12 неймовірних ідей для кето-дієти

Опис рецепту
Ідеї рецептів для кето-дієти
Страви легкі у приготуванні з низьким вмістом вуглеводів. Ці страва не тільки сприяють активному спалюванню жиру та зниженню зайвої ваги, але й гарантують заряд енергії на цілий день.
Забудьте про вуглеводи та насолоджуйтесь смачними стравами під час кето-дієти.
Що таке кето?
Кетогенна дієта, також відома як кето — це дієта з низьким вмістом вуглеводів і високим вмістом жиру, яка вводить ваше тіло в стан кетозу.
Коли ви на кето-дієті, ваше тіло починає працювати по-іншому. Замість звичних вуглеводів та цукру, організм починає використовувати жири, як основну їжу для енергії. Печінка розщеплює жири, перетворюючи їх на кетони, які дають організму потужний запас енергії. Типовий розрахунок білків, жирів та вуглеводів (БЖВ) для досягнення та підтримки кетозу включає близько 70% жиру, 20% білка, 5% некрохмалистих овочів та 5% інших вуглеводів.
Ранок починається зі сніданку, а якщо ви на кето-дієті, то розпочніть свій день з приготування легкогої страви, яка надасть вам енергії на цілий день.
Яйця з шинкою та сиром
Сніданок із низьким вмістом вуглеводів, який готується миттєво — менш ніж за 30 хвилин.
Інгредієнти
- Шинка - 6 скибочок
- Твердий сир - 2 ст. л. натертий
- Великі яйця “Ясенсвіт” - 6 шт.
- Сіль за смаком
- Мелений перець за смаком
- Зелень, для прикраси
Приготування кето-яйця з шинкою:
- Розігрійте духовку до 200.
- Візьміть форму для випікання мафінів, змастіть її маслом.
- Викладіть в кожну чашку (форми) по 1 скибочці шинки та посипте чеддером.
- Зверху на шинку та сир розбийте по одному яйцю, приправте сіллю та перцем.
- Випікайте до готовності яєць - від 12 до 15 хвилин (залежно від того, наскільки рідкими ви любите жовтки).
- Прикрасьте петрушкою і подавайте.
Шоколадний кето-коктейль
Почніть свій ранок з протеїнового коктейлю, приготовлений з мигдального молока, миндального масла і насіння чіа. Коктейль зарядить вас енергією та надасть ситості на цілий ранок.
Інгредієнти:
- Мигдалеве молоко – 100 г, для кремової основи
- Лід – 3 кубика, для освіжаючого ефекту
- Мигдальне масло – 2 ст.л., для насиченого смаку та отримання жирів
- Какао-порошок – 2 ст.л., для шоколадного аромату
- Насіння чіа – 1 ст.л., плюс для подачі
- Ванільний екстракт – 1/2 ч.л., для аромату
- Сіль – щіпка, для балансу смаку
- Замінник цукру - для м’якого смаку
Приготування кето-коктейля:
- З’єднайте в блендері продукти: мигдалеве молоко, лід, мигдальне масло, какао-порошок, підсолоджувач, насіння чіа, ванільний екстракт та сіль.
- Перемішайте в блендері до однорідної маси.
- Вилийте напій у великий стакан і прикрасьте його насінням чіа.
Цей неймовірно ситний та смачний шоколадний кето-коктейль не тільки задовольнить ваше бажання зїсти чогось солодкого, але й допоможе підтримувати кетоз, забезпечуючи тривале відчуття ситості.
Якщо шоколад - не ваш вибір, спробуйте фруктові кето-смузі, наприклад: кокосово-ягідний або лимонно-огірковий смузі.
Кето - яєчня з хрумкою сирною скоринкою.
Якщо ви любите яйця на сніданок, зверніть увагу на оновлений рецепт смажених яєць з хрустким сиром чеддер. Легкий сніданок з мексиканським колоритом.
