00
img1873