Інгредієнти:
- Яйця “Ясенсвіт” - 4 шт.
- Томат - 1 шт., дрібно нарізаний
- Перець болгарскій - 1/2, дрібно нарізаний
- Халапеньо без насіння - 1/4, дрібно нарізане
- Червона цибуля - 1/4, дрібно нарізаної
- Кінза - 2 ст.л., подрібненої
- Сік лайма (лимона) - 1 ст. л.
- Сіль за смакомі
- Чеддер - 100 г, натертий
- Перець мелений за смаком
Приготування кето-яєчні
- Натертий сир викладіть на сковорідку у вигляді оладок. Сир готуємо на середній температурі, поки не розтане - це ваша основа, яка називається тостада.
- Зверху на сир (тостадо) викладаємо яйця, даємо час приготуватися білку, залишаючи жовток рідким.
- Важливо, щоб сирна скоринка (тостадо) підрум’янилась, але залишилась еластичною.
- До тостади з яйцем приготуйте салат з овочів: перець, томат, халапеньо, цибулю - наріжте на кубики, перемішайте. До салату додаємо кінзу та збризгуємо соком лимона.
Готуйте за рецептами “Ясенсвіт” і ваша кето-дієта стане не тільки корисною, а ще й смачною і різноманітною!
Кето - пудинг з насінням чіа
Трендовий і легкий сніданок кето-пудинг з чіа. Ідеальний вибір для тих, хто дотримується кето-дієти або Великого посту. Кето-пудинг подарує вам енергійний ранок та гарний настрій.
Інгредієнти:
- Мигдальне молоко (на свій вибір) - 180 г
- Насіння чіа - 1,5 ст. л.
- Кленовий сироп, мед або нектар агави - 1 ст. л. ½
- Ваніль (за бажанням) - 1 ч. л.
- Дрібка солі
- Ягоди, гранола або горіхи для подачі
Приготування кето-пудингу з чіа та сезонними ягодами
- У ємність вилийте молоко, додайте чіа, перемішайте все ретельно.
- Додайте до суміші мед (інший підсолоджувач) і ще раз перемішайте.
- Готову суміш розлийте по баночкам, поставте в холодильник на ніч (мінімальний час 2 години) за цей час суміш збільшеться в розмірах та загусне.
- При подачі додайте до пудингу - пластівці, ягоди або тертий шоколад.
Експерементуйте з добавками та начинками, щоб знайти свій ідеальний кето-пудинг. Пудинг з чіа ідеальний для сніданку так і для легкого перекусу в офісі. Готуйте з любов’ю та дбайте про себе!
Cинабон-кето з корицею
Це дивовижно, синабони теж можуть бути кето - знахідкою для солодкоїжок! Для легкості та пишності готуємо синабони на миндальном борошні з додаванням сиру моцарела. Легкі кето-синабонинеможливо відрізнити від класичних синабонів.
Інгредієнти:
- Мигдальне борошно - 150 г
- Кокосове борошно - 150 г
- Цукрозамінник - 1 ст.л.
- Розпушувач - 1 ст.л.
- Яйця “Ясенсвіт” - 2 шт.
- Ваніль - 1 ч.л.
- Моцарелла - 100 г, натертої
- Вершковий сир - 100 г
- Вершкове масло - 2 ст.л., розтопленого
- Кориця - 1 ст.л., меленої
Для глазурі:
- Вершковий сир - 3 ст.л.
- Вершки - 2 ст.л.
- Цукрозамінник - 2 ч.л.
Приготування синабонів для кето дієти:
- У великій мисці змішайте до однорідної маси мигдальне борошно, кокосове борошно, цукрозамінник та розпушувач. В іншій мисці збийте яйця “Ясенсвіт” з додаванням ванілі, перемішайте до однорідної маси.
- У глибокій тарілці нагрійте подрібнену моцарелу та вершковий сир, помішуючи кожні 30 секунд до повного розплавлення, близько 1.5 хвилини. Додайте яєчну суміш до сиру та з'єднайте з сухими інгредієнтами. Вимішайте в тісто.
- Покладіть тісто на пергамент для випікання, накрийте ще одним шаром пергаменту і розкачайте в прямокутник 40x25 см. Змастіть тісто розтопленим маслом і посипте цукрозамінником та корицею.
- Розігрійте духовку до 190°C. Підготуйте форму для випічки, вистеливши її пергаментом і змастивши маслом. Згорніть тісто у рулет і охолодіть 10 хвилин.
- Наріжте рулет на 12 однакових частин, викладіть у форму та змастіть верх булочок залишками масла.
- Випікайте до золотистого кольору, близько 30 хвилин. Дайте кето-булочкам трохи охолонути.
Приготування глазурі для кето-сінабонів:
- Розтопіть вершковий сир в жаростійкій мисці, збийте з вершками до однорідної гладкої маси.
- Перед подачею полийте теплі булочки глазур'ю та насолоджуйтеся смаком!
Ідеальний спосіб побалувати себе смачними і низьковуглеводними ласощами, не виходячи з кетозу. Ці ароматні кето-сінабони стануть вашим улюбленим рецептом. Насолоджуйтесь кожним шматочком та дозвольте собі маленьку радість на кето-дієті!
Кето-запіканка
Збережіть цей рецепт кето-запіканки, щоб не загубити! Це гармонійне поєднання смаків: ковбаски, броколі та свіжого базиліка, який створить італійській настрій на вашій кухні.
Інгредієнти:
- Вершкове масло, для змащування форми
- Оливкова олія - 2 ст.л.
- Ковбаса сиров'ялена - 10 скибочок
- Часник (зубчик) - 1шт., подрібнений
- Сіль за смаком
- Броколі - 1 пучок
- Сир - 180 г, тертий
- Яйця “Ясенсвіт” - 8 шт.
- Вершки 10% - 80 г
- Чорний перець (мелений) - 1/4 ч.л.
- Мускатний горіх - 1/8 ч.л.
Рецепт приготування кето-запіканки:
- Розігрійте духовку до 180°. Встановіть решітку на середню полицю духовки.
- Змастіть вершковим маслом форму для випікання.
- У великій сковороді на середньому вогні розігрійте олію. Обсмажте ковбасу до золотистого кольору. Перекладіть готову ковбасу у велику миску та додайте часник.
- Поставте каструлю з водою, доведіть її до кипіння, приправте воду 2 ст. ложками солі. Бланшуйте броколі до стану аль денте - приблизно 4 хвилини.
- Броколі покладіть на сито або на рушник, щоб видалити зайву воду. Коли броколі віддасть зайву рідину, наріжте на невеликі кубики.
- Перекладіть нарізані броколі, смажену ковбасу у форму для запікання. Зверху посипте сиром.
- У великій мисці збийте яйця, жирні вершки, базилік, додайте 1½ чайної ложки солі, перцю та мускатного горіха. Готову яєчну суміш вилийте у форму для запікання.
- Випікайте 45-55 хвилин.
- Після готовності, дайте трохи охолонути запіканці, після чого можете її нарізати на кубики.
Готуйте кето-сніданки разом з продуктами “Ясенсвіт”
Запечені кето-яйця з цукіні
Почніть свій день зі збалансованого набору клітковини, білків, жирів та мікроелементів. Цей вегетаріанський сніданок чудово підходить для кето-дієти, а головне здивує вас своєю простотою та смаком.
Інгредієнти:
- Грецький йогурт - ½ ст.
- Цукіні - 2 шт., нарізаний на тонкі смужки
- Песто - 3 ст.л.
- Сіль за смаком
- Оливкова олія -2 ст.л.
- Перець за смаком
- Помідорі черрі - 4 шт.
- Яйця “Ясенсвіт” - 4 шт.
- Пармезан - 2 ст.л., натертий
- Базилік для подачи
Готуємо запечені кето-яйця:
- Попередньо розігрійте духовку до 220ºC та підготуйте деко, змастивши його маслом.
- У маленькій мисці змішайте йогурт і песто до однорідності, за смаком додайте сіль.
- В іншій мисці перемішайте нарізане цукіні на тонкі смужки з оливковою олією, додайте 1/2 чайної ложки солі та 1/4 чайної ложки чорного перцю. Сформуйте з цукіні чотири "гнізда" діаметром приблизно 12 см на деко. Рівномірно розподіліть помідори між ними.
- Випікайте цукіні 5 хвилин, потім зробіть у центрі кожного "гнізда" поглиблення. Додайте до центру кожного “гнізда” соус, приготовлений з йогурта і песто, вбийте по одному яйцю в кожне поглиблення. Посипте кожне яйце щепоткою солі та меленим чорним перцем.
- Продовжуйте випікати до того моменту, поки цукіні не стануть м'якими, а білки яєць не схопляться. Готуйте приблизно 10-12 хвилин. Перед подачею посипте страву тертим пармезаном і свіжим базиліком.
Кето-тост із цвітної капусти
Якщо ви не уявляєте свій сніданок без тсостового хлібу з авокадо, то рекомендуємо приготувати кето-тости з цвітної капусти. Цей тост замінить вам звичайний хліб, який ідеально підходить для кето-дієти.
Інгредієнти:
- Цвітна капуста середнього розміру - 1 качан
- Яйце “Ясенсвіт” - 1 шт.
- Сир чеддер - 2 ст.л., подрібнений
- Часникова приправа - ¼ ч.л.
- Сіль і свіжомелений чорний перець за смаком
Приготування кето-тостів з капусти:
- Попередньо розігрійте духовку до 220ºC. Підготуйте деко, вистеливши його пергаментом.
- Бланшируйте цвітну капусту до стану аль денте, приберіть зайву рідину з капусти.
- Цвітну капусту поріжте на кубики, покладіть в блендер та подрібніть її.
- До капусти додайте яйце “Ясенсвіт”, сир чеддер та часникову приправу. Приправте сіллю та перцем і добре перемішайте.
- На деко сформуйте "тости" з капустяної маси. Запікайте до золотистої скоринки, близько 18-20 хвилин.
- Викладіть готові тости на тарілку та доповніть улюбленими топінгами - це може бути: пюре з авокадо, смажене яйце, бекон, салат або томат.
Насолоджуйтесь ранковими сніданками з новим кето-меню!
Кето-смузі з низьким вмістом вуглеводів
Це ідеальний та корисний сніданок з низьким вмістом вуглеводів. У нашому коктейлі ми використовуємо ягоди: малина, ожина, полуниця - вони містять менше вуглеводів.
Інгредієнти:
- Заморожена полуниця - ½ ст.
- Заморожена малина - ½ ст.
- Заморожена ожина - ½ ст.
- Кокосове молоко - 100 г
- Шпинат - ½ ст.
Приготування кето-смузі:
- У блендері ретельно змішайте усі інгредієнти. Перемішуйте до отримання гладкої та однорідної консистенції.
- Розлийте смузі і прикрасьте ягодою та тертим кокосом зверху.
Цей кето-смузі наповнить вас енергію й допоможе зберегти рівень кетозу. Насолоджуйтесь корисним та смачним сніданком з “Ясенсвіт”
Кето-фрітата з грибами
Легка кето-фрітата, яку можна приготувати на сніданок або вечерю та зручно взяти з собою для здорового перекусу.
Інгредієнти
- Яйця “Ясенсвіт” - 8 шт.
- Моцарелла- 180 г, подрібненої
- Вершки 10% - 100 г
- Сіль за смаком
- Чорний перець за смаком
- Дрібка червоного перця
- Оливкова олія - 2 ст.л.
- Печериці - 8 шт., нарізані
- Броколі - 300 г
- Шпинат - пучок
Готуємо кето-фрітату з грибами:
- Підготуйте духовку, встановивши температуру до 180° С. Змастіть форму для випікання.
- На середньому вогні обсмажте нарізані гриби до золотистої скоринки, перекладіть їх у велику миску.
- Брокколі бланшуйте в підсоленій воді близько 4 хвилин, після чого охолодити та дрібно нарізати. Перекладіть броколі до миски з грибами.
- У форму викладіть рівномірно гриби з брокалі та посипте сиром зверху.
- Збийте яйця з вершками, сіллю, перцем і мускатним горіхом, вилийте яєчну суміш у форму.
- Запікайте фрітату до повного застигання, орієнтовно 25-30 хвилин, після чого дайте їй охолонути.
Насолоджуйтеся кожним шматочком цієї ароматної та пухнастої фрітати, яка стане ідеальним доповненням до вашого столу на сніданок чи вечерю.
Філе фаршироване з гуакамоле
Ваша кето-дієта може бути різноманітною та цікавою. Готуємо пікантну курку з гуакамоле, яка підійде для особливих вечорів.
Для курки:
- Філе - 4 шт.
- Сіль - 2 ч.л.
- Чилі (спеція) - 1 ч.л.
- Часникова спеція - ½ ч.л.
- Орегано сушене - ½ ч.л.
- Цибулева приправа - ½ ч.л.
- Кмин - ½ ч.л.
- Оливкова олія - 2 ст.л.
Для гуакамоле:
- Авокадо - 1 шт, нарізане кубиками
- Сок лимона - 2 ст.л.
- Часник (зубчик) - 1 шт.
- Червона цибуля - 1/4 , дрібно нарізаної
- Черрі - 10 шт., порізані
- Кінза - 1 ст.л., подрібненої
- Лимон -1 шт., нарізаний дольками
Готуємо пікантну кето-курку з гуакамоле:
- Попередньо розігрійте духовку до 200°. У маленькій мисці змішайте спеції: сіль, чилі-порошок, часниковий порошок, орегано, цибулевий порошок і кмин. Змастіть курячі грудки олією і рівномірно натріть отриманою сумішшю спецій.
- Для гуакамоле змішайте у великій ємності - подрібнене авокадо, сік лимона (лайма), часник, подрібнену червону цибулю, помідори та свіжу кінзу.
- Розріжте кожну курячу грудку, формуючи кишеню і обережно наповніть її приготованим гуакамоле. Використовуйте зубочистки для того, щоб кишенька не розкрилася під час випікання.
- Запікайте близько 25 хвилин. Перед подачею прикрасьте блюдо свіжою кінзою і подайте разом із шматочками лайма.
Смачного!
Кето-млинці
Уявіть, що під час-кето дієти ви можете дозволити собі млинці, але безвуглеводні. Секрет у тому, що ми їх будемо готувати на мигдальному борошні, яке надасть нашим млинцям легкість та горіховий смак. Експерементуйте з млинцевим тістом, додаючи нові смаки - лимону, ванілі, кориці або кленовий сироп.
Інгредієнти
- Мигдальне борошно - 180 г
- Вершковий сир - 2 ст.л.
- Яйця “Ясенсвіт”- 4 шт.
- Лимонна цедра - 1 ч.л.
- Вершкове масло для смаження та подачі
Приготування кето-млинців:
- У середній мисці просійте мигдальне борошно, додайте вершковий сир, яйця та цедру. Збийте всі продукти до однорідної консистенції.
- У сковороді з антипригарним покриттям на середній температурі розтопіть 1 столову ложку вершкового масла. Влийте приблизно половник тіста і готуйте до золотистого кольору 2 хвилини. Переверніть і готуйте ще 2 хвилини. Перекладіть на тарілку і повторіть з усім тістом
- Подавайте млинці щедро политі вершковим маслом.
Смачного! Готуйте з любов'ю!